دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 تير 1397 - 17:12
در نشست مشترک شورای معاونان و مدیران کل استانی وزارت آموزش و پرورش طرح شد؛

کاظمی: اردوهای ملی و خارج از استان کاهش می‌یابد/ مهاجرانی: سمپاد مهارتی سال‌ آینده اجرا می‌شود

معاونان وزارت آموزش‌و‌پرورش در نشست مشترک شورای معاونان و مدیران کل استانی به بیان برنامه‌های خود پرداختند.
کد خبر : 291798

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه تعالی مدیریت، اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که در راستای سند تحول بنیادین در آموزش‌وپرورش طراحی و دنبال می‌شود، برنامه تعالی مدیریت است که تنظیم آن منطبق بر شرایط بوده و از روزمرگی در مدارس جلوگیری می‌کند.


زرافشان گفت: برنامه تعالی در راستای عملیاتی کردن سند تحول در فصل چهارم آمده و جزو ویژگی‌هایی است که برای مدرسه در افق چشم‌انداز در نظر گرفته شده و در سال تحصیلی آینده، تمامی مدارس متوسطه تحت پوشش تعالی مدیریت قرار خواهند گرفت.


وی افزود: برنامه تعالی و شاخص‌های آن از جهت تضمین کیفیت مدارس مورد پیگیری و بررسی قرار گرفته و مدیران مدارس می‌توانند در پورتالی که طراحی‌ شده است با خود ارزیابی و اعلام نتایج و بهبود عملکردها، در ارتقاء کیفیت مدارس نقش داشته باشند.


زرافشان ادامه داد: در سال تحصیلی جاری در 8 استان، برنامه ایران - مهارت را با همکاری سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در یک درصد مدارس تمام استان‌ها اجرا شد و از معلمان و متخصصان مراکز دولتی و غیردولتی در آن استفاده شد.


معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش استقرار پایه دوازدهم را از اقدامات مهم آموزش‌وپرورش برای سال تحصیلی آینده دانست و خاطرنشان کرد: همه استان‌ها در بخش تامین و آموزش نیروی انسانی و تجهیز کتب درسی بررسی‌های لازم را انجام داده‌اند و شرایط به نحوی است که برای سال تحصیلی آینده مشکلی نخواهیم داشت.


وی افزود: در حقیقت پایه دوازدهم اولین خروجی از ساختار 3-3-6 است و در کنکور 98 دو نوع آزمون خواهیم داشت؛ یکی برای فارغ‌التحصیلان نظام قبلی و دیگری برای فارغ‌التحصیلان جدید و تاثیر سابقه تحصیلی در کنکور 98 حدود 30 درصد خواهد بود.


زرافشان در پایان تاکید و خاطرنشان کرد: ثبت‌نام در ورودی پایه هفتم مدارس نمونه دولتی بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش و بدون آزمون ورودی خواهد بود و تنها در مناطق کمتر برخوردار مدارس نمونه دولتی را خواهیم داشت و در دیگر مناطق ثبت‌نام دانش‌آموزان، مدرسه محور است و اولویت با دانش‌آموزانی خواهد بود که در پایه ششم، ارزشیابی خیلی خوب کسب کرده‌اند.


مهاجرانی: سمپاد مهارتی سال‌ آینده اجرا می‌شود


فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز استعدادهای درخشان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آموزش مربیان طرح شهاب، گفت: برنامه مرکز، آموزش مربیان طرح شهاب است و با همکاری چند استان طراحی و تدوین‌ شده است.


وی افزود: سمپاد مهارتی با همکاری معاونت آموزش متوسطه و استان البرز در سال تحصیلی آینده انجام خواهد شد و در صورت موفقیت در استان‌های دیگر اجرا خواهیم کرد. در حال حاضر تنها در یک مدرسه، سمپاد مهارتی را خواهیم داشت.


وی در مورد اعلام نتایج المپیادها گفت: اعلام نتایج در دو فاز انجام می‌گیرد، فاز اول در برخی حوزه‌ها در هفته آینده و فاز دوم در هفته اول مردادماه است.


مهاجرانی با اشاره به میزبانی ایران برای المپیاد زیست شناسی در سال جاری، گفت: میزبان المپیاد زیست‌شناسی ٢٠١٨ هستیم که با توجه به تحریم‌هایی که علیه ایران شده است، استقبال خوبی از این مسابقات شده است و میزبان ٧٠ کشور برای المپیاد زیست‌شناسی خواهیم بود.


نجفی: وزارت آموزش‌و‌پرورش 3 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد


یوسف نجفی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بودجه آموزش‌وپرورش اظهار کرد: بهترین تفسیری که می‌شود از بودجه آموزش‌و‌پرورش داشته باشیم، منابع محدود برای مصارف نامحدود است.


وی با تشریح وضعیت ملکی آموزش‌وپرورش گفت: در شرایط جدید اقتصادی و احتمال محقق نشدن منابع درآمدی پیش‌بینی‌شده و در بودجه 97 باید با استفاده از عقل مدیریتی و اقتصادی از ظرفیت‌های موجود بهره‌مند شویم.


وی با اشاره به کسری بودجه در آموزش‌وپرورش گفت: علیرغم وضعیت بهتر و تخصیص بودجه‌ای آموزش‌وپرورش در سال 97 ، همچنان 3 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم.


وی تعامل با نمایندگان مجلس را سازنده و کارگشا دانست و همدلی بیش‌ازپیش مدیران کل با نمایندگان را خواستار شد.


حکیم‌زاده: مدیران پیگیر ممنوعیت ورود موسسات به مدارس ابتدایی باشند


در ادامه رضوان حکیم زاده،‌ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شرایط کنونی جامعه اظهار کرد: در یک جنگ نابرابر اقتصادی هستیم و نباید در خدمت‌رسانی به قشر محروم دچار وقفه شود چون علاوه بر پیامدهای نامطلوب اجتماعی و تربیتی پیامدهای امنیتی هم خواهد داشت.


وی رسالت و مسئولیت اصلی متولیان تعلیم و تربیت در کشور را در این شرایط، حفظ روحیه مردم و توجه ویژه و بیشتر به کودکان دانست و افزود: کودکان نباید ناظر گفتمان‌های یاس و ناامیدی اقتصادی خانواده‌ها باشند، کودکان سرمایه اجتماعی کشور هستند و حفظ نشاط و شادابی آنان بسیار مهم است.


وی از مدیران کل خواست تا با جدیت بخشنامه ممنوعیت ورود موسسات به مدارس ابتدایی را پیگیر باشند و فقط کتاب‌های درسی در مدارس آموزش داده شود.


حکیم زاده با اشاره به کار مشترکی که معاونت ابتدایی و معاونت تربیت‌بدنی در حال انجام است، گفت: در راستای شادابی و نشاط دانش آموزان دختر و توانمندسازی معلمان ابتدایی برنامه مشترکی در دست انجام داریم و برنامه مشترکی با کانون پرورش فکری کودکان به نام کانون و مدرسه داریم که حمایت مدیران کل در استان‌ها را می‌طلبد.


وی در ادامه افزود: برنامه اصلی معاونت آموزش ابتدایی برنامه تدبیر است که مصمم به انجام این برنامه و حذف طرح‌ها و برنامه‌های موازی هستیم.


خنیفر: ضرورت جذب بهترین‌های کنکور در دانشگاه فرهنگیان


حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه امسال صدمین سال تعلیم و تربیت در ایران است، اظهار کرد: آموزش عمومی مطالبه ملت است و تجربه نشان داده است هر ملتی در هر شرایطی سه خواسته دارد که شامل خوراک، پوشاک و آموزش عمومی است و باید از ظرفیت آموزش در توسعه استفاده کرد.


وی با اشاره به اهمیت دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلمان نقش بسزایی در فرایند تعلیم و تربیت و توسعه کشور دارد همه دانشگاه‌ها در مورد ورودی‌ها و در برخی رشته‌ها روزی به اشباع می‌رسند و ما می‌توانیم پزشک و مهندس از خارج کشور بیاوریم، اما معلم را نمی‌شود از خارج وارد کرد.


وی در ادامه افزود: اینکه در کشور چالش‌هایی در الگوگیری و بومی‌سازی، کمبود مطالعه، ضعف در مطالعات تطبیقی وجود دارد؛ همه به آموزش برمی‌گردد و باید برنامه‌های بلندمدت و مهارتی داشته باشیم.


خنیفر در مورد ارتقای جایگاه دانشگاه فرهنگیان گفت: باید تبیین و تبلیغ در جامعه انجام گیرد و تلاش کنیم از بهترین‌های کنکور برای جذب دانشجو اقدام کنیم و جذب هیات‌ علمی توانمند و متخصص ازجمله اقدامات دانشگاه فرهنگیان است.


نوید ادهم: تلاش می‌کنیم پشت کنکوری‌ها کم‌تر دچار استرس شوند


مهدی نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، با اشاره به فاصله کم بین امتحانات نهایی و کنکور سراسری گفت: تلاش می‌کنیم تا با انجام تدابیری، فشار و استرس کمتری به دانش‌آموزان وارد شود.


وی با اشاره به اجرایی شدن سند تحول در وزارت آموزش‌وپرورش، اظهار کرد: سند تحول بیش‌ ازپ یش در دستور کار وزارتخانه قرار دارد و 4 لایه مدیریتی پیگیر زیر نظام‌های سند تحول است و تمام فعالیت‌های معاونت‌ها در حوزه سند دائما رسد می‌شود و با یک فهم مشترک و یک معماری درست سند در حال اجرایی شدن است.


نوید ادهم ادامه داد: سه مدل؛ از بالا به پائین، از پائین به بالا و مدل تلفیقی برای اجرای سند تحول پیشنهادشده بود که مدل تلفیقی برای اجرای سند انتخاب شد.


دبیر کل شورای عالی آمورش و پرورش تصریح کرد: امیدواریم با تلاش‌هایی که صورت گرفته مهر 97 را با اجرای مشهود سند تحول در مدارس آغاز کنیم و توازن بین هویت‌های قومی محلی ایرانی و اسلامی را از مهم‌ترین وظایف کمیته احراز سند تحول د انست.


کاظمی: کاهش اردوهای ملی و خارج از استان در دستور کار قرار دارد


علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورشی با اشاره به شعار سال اظهار کرد: باهدف تحقق شعار سال منشور حمایت از کالای ایرانی با مساعدت معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی تدوین و آماده ابلاغ به استان‌ها است.


کاظمی افزود: کاهش اردوهای ملی و خارج از استان در دستور کار قرار دارد و افزایش ضریب امنیت اردوها مهم‌ترین برنامه وزارتخانه است


وی تصریح کرد: با تصویب نظام جامع هدایت تحصیلی این فرآیند در مسیر اصلی خود قرار می‌گیرد و از آماده‌سازی نرم‌افزار انتخاب رشته برای استفاده دانش‌آموزان کنکوری خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب