دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1397 - 10:45
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان درگفت‌وگوی مشروح با آنا مطرح کرد؛

کم کاری تیم دولت علت برخی مشکلات اقتصادی/ آقای روحانی و دولتش روزه سکوت گرفته‌اند

مشاور رئیس دولت اصلاحات طرح سوال از رئیس‌جمهور را کاری اصلاح‌طلبانه دانست و گفت: آقای روحانی و دولتش روزه سکوت گرفته‌اند و در بحران‌ها حرف نمی‌زنند. بخشی از فلسفه سوال از روحانی همین مجبور کردن و باز کردن راه برای صحبت است.
کد خبر : 293902

محمدعلی ابطحی در گفت‌وگوی مشروح با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در تحلیل مسائل روز کشور، طرح سوال از رئیس‌جمهور را کاری اصلاح‌طلبانه دانست و گفت: دلیلی ندارد برای کمبودهای موجود از رئیس جمهور سوال نشود. اشکالی که به آقای روحانی و دولتش وارد است اینکه روزه سکوت گرفته‌اند و در بحران‌ها حرف نمی‌زند. بخشی از فلسفه سوال از روحانی همین مجبور کردن و باز کردن راه برای صحبت کردن است.


وی اضافه کرد: مجلس بهترین جایی است که رئیس‌جمهور می‌تواند شفافت‌تر حرف بزند. شاید بتوان برای گفت‌وگو با خبرنگاران و اصحاب رسانه دلایلی بیاورند که منطقی باشد، اما معتقدم طرح سوال از رئیس جمهور فرصتی است که دیدگاه‌های دستگاه اجرایی برای همه تبیین شود.


مشاور رئیس دولت اصلاحات درباه حمایت جریان متبوعش از ریاست جمهوری روحانی با تاکید براینکه اگر ترکیب در انتخابات همان باشد که در سال 92 بود، باز هم از روحانی حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: معتقدم حمایت ما از روحانی موثر بود. شاید اگر از او حمایت نکرده بودیم،‌ امروز جای نقدی هم نداشتیم. نقدکردن‌های ما به معنای حمایت از رقبای روحانی نیست؛ بلکه برای تصحیح روند موجود است.


ابطحی با بیان اینکه رفتارهای آقای روحانی و انتخاب وزرایش مورد نقد اصلاح‌طلبان است، گفت: اگر اصلاح‌طلبان این رفتارها را نقد نکنند، اینگونه تلقی می‌شود که با مجموعه اینگونه رفتارها موافقند.


رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد: وضعیت اقتصادی و حتی وضعیت سیاسی امروز کشور باید مورد توجه بیشتر دولت قرار بگیرد. مجموعه اقتصادی فعلی دولت کسانی هستند که رهبران اصلاحات از ابتدا درباره آنها توصیه‌های فراوانی داشتند که این مجموعه را به کار اقتصادی وا نگذار، اما اینها انتخاب آقای روحانی بودند.


انتقاد تند مشاور خاتمی به رسانه‌های دولت


به عقیده ابطحی بخشی از مشکلات اقتصادی از کم‌کاری و ضعف بخش اقتصادی دولت است و بخش دیگرش به گنگ و لال بودن دولت مربوط می‌شود؛ یعنی عدم مدیریت تبلیغاتی در التهاب فضای کشور بسیار موثر است. هر دو دولت آقای روحانی در تبلیغات و مدیریت تبلیغاتی ضعیف و فشل بوده و تاکنون هر کاری صورت گرفته در لاک سنتی رسانه‌ای بوده است و با توجه به اینکه امروز رسانه برای داشتن مخاطب تلاش می‌کند، زمانی که رسانه‌ای مخاطب نداشته باشد، عملا از دور اطلاع رسانی خارج می‌شود. رسانه‌ای که امروز در فضای جامعه مخاطب پیدا کرده فضای مجازی است. در حالی که سرعت و کمیت خبری رسانه‌های دولت قابل قبول نیست.


مشاور رئیس دولت اصلاحات ایده دلار 4200 تومان دولت تصریح کرد: ارز دولتی طرح خوبی بود فقط باید روی آن نظارت صورت می‌گرفت که این نظارت‌ها بخشی در دستگاه‌ دولتی و بخش دیگر در سیستم قضایی است که در اختیار دولت نیست.


ابطحی همچنین در ادامه تحلیل‌های سیاسی-اقتصادی خود گفت: نوعی رضایتمندی اعلام نشده از طرف جریان‌های مخالف برای اینکه دولت در حوزه اقتصادی فشل نشان شود وجود دارد!


وی البته تحریم‌ها را هم در مسائل موثر دانست و بیان داشت: یک موجودی مانند ترامپ که تمام دنیا به نوعی با او مسأله دارند، خروج از پیمان‌های بین‌المللی برایش عرف شده است و از زمان حضور در کاخ سفید از یونسکو، حقوق بشر، محیط زیست، برجام و ... خارج شده است و متعجبم از اینکه برخی جریان‌های مخالف دولت به جای اینکه ترامپ را مورد نقد قرار دهند به دولت فشار می‌آورند که چرا ترامپ برجام را پاره کرده است در حالی که اگر برجام نبود، امروز همه دنیا در مقابل ایران بودند؛ ولی اکنون حداقل در ظاهر همه دنیا با ما و علیه ترامپ هستند و حداقل در ظاهر تلاش اروپا برای مذاکره و ادامه برجام است!


این فعال اصلاح‌طلب با بیان اینکه اگر سندی به نام برجام نبود، از ابتدا همه اینها در برابر ما قرار داشتند، اظهار کرد: البته همه دنیا دنبال منافع خودشان هستند و قدرت اقتصادی آمریکا منافع همه دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین نه توقعی هست و نه احتمال اینکه اروپا برای حمایت از ایران روابطش را با آمریکا برهم بزند، اما قطعا خروج از برجام هم برایشان ساده نخواهد بود.


تعیین نکردن سهم اصلاحات از وزارتخانه‌ها ضعف ائتلاف با روحانی بود


عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان درباره برنامه‌های جریان سیاسی متبوعش گفت: برنامه‌ریزی برای انتخابات آینده فقط به اصلاح‌طلبان مربوط نمی‌شود، بلکه برخی مسائل خارج از حیطه احزاب است. آقای روحانی هیچوقت ادعای اصلاح‌طلبی نداشت و اگر اصلاحات می‌توانست کاندیدای مستقلی داشته باشد،‌ سریع‌تر و با جمعیت بیشتری نامزد انتخاباتی خود را انتخاب می‌کرد. بنابراین اظهار نظر درباره انتخابات هنوز زود است.


وی درباره احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با جریان‌های سیاسی دیگر در آینده خاطرنشان کرد: ائتلاف در دنیا امری قابل قبول و نوعی بلوغ است که برای رسیدن به هدفی صورت می‌گیرد. من هم ائتلاف‌های گذشته جریان اصلاحات را نوعی بلوغ سیاسی می‌بینم. شاید ضعف ائتلاف اصلاحات با روحانی این بود که به هنگام ائتلاف می‌بایست مانند همه دنیا تعهدات و قراردادهایی برایش شکل بگیرد. مانند اینکه اگر می‌خواهید ائتلاف انجام شود، از ابتدا بگویید چه وزارتخانه‌هایی مربوط به ما می‌شود و ائتلاف خیلی صریح‌تر بسته شود وگرنه اصل ائتلاف کار خوبی بود.


اصلاح‌طلبان باید مدیریتشان را نو کنند


ابطحی در اظهار نظری درباره پارلمان اصلاحات هم بیان داشت: شراط جامعه متفاوت شده و دوره مدیریت سنتی به سر آمده است. اصلاح‌طلبان هم باید خودشان را از نگاه مدیریتی نو کنند و باید مدیریت الکترونیک حاکم شود. چون تنها جایی که سفارش، پارتی، آقازاده و امر خیر و ... را نمی‌پذیرد حوزه کار الکترونیک است.


مشاور رئیس دولت اصلاحات با ذکر مثالی مدیریت الکترونیک را تشریح کرد و گفت: در نابه‌سامانی‌های اقتصادی که اخیرا به وجود آمد وزارت مخابرات که وارد ماجرا شد، چون همه چیزش ثبت شده بود و امکان خروج از مجموعه‌های الکترونیکی وجود نداشت، به راحتی توانست اعلام کند که چقدر پول برای وارد کردن موبایل دریافت شده و نگذارد جامعه گول افرادی را بخورد که می‌خواهند بیشتر از مردم بهره‌برداری اقتصادی کنند و بعد آن را به نام نارضایتی اجتماعی مطرح کنند. شما ببینید در ماجرای اخیر بازار طبیعتا کسی بازار را نماینده گرسنگان و محرومان تلقی نمی‌کند؛ به همین دلیل وظیفه اصلاح‌طلب، اصولگرا و هر کس می‌خواهد در مملکت کاری کند، این است که خود و سیستمش را با فضای جدید مدیریتی تطبیق دهد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب