دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی:

80 درصد کودکان زباله‌گرد از مهاجران غیرقانونی هستند

سخنگوی فراکسیون پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از 80 درصد کودکانی که در مراکز جمع‌آوری و دفع زباله، کار می‌کنند، از مهاجرین غیر ایرانی هستند.
کد خبر : 308537

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی، در خصوص کودکان زباله‌گرد و به‌کارگیری آن‌ها در فرآیند جمع‌آوری و تفکیک زباله، گفت: یکی از معضلات مهم اجتماعی کنونی کلان‌شهرها مدیریت پسماند است. در حال حاضر یکی از اولویت‌های مجمع نمایندگان تهران را در این دوره مدیریت پسماند قراردادیم، همچنین در جلساتی که با مسئولان سازمان محیط زیست برگزار کردیم، مقرر شد بازدید میدانی از محمودآباد و آرادکوه داشته باشیم. چراکه اکثر کودکانی که در جمع‌آوری و تفکیکی زباله کار می‌کنند در این مناطق حضور دارند.


بیش از 80 درصد کودکان زباله‌گرد مهاجر غیرایرانی هستند


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: اکثراً بچه‌های زباله‌گرد در معیت خانواده‌هایشان نیستند و بسیاری از آن‌ها تنها و بدون خانواده از مرزها وارد کشور شده و در مراکز جمع‌آوری زباله و بازیافت کار می‌کنند، در کوچه و محله‌های نزدیک به مراکز دفع زباله به این کودکان و یا افرادی که زباله را در به‌صورت دستی حمل می‌کنند، «کتفی» می‌گویند. بیش از ۸۰ درصد این افراد مهاجر غیر ایرانی بوده و برای کار به داخل کشور آمده‌اند.


کودکان زباله‌گرد در معرض آسیب‌های روحی، روانی و جسمی


وی تصریح کرد: این کودکان در بدترین بخش تفکیک و جمع‌آوری زباله کار می‌کنند و احتمال آسیب دیدنشان بسیار بالا است، چراکه هم در معرض مشکلات روحی و روانی و عدم امنیت هستند و هم در معرض نوعی آسیب جسمانی قرار دارند. جلسه‌ای را با دوستان شورای شهر و شهردار تهران خواهیم داشت، امیدواریم بتوانیم مسئله پسماند و کودکان زباله‌گرد را به‌صورت اساسی حل کنیم.


کودکان زباله‌گرد پایتخت نتیجه فقدان مدیریت جامع پسماند


سخنگوی فراکسیون پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در همه جای دنیا به زباله طلای کثیف می‌گویند و جمع‌آوری زباله و تفکیک آن به‌صورت مکانیزه انجام‌شده و درنهایت از آن برق تولید می‌کنند. اما زباله و پسماند در ایران هم به محیط زیست و هم به منابع انسانی و مالی کشور آسیب وارد می‌کند، ما هنوز در ابتدای راه تفکیک زباله مانده‌ایم و از نیروهای انسانی و کودکان زیر 15 سال استفاده می‌کنیم. این موضوع به‌شدت مردم را در خیابان‌ها متأثر می‌کند.


وی تأکید کرد: برای این کودکان آینده‌ای نمی‌توانیم تصور کنیم، چراکه هم از چرخه آموزش بازمی‌مانند و هم در معرض بسیاری از ویروس‌های خطرناک قرار دارند و با بسیاری از پسماندهای پزشکی و غیرپزشکی به‌صورت مستقیم در تماس هستند.


دفع پسماند 800 کلینیک پزشکی و زیبایی بدون رعایت اصول بهداشتی


سیاوشی شاه‌عنایتی با اشاره به اینکه در برخی از مراکز دفع پسماند اعضای بدن مشاهده شده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰۰ کلینیک پزشکی و زیبایی در تهران وجود دارند که زباله‌های پزشکی خود را بدون توجه به اصول بهداشتی دفع می‌کنند. در این راستا جلساتی با سازمان محیط زیست، شورای شهر و شهردار تهران برگزار کردیم و مقرر شد از تمام ابزارهایشان برای اعمال فشار و نظارت برای مدیریت پسماندها استفاده کنند.


انتهای پیام/4009/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب