دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1394 - 09:33
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

خباز: تجربه گذشته نشان می‌دهد تندروها به هیچ‌وجه دست از تقابل با دولت برنمی‌دارند/ یک عده خود را به دلواپسی زده‌‌اند

یک نماینده پیشین مجلس گفت که وقتی نمایندگان با مردم همراه شوند مردم هم با آنها همراهی خواهند کرد، این نتیجه همزبانی و همدلی با دولت است. آن عده‌ای هم که دنبال جنگ بودند از صف مردم جدا شدند.
کد خبر : 29451

محمدرضا خباز در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سؤال که «چقدر با این دیدگاه موافقید که بعد از توافق هسته‌ای، تندروهای مجلس دست از تندروی‌ برداشته‌اند و افراطی‌ها سکوت کرده‌اند؟»، اظهار کرد: از زمانی که نام امسال همدلی و همزبانی شد، این احساس به ما دست داد که دیگر تندروها دست از کارشکنی‌ها برمی‌دارند، با خود گفتیم که دیگر سختی‌ها برای دولت تمام شده و ماه عسل دولت آغاز شده است ولی بعد دیدیم اینگونه نشد.


وی افزود: نه تنها توپخانه‌ها تندروها علیه دولت کم نشد بلکه اوضاع بدتر شد. همان تعبیر را اکنون دارم. اکنون کسانی که در مقابل انرژی هسته‌ای کارشکنی و در مقابل دولت صف‌آرایی می‌کردند ممکن است که توپخانه‌هایشان از کار بیفتد، یا توپخانه‌ها را کمتر به کار گیرند ولی آن تجربه گذشته درباره نامگذاری امسال به ما نشان می‌دهد که ما باید مجموعه‌های علیه دولت را از هم جدا کنیم.


این نماینده پیشین مجلس تصریح کرد: یک گروهی واقعا دلواپس هستند و یک عده خودشان را به دلواپسی زده‌اند، آن کسی که دلواپس واقعی است، معتقدم که حتما توجیه می‌شوند چراکه خوشحالی مردم آنها را خوشحال کرد.








انتخاب استاندار جزو وظایف قوه مجریه است، اگر از نمایندگان نظر خواسته می‌شود نظر مشورتی است، نه نظر غالب؛ چراکه استاندار قرار نیست استاندار نمایندگان باشد قرار است که استاندار وزیر کشور دولت تدبیر باشد

خباز گفت: عده‌ای هم هستند که خودشان را به خواب زده‌اند این غیر از آدم خواب است، اینهایی که خودشان را به دلواپسی زده‌اند نمی‌توان بیدار کرد، به کارشان ادامه خواهند داد ولی اکنون وضع کشور به‌ گونه‌ای نیست که آنها توپخانه‌های خود را فعال نگهدارند. البته اینها تجدید قوا خواهند کرد، ما ناراحت نیستیم چراکه در این حد اشکالی ندارد، ما نگران بودیم که اینها مخاطبان زیادی داشته باشند، خوشبختانه مشخص شد که مخاطبان زیادی ندارند.


وی اضافه کرد: پیش از این سنجش افکار نشان داده بود که 73 درصد مردم با مذاکرات موافق‌اند، 73 درصد اکثریت قاطعی است، بعد از این اتفاقات حتما 73 درصد بیشتر می‌شود. البته برخی همچنان نسبت به دولت موضع دارند و به هیچ‌وجه حاضر نیستند که حتی فرمایش‌های رهبری معظم را گوش دهند.


خباز یادآور شد: خوشبختانه قاطبه مردم از موفقیت دولت خوشحال‌اند. ما نگران این مسائل نیستیم و دولت نباید به حواشی بپردازد باید وارد متن شود و به مسائل اصلی که همان حل گرفتاری‌های مردم و پساتحریم است توجه کند تا آثار مثبت آن را مردم مشاهده کنند و بچشند.


این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «به نظر می‌رسد دولت بعد از توافق قاطعیت بیشتری در مقابل تندروی‌های مجلس از خود نشان خواهد داد، مانند انتخاب استاندار فارس، ولی دولت قبل از این آهسته‌آهسته در مقابل مجلس و تندروها گام برمی‌داشت»، گفت: قاطعیت به معنای قاتلیت نیست، یقینا دولت وقتی ببیند که مردم بیشتر پشتیبانش هستند و منویاتش در کشور بیشتر خریدار دارد، حتما قاطعیت بیشتری در مسیر عمل به وعده‌ها از خود نشان می‌دهد؛ این طبیعی است. مدیر یک دستگاه کوچک هم این‌گونه است، وقتی می‌بیند که 50 درصد کارکنانش با او همراه هستند یک جور مدیریت می‌کند و وقتی هم که می‌بیند 90 درصد کارکنان با او همراه هستند به گونه دیگر رفتار می‌کند، با قاطعیت همراه با رأفت رفتار خواهد کرد و بر نظراتش بیشتر تمرکز می‌کند.


خباز اضافه کرد: طبیعی است که دولت با قاطعیت بیشتری عمل کند، واقعا انتظار می‌رفت که در اصل قانونگرایی و عمل به قانون عقب‌نشینی نکند؛ مثالی که شما زدید مثال درستی بود. انتخاب استاندار جزو وظایف قوه مجریه است، اگر از نمایندگان نظر خواسته می‌شود نظر مشورتی است، نه نظر غالب؛ چراکه استاندار قرار نیست استاندار نمایندگان باشد قرار است استاندار وزیر کشور دولت تدبیر باشد.








اکنون کسانی که در مقابل انرژی هسته‌ای کارشکنی و در مقابل دولت صف‌آرایی می‌کردند ممکن است که توپخانه‌هایشان از کار بیفتد یا توپخانه‌ها را کمتر به کار گیرند ولی آن تجربه گذشته درباره نامگذاری امسال به ما نشان می‌دهد که ما باید مجموعه‌های علیه دولت را از هم جدا کنیم

وی افزود: بنابراین کم‌کم این قاطعیت را احساس خواهیم کرد و آثار و برکاتش برای کشور خیلی بیشتر خواهد بود. یعنی همانطور که اعضای یک خانواده دوست دارد که پدر با وجود مشورت از دیگران، پدری کند، موقعی که تصمیمی گرفت باید روی تصمیمش بایستد، مردم هم این انتظار را از دولت دارند. قرآن هم می‌فرماید وقتی به تصمیم رسیدید دیگر عقب‌نشینی نکنید. این‌ گونه هم اعضای خانواده به داشتن چنین پدری افتخار می‌کند و هم مردمی که این رئیس‌جمهوری را انتخاب کرده است، افتخار می‌کند. دولت باید ضمن کار کارشناسی و استفاده از خردجمعی وقتی به تصمیمی رسید آن را اجرایی کند و از آن عقب‌نشینی نکند.


این نماینده سابق مجلس در برابر این دیدگاه که «در ماه‌های اخیر عده بیشتری از نمایندگان با تندروی‌ها همراه شده بودند و یک مقدار عجیب بود که چرا اینقدر تندروی‌ها در مجلس طرفدار پیدا کرده است ولی اکنون با توجه به نزدیک شدن به انتخابات انگار عده‌ای خودشان را برای حفظ آرای مردم از این تندروی‌ها کنار کشیده‌اند»، تصریح کرد:‌ عرض کردم که در مجلس برخی دلواپس واقعی بودند و عده‌ای خودشان را به دلواپسی زده بودند، آنهایی که دلواپس واقعی بودند با توضیحات دولت دلواپسی‌شان برطرف شد و از آن صف جدا شده‌اند.


وی گفت: یک عده هم مأموریت‌شان این بود که دنبال جنگ باشند، در سال 84 که بنده در مجلس بودم می‌گفتم اگر آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری شود کشور را در یک پیچ نظامی قرار می‌دهد که نمی‌دانیم آن طرف پیچ چیست؟ آن پیچ نظامی اتفاق افتاد،‌ وقتی ما ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گرفتیم یعنی جنگ قریب‌الوقوع است. اینها هم در این وادی تلاش می‌کردند. خوب این مجموعه خودشان را به خواب زده‌اند و اینها هیچ‌وقت همراه نخواهند شد.


خباز تأکید کرد: اینها از اینکه کشور از جنگ نجات پیدا کرده است خشنود نیستند؛ البته همه نمایندگان دلواپس این‌گونه نیستند، برخی فکر می‌کردند که نظرات اینها درست است ولی بعد دیدند نه اینها درست نمی‌گویند، به همین خاطر به این طرف آمدند.


این نماینده سابق مجلس درباره نیت نمایندگان برای حضور دوباره در انتخابات مجلس، گفت: البته هر کس که نماینده می‌شود می‌خواهد تا سن 74 سالگی نماینده باشد. همراه شدن با دولت و در پی آن پیروزی در انتخابات بهره این کار است. یعنی وقتی نمایندگان با مردم همراه شوند مردم هم با آنها همراهی خواهند کرد. این نتیجه همزبانی و همدلی با دولت است. آن عده‌ای هم که دنبال جنگ بودند از صف مردم جدا شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب