اولین مدیرعامل بازار متشکل ارزی کیست + رزومه
به گزارش خبرنگار حوزه بانک گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دیروز نمایندگان حقیقی اعضای هیئت مدیره پنج نفره بازار متشکل ارزی شامل شهاب ابراهیم قربانی، صمدكريمی، یوسف حسنپور، محمود شکستهبند و امیر هامونی تعیین شدند.
مدیرعامل بازار متشکل ارزی کیست؟
همچنین هیئت مدیره با تعیین محمود شكستهبند به عنوان مديرعامل این شرکت موافقت کرده است. وی پیش از این مدیرعامل صرافی بانك ملی ايران و رئیس شعبه بانك ملی در دوبی بوده است.
مطابق با صورتجلسه ۱۲۶۴ شورای پول و اعتبار در تاریخ ۱۸ دی ماه ۹۷ این شورا با راهاندازی بازار متشکل معاملات ارزی با عنوان بازاری خودانتظام موافقت کرد.
این بازار با عنوان یک بازار خارج از بورس با هیئت مدیرهای متشکل از پنج شخص حقوقی شامل یکی از شرکتهای فعال در زمینه خدمات انفورماتیک بانک مرکزی، فرابورس،کانون صرافان ایران، کانون بانکهای خصوصی و کانون بانکهای دولتی آغاز بهکار خواهد کرد.
بازار متشکل ارزی همچون ارکان بازار سرمایه از تابلوی معاملاتی مستقلی برخوردار خواهد بود که تحت نظارت بانک مرکزی راهبری خواهد شد.
با این همه نرمافزار معاملاتی این بازار مبتنی بر بستر نرمافزار بومی شرکت فرابورس ایران است که به طور مستقل در این بازار فعالیت خواهد کرد.
انتظار میرود نحوه فعالیت بازار متشکل معاملات ارزی مطابق با سازوکار معاملات در بازار سهام ایران باشد و مطابق با آنچه که تعیین شده قرار است پنج یا ۶ ارز در این بازار با حضور بازیگرانی شامل حدود ۶۰۰ صرافی رسمی بانکی و غیربانکی و همچنین با حضور بانکها، عرضهکنندگان عمده و بانک مرکزی دادوستد شود.
در گام نخست بازار متشکل معاملات ارزی، فرآیند معاملات به صورت نقدی (SPOT) خواهد بود و در ادامه نیز بر اساس نیازسنجی و پیشبینی آن در آینده ابزارهایی همچون گواهی سپرده ارزی و یا اوراق آتی ارز نیز در آن به کار گرفته خواهد شد.
بر اساس این گزارش، بازار متشکل معاملات ارزی در یکی از سالنهای بزرگ ساختمان فردوسی بانک مرکزی آغاز به کار خواهد کرد و هر نرخی که در این بازار با عنوان قیمت روز اسکناس کشف قیمت شود، با عنوان مبنای قیمت و تعیینکننده نرخها در بازار رسمی و غیررسمی همچون کانالهای ارزی کانادا، ترکیه و یا دوبی شود تا به این ترتیب نرخ غیررسمی و غیرواقعی در بازار ارز از بین برود.
تنها ابهام در مورد راهاندازی بازار متشکل معاملات ارزی برای بازیگران این بازار هماکنون نحوه بهکارگیری معافیتهای مالیاتی و اعمال این معافیتها در فرآیند معاملات این بازار است؛ چراکه بازیگران این بازار هنوز اطلاعی از اینکه قوانین مالیاتی و معافیتها آیا مشابه بازار سهام در لحظه انجام معامله اعمال خواهد شد و یا در فرآیندی زمانبر محاسبه میشود، ندارند.
این موضوع به طور قطع یکی از عوامل مهم برای رغبت بازیگران بازار به منظور ورود به بازار متشکل ارزی و شفاف شدن معاملات این بازار است.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/