گام بلند گروه دانشکار برای ایجاد شغل دانشجویی
علیرضا محرمخانی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: یکی از معضلاتی که امروزه کشور و بسیاری از جوانان دانشجو یا فارغالتحصیل با آن روبهرو هستند، یافتن شغل مناسب در رشته تخصصی است که در آن تحصیل کردهاند.
مسئول بخش تحقیق و توسعه گروه دانشجویی دانشکار افزود: از سوی دیگر نیز بسیاری از شرکتها بهخصوص شرکتهای خصوصی در یافتن نیروی انسانی متناسب با نیاز شرکت، با مشکل روبهرو هستند. با بررسی دقیقتر مسائل به این نتیجه رسیدیم که نداشتن شناخت مناسب کارجویان از علایق و توانمندیهای شغلی خود و در کنار آن نداشتن مهارت تخصصی کافی برای فرصتهای شغلی، علت اصلی این ماجراست.
این کارآفرین دانشجو در ادامه افزود: در وضعیت فعلی، انتظار انتقال مهارتها به دانشجویان در محیط دانشگاه، چندان منطقی به نظر نمیرسد. بهینهترین حالت این است که آموزش مهارتها متناسب با نیاز فعلی شرکتها و متمرکز بر آن باشد و تعریف کردن مجدد فضایی برای آموزش مهارتهای تخصصی در فضایی شبیه دانشگاه راه بهجایی نخواهد برد. درواقع شرکتها که از نیاز خود مطلعاند، بهترین افراد برای آموزش این مهارتها هستند.
وی اظهار کرد: با اجرای پروژه دانشکار، کارجویان نیز راهی برای ورود به صنعت و اثبات توانمندیهای خود مییابند، درحالیکه امکان استخدام مستقیم به این سادگی برای آنها وجود ندارد.
محرمخانی تصریح کرد: بنابراین میتوان با تعریف فرصتهای کارآموزی و کارورزی در شرکتهای مختلف یک جریان برد-برد برای کارجو و کارفرما به وجود آورد. در این صورت هم کارجو در رشته تخصصی خود مهارت کسب میکند و میتواند وارد بازار کار شود. همچنین کارفرما میتواند نیروی موردنیاز خود را با روشی ارزانقیمت بیابد و در مدتی که قرار نیست دستمزد خاصی به او بپردازد، بستر آموزش او را فراهم کند و در نهایت اطمینان یابد که کارجو برای حل نیاز شرکتش آماده است.
مسئول طرح تحقیق و توسعه این گروه دانشجویی در ادامه اضافه کرد: تیم دانشکار متشکل از دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای فنی مهندسی و مدیریتی از دانشگاههای تهران، علموصنعت و شریف که کار خود را از سال ۱۳۹۶ در پارک فناوری پردیس آغاز کرده است.
وی ادامه داد: دانشکار پلتفرمی است که کارجویان و کارفرمایان را به یکدیگر متصل میکند. کارفرمایان میتوانند فرصتهای استخدام و کارآموزی خود را در سایت دانشکار ثبت کنند. کارجویان نیز پس از تکمیل رزومه در سایت میتوانند برای شرکتها درخواست دهند و پس از گذراندن یک دوره کارآموزی امکان استخدام در شرکتها را داشته باشند.
محرمخانی تصریح کرد: تا امروز نیز دانشکار با حدود ۲۵۰ شرکت دانشبنیان، صنعتی و استارتاپ همکاری داشته و جامعه مخاطبان ۲۵ هزار نفری از بین دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاههای تهران را جذب کرده که از این میان در مدت دو ماه که سایت جدید دانشکار کار خود را آغاز کرده است. حدود 3 هزار نفر از آنها در سایت دانشکار رزومه خود را ثبت کردهاند.
وی در خاتمه افزود: تفاوت کارآموزی دانشکاری با کارآموزی معمول این است که کارآموزان دانشکاری از دانشجویان کارشناسی، ارشد، دکتری و فارغالتحصیلان این مقاطع هستند. این کارآموزی چون داوطلبانه و هدفمند برای یادگیری مهارت، کسب تجربه و در نهایت رسیدن به یک شغل مناسب است، باانگیزه و جدیت بالا انجام میشود و بازدهی بالایی هم دارد. این کارآموزی یک استخدام آزمایشی، برای کارفرمایانی است که مایلند نیروی مورد نظر خود را قبل از استخدام بدون اینکه هزینهای پرداخت شود، ارزیابی کنند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/