دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر صنعت:

نقشه راه توسعه معدن و صنایع معدنی رونمایی می‌شود

وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت از رونمایی نقشه راه توسعه معدن و صنایع معدنی در آینده نزدیک خبر داد.
کد خبر : 301229

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از شاتا، محمد شریعتمداری در افتتاح کارخانه تولید کنسانتره شرکت فکور صنعت تهران در زرند کرمان اظهار کرد: یکی از وعده‌های من در شروع دولت دوازدهم این بود که برنامه چهار ساله‌ای را برای توسعه معدنی کشور تهیه و به اجرا در بیاروم و به لطف الهی با نظرخواهی از همه اصحاب فکر و اندیشه نقشه راه معدن و صنایع معدنی پیش روی ماست و به زودی رونمایی می‌شود.


وی افزود: با استفاده از این نقشه ما می‌دانیم در چه زمینه‌ای با چه اهداف و سرعتی در این حوزه حرکت کنیم، بدون نفشه راه حرکت خطاست و در حوزه صنایع معدنی که به گفته رهبری یکی از پتانسیل‌های جایگزین نفت است، زیبنده نبود که بدون نقشه راه قدم برداریم.


وزیر صنعت در ادامه تاکید کرد: بر استفاده از ذخایر و معادن کوچک در نقشه راه چهار ساله و جامع توجه ویژه داشته‌ایم و راه حل‌هایی را برای استفاده از ذخایر معادن کوچک برای توسعه معدنی پیش بینی کرده‌ایم.


شریعتمداری شرکت فکور صنعت تهران را مایه فخر و مباهات صنایع معدنی ایران دانست و افزود: این مجموعه صنعتی بزرگ تاکنون در سطح کشور ۳۲ میلیون تن ظرفیت تولید آهن در عرصه‌های گوناگون به اجرا در آورده است.


وی ادامه داد: اگر ظرفیت تولید کنستانتره ۲ میلیون تن باشد یکی از آرزو‌های مهم ما محقق شده و حجم عظیمی از عملیات صنایع معدنی در حال شکل‌گیری است و به جای فروش سنگ‌آهن خام در جای جای میهن واحد‌های تولید و فرآوری و ایجاد ارزش افزوده و اشتغال و تلاش در این صحنه بزرگ صنعتی ایران شکل گرفته و به کوری چشم همه دشمنان ایران و اسلام کشور یکی از بزرگترین قدرت‌های تولید فلزات در جهان خصوصا در حوزه فولاد است.


شریعتمداری تصریح کرد: در همه دنیا توسعه فولاد به دلیل آثار و نتایج فوق‌العاده پیشین و پسین مؤلفه مهم توسعه همه جانبه و متوازن است و امروز دارنده یکی از مهمترین و پرافتخار‌ترین صنایع معدنی در حوزه فولاد در دنیا هستیم.


وی در ادامه با اشاره به نبود نقشه جامع حوزه معدن و صنایع معدنی افزود: همین موجب ایجاد عدم تعادل‌هایی در حوزه صنایع معدنی شده و در حوزه فولاد عدم تعادل در عرصه‌های گوناگون کنسانتره، آهن اسفنجی گندله بود که به تدریج با دسترسی به این سند جامع برطرف می‌شود.


شریعتمداری ادامه داد: یکی از تاکیدات ما برای توسعه فعالیت‌های معدنی توجه بر امر اکتشاف است که این فعالیت‌ها در دولت ۱۱ و ۱۲ قابل مقایسه با همه ادوار فعالیت اکتشافی در حوزه معدن هم ژئوفیزیک هوایی و هم ژئوشیمی در سطح و عمق در همه اعداد و ارقام و شاخص‌ها قابل مقایسه باهمه ادوار گذشته هستیم.


وی تأکید کرد: با تهیه نقشه جامع راه چهار ساله توسعه معدنی ایران، برای اولین بار در تاریخ تقسیم کار روشنی بین فعالیت‌های زمین‌شناسی و نقشه‌کشی ایران و سازمان ایمیدرو داریم که با استفاده از همه توان بخش خصوصی برای توسعه اکتشاف که پایه توسعه معدنی هست قدم‌های اساسی‌تری برداریم.


شریعتمداری در ادامه از اکتشاف یک ذخیره بزرگ سنگ آهن در استان یزد خبر داد و افزود: هم‌اینک در استان یزد درست معادل همه ذخایر سنگ‌آهن موجود کشور در عمق کمی بیشتر از سطحی که الان برداشت می‌کنیم ذخایر سنگ آهن شناسایی کردیم که به تدریج دارای صرفه و صلاح اقتصادی خواهد شد.


وی اظهار کرد: اکتشاف از مهمترین عناصر کار ماست و اکتشافات تکمیلی مثل سرمایه‌گذاری در یک واحد تولیدی است که زیربنا‌ها فراهم است و باید توجه جدی‌تری کنیم که بر حیات مجموعه اضافه کنیم و ما را نسبت به سایر فعالیت‌های معدنی بیمه کند و ایمیدرو مسئول است که اکتشاقات تکمیلی را حوزه بهره‌برداری از واحد‌های تولید انجام دهد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی دیگر از مسائل مهم زیست محیطی توجه به حوزه آب است، افزود: طرحی مهرماه ۷۶ برای آبگیری از باطله‌ها شروع شد که اکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در شهریور سال جاری راه‌اندازی می‌شود و با بهره‌برداری از این واحد از اتلاف یک‌هزار مترمکعب آب در سال جلوگیری می‌کند.


شریعتمداری گفت: کار با ارزش دیگر در این نقطه که دومین نمونه احداث کارخانه برای افزودن عیار کنسانتره با استفاده از باطله است یکی ازکار‌های مهم ماست.


وی اضافه کرد: در این طرح در کارخانه موجود ۱۳۰ هزارتن سنگ آهن با عیار ۶۱ درصد به مجموعه فولاد سازی و ۲۰ درصد به اشتغال قبلی اضافه می‌کند و به صورت مستقیم و غیرمسقیم یک هزار نفر مشغول می‌شوند و با تکمیل طرح اشتغال گسترده‌تری خواهیم داشت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب