دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1397 - 11:26
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش:

خودروی مناسب برای سرویس مدارس نداریم/ دستور وزیر برای استفاده از سامانه رهیاب در سرویس مدارس

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه خودروی مناسب برای سرویس مدارس نداریم، تصریح کرد: البته برای سال جاری سازمان شهرداری گام‌های موثری برداشته است.
کد خبر : 303289

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نورعلی عباسپور صبح امروز در نشست خبری که با موضوع الزامات و قوانین جدید سرویس‌های حمل و نقل دانش‌آموزان برگزار شد، گفت: همه برنامه‌های انجمن اولیا و مربیان بر اساس سند تحول بنیادین تنظیم شده است. یکی از وظایف انجمن، واقعی کردن مشارکت والدین است. متاسفانه برخی مدیران معتقد بودند مشارکت برخی خانواده‌ها سوری بوده است. در همین راستا بنا داریم امسال بخشی از انتخابات انجمن اولیا و مربیان را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
وی افزود: امسال در 5 هزار مدرسه انتخابات انجمن اولیا و مربیان به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود که تلاش می‌کنیم با اجرای این برنامه حضور انجمن‌ها در مدارس را واقعی کنیم.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: همچنین تلاش می‌کنیم همکاری خود را با سایر حوزه‌ها افزایش دهیم تا بتوانیم مطالبات خانواده از مدارس را جهت بدهیم.


وی با بیان اینکه تدوین منشور حقوق والدین نیز در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: باید فضایی در مدارس برای تامین حقوق والدین ایجاد کرد که بتوان مشارکت آن‌ها در مدارس را افزایش داد.


عباسپور با تاکید براینکه مدرسه بدون همکاری خانواده‌ها نمی‌تواند اهداف خود را پیش ببرد، بیان کرد: ما به دنبال آن هستیم که بخشی از فعالیت‌های مدارس را به خانواده‌ها واگذار کنیم؛ زیرا متاسفانه برخی خانواده‌ها با فرآیند تعلیم و تربیت آشنا نیستند و ملزم هستیم این فضا را ایجاد کنیم که خانواده‌ها با فرآیند تعلیم و تربیت آشنا شوند.


مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در خصوص سرویس مدارس، گفت: براساس ماده 19 آئین‌نامه، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، راه و شهرسازی و کشور باید جلساتی را به صورت ماهانه برگزار و مسائل مربوط به حمل و نقل دانش‌آموزان را تسهیل کنند؛ که در سال‌های گذشته این جلسات به صورت منظم برگزار نمی‌شد، اما از سال جاری وزارت آموزش و پرورش این موضوع را پیگیری کرد و جلسات طبق روال برگزار شد و دستورالعمل اجرایی مورد اصلاح قرار گرفت و نقش هر سازمان به صورت دقیق مشخص شد. در این اصلاحیه، وزارت آموزش و پرورش به عنوان کارفرما و وزارت راه و شهرسازی و کشور به عنوان پیمانکار معرفی شدند.


وی درباره نرخ استفاده از سرویس‌های مدارس، گفت: این نرخ‌نامه، توسط شورای شهر تعیین می‌شود.


مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ما در تأمین خودروی مناسب برای سرویس مدارس دچار مشکل هستیم، تصریح کرد: خودروی مناسب برای سرویس مدارس نداریم؛ البته سازمان شهرداری در این زمینه گام‌های موثری برداشته است و سفرهایی به سایر کشورها انجام شده تا بتوانیم از تجربیات آنها استفاده کنیم.


عباس‌پور در ادامه، درباره لباس فرم دانش‌آموزان گفت: یکی از آسیب‌ها و ایراداتی که در حوزه اجرایی مدارس مطرح شده در زمینه لباس فرم مدارس است. متاسفانه ما بخشنامه سراسری در خصوص تحمیل تهیه لباس واحد و ویژه برای دانش‌آموزان نداریم و معمولاً انجمن اولیا و مربیان باید این کار را انجام دهد. در واقع در جلسات انجمن اولیا و مربیان در خصوص نوع پوشش و لباس فرم ویژه دانش‌آموزان تصمیم‌گیری می‌شود.


وی افزود: طراحی الگوی پوششی متناسب با فرهنگ کشور، امسال بر عهده انجمن اولیا و مربیان گذاشته شده است. آنها باید سیستم الگوی مناسب را برای تعیین لباس فرم مدارس ارائه کنند.


مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش به خانواده از دیگر برنامه‌های انجمن اولیا و مربیان است، خاطرنشان کرد: برنامه‌ای در نظر گرفته‌ایم که طی آن والدین به صورت حضوری و غیر حضوری، تحت آموزش قرار بگیرند. در واقع برنامه این‌گونه است که در 12 سال تحصیلی، والدین 12 سال تحت آموزش قرار بگیرند و با فرآیند تعلیم و تربیت آشنا شوند که امسال این برنامه با اولویت دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی آغاز خواهد شد.


وی افزود: برای آموزش خانواده‌ها دوره‌هایی طراحی شده تا آنها از شهریورماه تا اسفند، هفت عنوان برنامه را در تلویزیون تعاملی آموزش و پرورش آموزش ببینند. البته بخشی از آموزش‌ها نیز به صورت حضوری برگزار خواهد شد و در پایان به والدین گواهینامه پایان دوره ارائه می‌شود که این گواهینامه در ثبت‌نام دوره‌های بعد تاثیرگذار است.


عباس‌پور افزود: سال گذشته یک‌هزار و 300 نفر مدرس خانواده جذب کردیم که امسال هزار نفر دیگر جذب خواهند شد؛ بنابراین طی سال‌های آتی کمبودهای خود در زمینه مدرس خانواده را به تدریج رفع خواهیم کرد. همچنین برای افزایش آگاهی خانواده‌ها، با موسسات برتر، قراردادهایی را پیش‌بینی کردیم که بتوانیم مجله پیوند را به لحاظ تنوع مطالب ارتقاء دهیم تا بر این اساس، برنامه‌های آموزشی خود را پیش ببریم.


مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در ادامه، از همکاری وزارتخانه با قوه قضائیه خبر داد و گفت: برای پیشگیری از آسیب‌ها و تقویت 23 مهارت در دانش‌آموزان با قوه قضائیه تفاهم‌نامه‌ای منعقد کرده‌ایم که دوره‌های آموزشی برای مدرسین 90 درصد استان‌ها اجرا شده است.


عباس‌پور در بخش دیگری از سخنانش با توجه به فعالیت موسسات مشاوره‌ای گفت: سال گذشته 20 مرکز جدید راه‌اندازی شد و امسال نیز 30 مرکز درخواست راه‌اندازی داده‌اند که علاوه‌بر افزایش تعداد این مراکز، به دنبال آن هستیم که با پایش و درجه‌بندی آنها به لحاظ کیفی نیز ارتقاء پیدا کنیم.


وی افزود: در حال حاضر 325 مرکز مشاوره در کشور فعال هستند که با پایش‌ها و بررسی‌های انجام شده برخی تعطیل خواهند شد.


مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نصب GPS روی سرویس مدارس گفت: نصب این سیستم گران است؛ البته سال گذشته تعدادی از استان‌ها از این سیستم استفاده کردند؛ اما برای امسال در سامانه سرویس مدارس، برنامه جدیدی طراحی شده است (رهیاب) و وزیر نیز تاکید کرده‌اند که تمام سرویس‌های مدارس باید از این برنامه استفاده کنند.


وی افزود: ‌این برنامه به خانواده‌ها کمک می‌کند تا در مسیر رفت و برگشت، فرزند‌شان را رصد کنند.


عباس‌پور در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌ بر اینکه آیا برای حمل و نقل و تردد دانش‌آموزان مناطق روستایی و کم‌برخوردار تدابیری اندیشیده شده است، گفت: طبق دستورالعمل اصلاحی، این مساله جزء وظایف وزارت راه و شهرسازی است؛ اما وزارت آموزش و پرورش در جلسات ماهانه مطالبات خود را پیگیری خواهد کرد.


وی افزود: دولت هرساله بودجه مجزایی برای حمل و نقل دانش‌آموزان مناطق صعب‌العبور در نظر گرفته است که سال گذشته 500 میلیارد تومان به این امر اختصاص یافت.


مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در خصوص هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان اتباع افغانستانی یادآور شد: این دانش‌آموزان همانند سایر دانش‌آموزان ایرانی می‌توانند از تدابیر اندیشیده شده بهره‌مند شوند زیرا قانون جداگانه‌ای برای این دسته از دانش‌آموزان پیش‌بینی نشده است.


انتهای پیام/4038/4076/ن



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب