اتصال چین و تایوان با خط آهن ۱۳۵ کیلومتری در زیر دریا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این طرح که مستلزم ایجاد زیرساختهایی منحصربهفردی در زیر آبهای شور است تا به حال در هیچ منطقهای از دنیا اجرا نشده است.
ایده عملیاتی کردن چنین طرحی در این بخش از جهان از ۱۰۰ سال قبل وجود داشته، ولی اختلافات سیاسی چین و تایوان با یکدیگر تا به حال مانع از اجرای طرح مذکور شده است.
اجرای این طرح از سال ۲۰۱۶ آغاز شد و بعد از دو سال تحقیق و بررسی مهندسان و دانشمندان فعال در این زمینه تازه توانستهاند بر سر این موضوع که بهترین راه و روش اجرای طرح مذکور چیست، به توافق برسند.
در حال حاضر طولانیترین خط آهن زیردریایی جهان فرانسه و انگلیس را به یکدیگر وصل میکند. اما این مسیر تنها ۳۷/۹ کیلومتر مسافت دارد که یک سوم خط آهن زیردریایی متصلکننده تایوان و چین محسوب میشود.
علاوه بر مسافت طولانی، چالش دیگر در این زمینه وجود دو گسل زلزلهخیز در اطراف مسیر احداث این تونل است. یک سوی این تونل در منطقه آزاد تجاری پینگتان در استان فوجیان چین و سوی دیگر آن در شهر ساحلی هسینچوی تایوان قرار دارد.
قطر این تونل ۱۰ متر خواهد بود و بنابراین تونل جدید از همتای اروپایی خود نیز قطر بیشتری دارد. این مسیر ارتباطی در اصل متشکل از سه تونل خواهد بود که دو تونل به مسیر رفت و برگشت قطارها اختصاص مییابند و تونل سوم که کوچکتر است برای کابلکشی برق و خروج اضطراری طراحی شده است. همچنین تعدادی جزیره مصنوعی در مسیر این تونل ایجاد میشود که از آنها به عنوان مراکز تامین هوا استفاده میشود.
منبع: مهر
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/