دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1397 - 02:01
سازمان وظیفه عمومی ناجا:

14 نکته مهم برای مشمولانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند

افراد زیادی هستند که قبل از رسیدن به سن قانونی، به‌دلایل مختلف از جمله تحصیل، از کشور خارج شده‌اند و پس از بازگشت به کشور سوالات زیادی درباره سربازی و شیوه گذراندن این دوره برای آنها وجود دارد؛ میزان دفعات بازگشت به کشور، سنوات تحصیلی، ... از جمله مهم‌ترین این سوال‌ها است.
کد خبر : 305157

به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سازمان نظام وظیفه به این سوالات به شرح زیر پاسخ می‌دهد:


1- دانش‌آموزان و دانشجویان خارج از کشور در صورت فراغت، اخراج و یا ترک تحصیل تا چه مدت باید خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند؟


-این‌گونه مشمولان حداکثر یک‌سال از تاریخ فراغت، اخراج یا ترک تحصیل فرصت دارند خود رابه وظیفه عمومی معرفی کنند.


2- آیا مشمولی که دارای معافیت تحصیلی دانش‌آموزی یا دانشجویی خارج از کشور است می‌تواند به دفعات متعدد به کشور مسافرت کند؟


-صدور مجوز تردد سالانه برای این گروه از مشمولان در اختیار وزارتخانه‌های مربوطه است و تردد مشمولان در سنوات مجاز تحصیلی میسر بوده و دفعات تردد نباید مانعی برای فراغت از تحصیل در سنوات مجاز باشد.


3- سنوات تحصیل دانشجویان در خارج از کشور چگونه است؟


-سنوات تحصیلی دانشجویانی که با مجوز وظیفه عمومی از کشور خارج شده‌اند و دارای معافیت تحصیلی هستند، همانند دانشگاه‌های داخل کشور است و فرقی باهم ندارند.


4- آیا دانشجویان انصرافی در خارج از کشور حق تحصیل مجدد را دارند؟


-تمامی دانشجویان دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور که دارای معافیت تحصیلی هستند، در طول دوره تحصیل (از دیپلم تا دکتری)، فقط یک بار حق انصراف داشته و با شرط اینکه 1سال از تاریخ انصراف آنان سپری نشده باشد، ثبت نام و صدور معافیت تحصیلی در دانشگاه جدید (مورد تایید وزارتخانه‌های علوم و تحقیقات، بهداشت و آموزش پزشکی ) بلا مانع است.


5- در بازگشت از سفر‌های خارج از کشور با مشمولانی که به موقع به کشور وارد شده ولی با تاخیر خود را به وظیفه عمومی معرفی کرده‌اند، چگونه رفتار خواهد شد؟


-از 6 ماه تا یک‌سال از خروج مجدد وی جلوگیری خواهد شد.


6- شرایط صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزانی که قبل از سن مشمولیت از کشور خارج شده‌اند، چیست؟


-چنانچه دانش‌آموز قبل از سن مشمولیت مقیم خارج از کشور باشد، باید با اخذ گواهی اشتغال به تحصیل از دبیرستان مربوطه و تایید آن توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت، مدارک را به مرکز امور بین‌الملل مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ارسال و پس از درخواست معافیت تحصیلی این وزارت‌خانه، در صورت تایید سازمان وظیفه عمومی معافیت تحصیلی صادر شود.


7- در چه مقطع تحصیلی می‌توانیم برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مجوز بگیریم؟


-صدور مجوز خروج به‌منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور صرفا برای فارغ‌التحصیلان لیسانس و بالاتر (تا مقطع دکترای غیر پزشکی و تخصصی پزشکی ) فاقد غیبت، پس از پذیرش مراکز پذیرفته شده و با سپردن وثیقه به وظیفه عمومی، امکان‌پذیر است.


8- شرایط صدور معافیت تحصیلی برای مشمولانی که در خارج از کشور دیپلم اخذ کرده‌اند و متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های کشور خارجی هستند، چیست؟


-این‌گونه مشمولان چنانچه در رشته و دانشگاه‌هایی که مورد تایید (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) باشد به شرط عدم ورود به غیبت،مشغول تحصیل شوند؛ پس از درخواست معافیت تحصیلی توسط وزارت علوم و تحقیقات و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا رسیدن به درجه دکتری می‌توانند از معافیت تحصیلی بهره‌مند شوند.


9- شرایط انتقال به کشور دانشجویانی که با استفاده از معافیت تحصیلی در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند براساس چه معیاری خواهد بود؟


-شرط انتقال دانشجویان ذکر شده این است که از تاریخ شروع به تحصیل آنان در دانشگاه خارج از کشور بیش از یک‌سال سپری نشده باشد و در صورت با ارائه مدارک انصراف از دانشگاه خارج از کشور توسط وزارت علوم، موافقت نامه دانشگاه مقصد (ایران) و نامه درخواست وزارت علوم و تحقیقات یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی؛ موضوع توسط سازمان وظیفه عمومی بررسی شده و معافیت تحصیلی صادر می‌شود.


10- لازمه صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان خارج از کشور چیست؟


-قبل از سن مشمولیت از خارج از کشور شده باشند، تحصیل آنان در دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی پیوسته و به صورت مستمر باشد و مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی خود را در خارج از کشور اخذ کرده باشند.


11-دانشجویانی که با استفاده از معافیت تحصیلی در خارج از کشور به تحصیل اشتغال دارند. چنانچه در حین تحصیل به کشور مراجعت کنند، ظرف چه مدت باید از کشور خارج شوند؟


-مدت حضور دانشجویان خارج از کشور، در ایران به‌عهده وزارت علوم و تحقیقات است و باید حداکثر ظرف سه ماه از کشور خارج شوند و در صورتی که درخواست حضور به مدت بیشتری دارند، باید با مجوز وزارت علوم باشد.


12- نحوه رفتار با مشمولی که در خارج از کشور تحصیل می‌کند و پس از مراجعه به کشور ظرف مدت 6 ماه ازکشور خارج نشود چگونه است؟


-چنانچه مشمولی به منظور خروج از کشور به مدت بیشتری نیاز داشته باشد، این مدت در صورت پیشنهاد وزارت علوم و موافقت سازمان وظیفه عمومی ناجا تا 6 ماه دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود.


13- نحوه رسیدگی به درخواست مشمولان خارج از کشور چگونه است؟


-مشمول باید با مراجعه به نمایندگی یا کنسول‌گری دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت، مدارک خود را ارائه کند تا پس از بررسی و تایید وزارت امور خارجه، مدارک را برای بررسی و اقدامات لازم به سازمان وظیفه عمومی ناجا ارسال کنند.


14- آیا برای دوره تافل معافیت تحصیلی صادر می‌شود؟


-به افرادی که در سن مشمولیت بوده ودر خارج از کشور دوره تافل را سپری می‌کنند، معافیت تحصیلی تعلق نخواهد گرفت.


انتهای پیام/4039/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته