دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1397 - 15:32
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی خبر داد؛

سرمایه‌گذاری 1000 میلیاردی در همدان/ فروش 420 میلیارد تومانی مبلمان به گردشگران

استاندار همدان از سرمایه‌گذاری 1000 میلیارد تومانی خبر داد  که شامل یک هتل پنج ستاره، 300 واحد و کمپ اقامتی، سینما سنتر، 3 هزار واحد پارکینگ و سوئیت‌های اقامتی می‌شود.
کد خبر : 303955

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری همدان 2018 امروز با حضور محمد محب‌خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ناصر نیکبخت استاندار همدان و علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد.


محمدناصر نیکبخت درباره انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی که قرار است مراسم آن پنجم شهریورماه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شود، اظهار کرد: همدان 1800 اثر فرهنگی، تاریخی و میراثی از تمام دوره‌های مختلف تاریخی دارد. شرایط آب‌وهوایی و داشتن مفاخر، بزرگان و اندیشمندان از دیگر ویژگی‌های استان همدان به شمار می‌رود، به طوری که تاکنون 50 جلد از 140 دانش‌نامه مربوط به مفاخر استان همدان تهیه شده است.


وی درباره تبلیغات این رویداد تأکید کرد: در حوزه تبلیغات در سطح ملی تلاش‌های بسیاری شده و در شهرهای بزرگ نیز تبلیغات محیطی زیادی صورت گرفته است، البته یک دوره وقفه در نظر گرفتیم و دوباره روز گذشته تبلیغات را مجدداً آغاز کردیم. ما دو زمان برای تبلیغات در نظر گرفته‌ایم و در این میان زیرساخت‌ها را تکمیل کردیم و از آنجا که حس می‌کردیم ممکن است ادامه اطلاع‌رسانی و تبلیغات برای مردم خسته‌کننده باشد در دو برهه آن را به انجام رساندیم. در حوزه زیرساخت‌ها افزون‌ بر 100 پروژه مرمتی و زیرساختی در بناهای تاریخی و روستاهای هدف گردشگری انجام دادیم که تحرک خوبی ایجاد کرده است.


استاندار همدان اظهار کرد: یک سرمایه‌گذاری 1000 میلیارد تومانی در همدان در حال انجام است؛ شامل یک هتل پنج ستاره، 300 واحد و کمپ اقامتی، سینما سنتر، 3 هزار واحد پارکینگ و سوئیت‌های اقامتی که آماده بهره‌برداری هستند. ما یک ریال از اعتبار را دریافت نکرده‌ایم اگرچه 10 میلیارد تومان مجلس برایمان اعتبار در نظر گرفت.


وی همدان را زیباترین و برجسته‌ترین استان برای گردشگری و یک کارگاه گردشگری معرفی کرد و در مقایسه همدان 2018 با تبریز بیان کرد: برپایی این رویداد با آنچه امسال در تبریز برگزار شد یک رقابت سالم دارد البته چون تبریز پیش‌ از همدان برگزار شده قطعاً کار ما کم‌نقص‌تر خواهد بود. اگرچه در آن دوره دوستان ما به تبریز رفتند تا در خصوص چنین رویداد‌های بین‌المللی تجربیاتی کسب کنند.


نیکبخت درباره رشد گردشگری استان همدان و اعتبارات اظهار کرد: اعتبارات زیاد نیست و برای همین جلسه‌ای با سازمان برنامه و بودجه امروز خواهم داشت البته ما چندان منتظر بودجه نمانده‌ایم و کار را از اعتبارات استان آغاز کرده‌ایم. 1000 و 531 اثر به مبلغ 400 میلیارد تومان اعتبارات و تسهیلات از حوزه گردشگری استان مصوب شده و 6 هتل از میان 13 هتل افتتاح شده همچنین در این استان پیاده‌راه‌هایی ساخته‌ایم که از سوی چندین شهر دیگر مورد الگوبرداری قرار گرفته است.


وی افزود: از نیمسال دوم سال 96 تا فروردین‌ماه امسال بیش‌ از 420 میلیارد تومان مبلمان به گردشگران عرضه و به فروش رساندیم.


استاندار همدان برپایی جشنواره پویانمایی، جشنواره طب سنتی و گیاهان دارویی، بزرگداشت باباطاهر، برگزاری مسابقات شطرنج جام ملت‌های آسیا، نشست شهرداران راه ابریشم و سفرای کشورهای عضو ACD را از دستاوردهای رویداد همدان 2018 معرفی کرد.


وی گفت: بنا بر مرکز پژوهش‌های مجلس فعالیت‌های کسب و کار همدان از 24 به 11 تغییر پیدا کرده و 13 رتبه کاهش یافته و کسب و کار استان رونق گرفته است. در حال حاضر درباره نرخ بیکاری استان باید اذعان کرد که این میزان با زنجان در رتبه سوم قرار دارد. نرخ بیکاری بهار امسال نسبت به سال گذشته 8/2 بوده که این امر نشان از نقش صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال دارد.


در ادامه این نشست، محب‌خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با تأکید بر فرابخشی و زنجیره‌ای بودن بخش گردشگری اظهار کرد: سرمایه‌گذاری‌ها از سوی بخش خصوصی انجام می‌شود و این امر باعث رونق گردشگری شده است.


وی اظهار کرد: اتفاق جدیدی که در سازمان روی داده در حوزه توسعه گردشگری است که ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار سازمان قرار گرفت که این امر از برکات این رویداد بوده است.


معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: از کشورهای مختلف برای حضور در این مراسم دعوت شده است، البته هنوز وزارت امور خارجه مهمانان را اعلام نکرده اگرچه حضور مسئولانی از بنگلادش، عراق، اسپانیا، افغانستان و آذربایجان و حضور دبیر کل ACDدر این نشست تاکنون قطعی است.


مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، در ادامه این نشست اظهار کرد: نباید انتظار داشته باشیم که تمام اتفاقات در همین برهه روی دهد بخشی از موارد سهل‌الوصول است و نتیجه‌اش را فردا می‌بینیم و بخشی دیگر مدت زمان بیشتری می‌طلبد یکی از مهم‌ترین دستاوردهای یک رویداد به خاطر درگیر کردن اقشار مختلف راهی برای فرهنگ‌سازی است. میزان اعتبار دولتی به پروژه‌های همدان از میزان اقداماتی که انجام می‌شود، اندک است چرا که بخش زیادی از برنامه‌ها از سوی بخش خصوصی به اجرا درمی‌آید.


وی ادامه داد: تعداد بنگاه‌هایی که در حوزه گردشگری در کنار صنعت و معدن هستند، معدود هستند ولی 30 درصد از تسهیلات استان به این بخش اختصاص یافته و این نشان از رشد در حوزه سرمایه‌گذاری دارد. ما 22 اقامتگاه بوم‌گردی در سال 95 و 96 افتتاح کردیم و در سال 95 و 96، 37 درصد افزایش اقامت داشتیم.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان درباره کارگاه‌های صنایع‌دستی به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: ما تسهیلات را در روستاها با سود 6 درصد عرضه کرده‌ایم و بالای 23 هزار کارگاه صنایع‌دستی فعال داریم که در حوزه سفال، تراش سنگ‌های قیمتی و منبّت فعالیت دارند. امسال 35 درصد در حوزه صنایع دستی نسبت به سال گذشته رشد داشته‌ایم.


انتهای پیام/4072/4031/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب