آیا زن میتواند با دستنوشته عادی مهریه خود را ببخشد؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سوالهای زیادی پیرامون مهریه وجود دارد که هم از سوی زوجه، در خصوص وصول مهریه و هم از سوی زوج، بهواسطه عدم توانایی در پرداخت مهریه ممکن است، مطرح شود. در همینراستا، هشت سوال مهم و پر تکرار در بحث مهریه، در ادامه ذکر شده است.
1- اگر مقداری از مهریه عندالمطالبه و یک مقدار دیگر آن عندالستطاعه باشد و زن تقاضای گرفتن مهریه و یا طلاق داشته باشد اما مرد تنها توانایی پرداخت مهریه به میزان عندالمطالبه راداشته باشد، آیا میتواند تنها مهریه عندالمطالبه رابدهد و مهریه عندالسطاعه را ندهد؟
مهریه عندالمطالبه را زوجه هر زمان که خواست میتواند از زوج درخواست کند، ولی مهریه عند الاستطاعه چون مقید به اثبات تمکن مالی است باید ابتدا ثابت کند که زوج متمکن است و سپس در صورت احراز استطاعت تقاضای مطالبه کند
2- آیا میتوان 200عددسکه را به مبلغ 20 میلیون و 100 ریال تقویم کرد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، محکومعلیه میتواند مبلغ یادشده را پرداخت کرده وحکم را اجراشده تلقی کند؟
خیر نمیشود. مطابق با بخشنامه یکنواختسازی پرداخت هزینه دادرسی که از سوی رئیس قوهقضائیه صادر شده است و نیز ماده 61 قانون آیین دادرسی مدنی، تعیین خواسته و بهای آن در دادخواستهای حقوقی، امری جداگانه از موضوع پرداخت هزینه دادرسی است. در دعوای مطالبه 200 عدد سکه، دادگاه به اصل خواسته حکم میدهد و هزینه دادرسی نیز باید مطابق با قیمت روز سکه، بهمیزان مورد مطالبه، پرداخت شود.
3- آیا همسر بنده میتواند علیرغم بستن یکچهارم حقوق بنده و توقیف اموال و اتومبیل بنده و دیگر حسابهای بانکی، یارانه اینجانب را نیز توقیف نماید؟
محکومله در احکام مالی، در صورتیکه محکوم علیه در راستای اجرائیه صادره، مال جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام معرفی نکند، میتواند با معرفی از محکوم علیه (هر مال که باشد) تقاضای توقیف آنرا جهت وصول اعلام کند. (ماده 49 قانون اجرای احکام مدنی) بنابراین میتواند با معرفی شماره حساب یارانه، اگر موجودی در آن باشد، تقاضای توقیف کند.
4- در مورد توقیف اموال مرد، آیا میشود زمانیکه زن مهریه را به اجرا گذاشته باشد، معادل پول آن بتواند خانه شوهرش را توقیف کند. این در حالی است که شوهرش نوشتهای مبنی بر اینکه خانهای دارد و در عوض مهریه آن را به زن میدهد نیز با اثر انگشت و امضا داده – میخواستم بدانم آیا می توانم خانه شوهرم را به جای مهریه بگیرم؟
پس از صدور قرار تامین خواسته، معادل مهریه از اموال زوج در صورتیکه جزء مستثنیات دین نباشد، میتوان توقیف و پس از محکومیت زوج وصول کرد؛ البته تنها منزلی که زوج در آن ساکن باشد جزءمستثنیات دین محسوب میشود و قابل توقیف نیست.
5- میخواستم بدانم اگر بعد از ازدواج مهریه زن توسط مرد بخواهد افزایش یابد چه شرایطی دارد و آیا افزایش آن به صورت ملک در عقد نامه (یعنی به مهریه قبلی خانه هم اضافه شود) امکان دارد. لطفا راهنماییام کنید؟
بله از آنجا که تعیین مهریه و میزان آن بر اساس توافق زوجین بوده است افزایش میزان مهریه نیز بر اساس توافق ایشان منعی ندارد. با مراجعه به دفتر اسناد رسمی وازدواج و تنظیم سند رسمی و درج در سند نکاحیه صورت میگیرد.
6- آیا زن میتواند بهوسیله یک دست نوشته عادی مهریه خود را ببخشد؟
بله امضاء ذیل نوشته بر ضرر امضاءکننده دلیل است.
7- زوج چه زمانی میتواند درخواست تقسیط و اعسار مهریه را بدهد که مشمول ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای ملی نشده و به زندان نرود ؟
زوج پس از صدور حکم قطعی به پرداخت مهریه، تا 30 روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، باید دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد، در این صورت حبس نمیشود.
8- آیا برای طلاق گرفتن و اجرای مهریه گرفتن وکیل اجباری است یا نه و اگر اجباری باشد و از لحاظ مالی در مضیقه باشی چه کار باید کرد لطفا راهنمایی فرمایید؟
اجبار برای گرفتن وکیل وجود ندارد، اما در صورت تمایل به داشتن وکیل و نداشتن توان پرداخت حق الوکاله می توانید به کانون وکلاء مراجعه و درخواست تعیین وکیل معاضدتی کنید.
انتهای پیام/4009/
انتهای پیام/