دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل بورس کالای ایران خبر داد

لزوم واقعی‌سازی قیمت‌ محصولات بورس کالا با سیاست جدید ارزی

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به سیاست جدید ارزی دولت، گفت: سیاست قیمت گذاری در بورس کالا بر اساس ارز مرجع کالاهای اساسی و ایجاد محدودیت در کشف قیمت کالاهای واسطه‌ای باید متناسب با سیاست جدید ارزی تغییر کند.
کد خبر : 303960

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از «کالاخبر»، حامد سلطانی‌نژاد با بیان اینکه سیاست محدودسازی قیمت‌ها در بورس کالا به صورت مصنوعی کمک چندانی به وضعیت بازار نمی‌کند، اظهار کرد: این اقدام تنها موجب می‌شود فرصت‌های آربیتراژی زمینه برخی سوء استفاده‌ها را فراهم کند.


وی ادامه داد: در مورد کالاهای مختلف از جمله محصولات پتروشیمی، مقاطع و ورق‌های فولادی با وجود اینکه تولید‌کنندگان قیمت‌هایی پایین‌تر از نرخ‌های جهانی را در بورس کالا به عنوان قیمت پایه پذیرفتند، کنترل قیمت کالاهای واسطه‌ای به کنترل قیمت کالاهای مصرفی منجر نشده است و تنها فرصت‌های آربیتراژی را برای برخی از افرادی که تولیدکننده نما هستند، ایجاد کرد.


مدیرعامل بورس کالای ایران ادامه داد: اکنون که دولت محترم در سیاست جدید ارزی خود فقط ۲۵ کالای اساسی را مشمول دریافت ارز رسمی کرده، جا دارد سیاست تعیین قیمت‌های پایه محصولات و سقف رقابت در بورس کالا بر اساس سیاست جدید ارزی تغییر کرده و کالاها به قیمت واقعی خود به فروش برسد.


وی با اشاره به جلسه روز گذشته فعالان بازار پتروشیمی افزود: در جلسه روز گذشته که با حضور وزرای صمت و نفت و صنایع بالادستی، انجمن‌های پایین دستی پتروشیمی و همچنین فعالان صنایع لبنی، آب معدنی و آشامیدنی، نساجی و سایر فعالان بازار پتروشیمی تشکیل شد، صنایع پایین دستی تضمین کردند که در صورت آزادسازی نرخ ارز مبنای قیمت‌های پایه، شاهد رشد ناگهانی و افزایش هیجانی در بازار کالاهای نهایی نباشیم.


مدیر عامل بورس کالای ایران با اشاره به سیاست جدید ارزی دولت گفت: سیاست قیمت‌گذاری در بورس کالا بر اساس ارز مرجع کالاهای اساسی و ایجاد محدودیت در کشف قیمت کالاهای واسطه‌ای باید متناسب با سیاست‌های جدید ارزی تغییر کند.


سلطانی نژاد در پایان گفت: سامانه بهین‌یاب که مبنای تخصیص سهمیه به خریداران محصولات پتروشیمی از بورس بوده، نیازمند اصلاحاتی است که پیشنهاد ما برای بهبود آن ملاک قرار دادن مواردی همچون خریدهای سال‌های گذشته، کنترل فهرست بیمه کارکنان و کنترل مصرف برق واحد تولیدی است که بهبود نسبی در تشخیص خریداران واقعی و تخصیص سهمیه‌های خرید ایجاد خواهد کرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب