دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون آموزشی وزارت علوم خبر داد؛

مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان؛ شعارسال تحصیلی آینده/ لبیک دانشگاه‌های کشور جهت خنثی کردن توطئه‌های استکبار جهانی

معاون آموزشی وزارت علوم «مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان» را به عنوان شعار سال آینده تحصیلی اعلام کرد.
کد خبر : 291339

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی شریعتی نیاسر در نشست خبری گفت: شعار اصلی سال آینده تحصیلی مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال‌ پذیری دانشجویان است و امیدواریم بتوانیم این شعار را در سال جدید تحصیلی پیاده کنیم.


وی افزود: طرح جامع چهار قسمتی برای تحقق این شعار طراحی کردیم. اول عملی کردن دروس کاربردی رشته‌ها است، محور دوم دروس اختیاری که به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است که شامل مهارت‌های تخصصی و عمومی دانش‌آموختگان است.


وی ادامه داد: منظور از مهارت‌های تخصصی، مهارت‌های کاربردی رشته‌ها است که به مهارت‌های عمومی شامل فن بیان، نگارش و زبان و مهارت‌های هنری، مهارت‌های زندگی، محیط زیست، آگاهی از دفاع مقدس مربوط است.


معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: به دانشگاه‌ها توصیه کردیم که در هیات امنا این موضوع را به تصویب برسانند که دو درصد از درآمد اختصاصی به اشتغال‌ پذیری دانش آموختگان اختصاص یابد.


وی بیان کرد: بخش سوم مربوط به کارورزی است که می‌تواند توان اشتغال پذیری را بعد از تحصیل افزایش دهد. بخش چهارم نیز رصد دانش‌آموختگان، حمایت از انجمن‌های دانش‌آموختگان و دفاتر کاریابی است. البته همه این بحث‌ها مربوط به مقطع کارشناسی است چرا که معتقدیم در این مقطع آماده اشتغال هستند.


درخواست ۱۴۰ میلیاردی وزارت علوم برای حمایت از اشتغال پذیری دانش‌آموختگان


وی در مورد راهکارهای حمایتی از موضوع اشتغال پذیری دانش‌آموختگان گفت: درخواست ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار از سازمان برنامه و بودجه داشته‌ایم و امیدواریم تامین اعتبار شود تا دانشگاه‌ها فراتر از ردیف‌ها کار کنند.


شریعتی نیاسر با اشاره به نشست معاونان آموزشی دانشگاه‌های سطح یک و دو، ادامه داد: این برنامه، فردا در نشست مهم معاونان آموزشی دانشگاه‌های سطح یک و دو و مراکز استان‌ها ابلاغ خواهد شد.


معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه به دنبال افزایش توانایی دانش‌آموختگان هستیم، افزود: این طرح در راستای دغدغه رهبری و مسئولان نظام برای برطرف کردن مشکلات اشتغال بوده و نکته مثبت آن ارتباط معاونان آموزشی و پژوهشی است.


وی اضافه کرد: تقویت دوره‌های مهارتی را دنبال می‌کنیم، کارگاه‌هایی تعریف کرده‌ایم تا دانشجویان برای ورود به بازار کار آماده شوند. از فرصت تابستان برای دوره ها و تسریع در فارغ‌التحصیلی استفاده می‌کنیم.


لبیک دانشگاه‌های کشور در جهت خنثی کردن توطئه‌های استکبار جهانی


وی ادامه داد: این روزها شاهد فشارهای سنگین استکبار جهانی هستیم که به نوعی ما را وارد جنگ اقتصادی کردند. دانشگاه‌های کشور در جهت خنثی کردن توطئه‌های استکبار جهانی لبیک می‌گویند و در این راستا گام‌های جدی برمی‌داریم. این سیاست‌های قلدرمآبانه استکبار اثری ندارد؛ این شرایط به ما می‌آموزد که پروژ‌ه‌های بزرگ با بودجه کم پیش ببریم و چگونه نقش بخش خصوصی را در آموزش عالی توسعه دهیم و مراکز غیردولتی با حفظ کیفیت حمایت کنیم.


معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: راهکار ساماندهی موسسات آموزش عالی را در پیش می‌گیریم. باید با هم‌افزایی در زیر نظام‌ها، از هدر رفت سرمایه و نیروها جلوگیری کنیم.


وی افزود: زمینه نقش دانشگاهیان در تصمیم‌سازی فراهم کنیم، اگر همه دنیا فشار بیاوردند، دانشگاهیان در حمایت از نظام ایستادند.


حذف رشته‌های کم متقاضی به منظور صرفه جویی در اعتبارات


شریعتی نیاسر افزود: در صرفه جویی به سمت حذف رشته‌های کم متقاضی پیش می‌رویم، رشته‌هایی که بیشتر سربار دولت هستند در مراکز سطح سه و چهار بازنگری می‌شوند تا کمتر از اعتبارات دولتی استفاده کنند.


معاون آموزشی وزارت علوم از حذف نسخه‌های چاپی پایان‌نامه‌ها در راستای مدیریت سبز در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: حذف نسخه‌های چاپی پایاننامه‌ها را بخشنامه کردیم و در آینده مکاتبات و نشریات دانشگاهی نیز الکترونیکی خواهند شد.


وی بیان کرد: باید استادان به میدان‌های و عرصه‌های مختلف در همه رشته‌ها از علوم انسانی تا فنی و ریاضی ورود کنند که در همین راستا توسعه فرصت‌های مطالعاتی داخل باید افزایش باید.


شریعتی نیاسر درباره حمایت از دانشجویان تحصیلات تکمیلی گفت: وام‌های دکتری با جدیت پرداخت می‌شود و ۲۵۵ میلیارد تومان بودجه جهت ماهانه مستمری این دانشجویان در نظر گرفته‌ایم.


وی درباره شرایط دریافت وام دوره دکتری گفت: این وام به همه واجدین شرایط تعلق می‌گیرد و براین اساس به دانشجویان دوره دکتری ماهانه 750 هزار تومان به صورت مستمری پرداخت می‌شود و شرایط بازپرداخت آن هم بسیار آسان گرفته شده است به طوری که بعد از دو سال از فارغ‌التحصیلی 5 سال فرصت بازپرداخت است.


شریعتی نیاسر درباره ظرفیت‌های دانشگاه‌های وابسته به نهادهای دولتی گفت: از آنجا که مصوبه شورای عالی اداری درباره صفر کردن ظرفیت دانشگاه‌های وابسته به نهادهای اجرایی بعد از انتشار دفترچه انتخاب رشته ابلاغ شد، ناگزیر شدیم برخی از رشته‌ها را به دفترچه اضافه کنیم ولی از سال آینده این مصوبه اجرایی می‌شود.


دستگاه‌های اجرایی به هیچ عنوان اجازه پذیرش دانشجو نخواهند داشت


معاون آموزشی وزارت علوم گفت: مصوبه شورای عالی اداری بهمن ماه سال 96 تصویب و به وزارت علوم ابلاغ شد،‌ اما به دلیل برخی ابهامات در سال جاری مجددا اجازه پذیرش دانشجو به برخی مراکز آموزشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی داده شد، اما از سال آینده دستگاه‌های اجرایی به هیچ عنوان اجازه پذیرش دانشجو نخواهند داشت مگر اینکه تا قبل از انتشار دفترچه کنکور موضوع و مسائل خود را با شورای عالی اداری کشور رفع نمایند.


وی اضافه کرد: براساس مصوبه شورای عالی اداری کشور مراکز آموزشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی که مجاز به پذیرش دانشجو نیستند، کاملا مشخص هستند؛ فقط در برخی موارد استثنایی برای برخی دستگاه‌ها نظیر دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی تعیین شده است، اما به طور کلی براساس این مصوبه این مراکز نمی‌توانند از منابع مالی و انسانی خود در زمینه پذیرش دانشجو استفاده کنند به طوری که ما حتی در خصوص مراکز علمی کاربردی این مصوبه را اجرایی کردیم.


شریعتی‌نیاسر تاکید کرد: براساس مصوبه فوق ظرفیت پذیرش دانشجو در 300 مرکز علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرایی صفر شد و تصمیم‌گیری در خصوص مراکز آموزشی وابسته به نهادهای آموزشی، وابسته به نظر رهبری است اما سایر مراکز از سال آینده اجازه پذیرش دانشجو را نخواهند داشت.


معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: با دانشگاه‌های وابسته به نهادهای دولتی مذاکره کردیم و از آنها خواستیم که اگر ابهامی در مصوبه شورای عالی اداری دارند ابهام خود را با این شورا در میان بگذارند و آن را برطرف کنند، ما در وزارت علوم براساس این مصوبه عمل خواهیم کرد.


وی همچنین درباره گرایش شبکه مهندسی کامپیوتر و مهندسی آی‌تی گفت: به دلیل اینکه این گرایش در هر دو رشته وجود داشت، براساس قانون باید یکی از آنها را حذف می‌کردیم که ناگزیر شدیم برای کمک به داوطلبان موضوع را به گونه‌ای حل کنیم.


گردهمایی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های طرح بین‌المللی‌سازی در هفته آینده


شریعتی نیاسر درباره طرح بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها و در پاسخ به این سوال خبرنگار آنا در مورد نبود برنامه مدون از سوی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، گفت: برنامه بین‌المللی سازی 10 ساله است و برخلاف نظر شما همه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها برنامه‌های مدونی داده‌اند و تحت نظارت کمیته‌ای فعالیت می‌‌کنند.


معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: هفته‌ آینده نشستی در این زمینه برگزار می‌شود و روسا و معاونان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های انتخاب شده به همراه ناظران خود در این جلسه حضور خواهند داشت.


دانشگاه‌ها با دیپلماسی علمی، دانشجویان منطقه را متوجه ایران کنند


وی بیان کرد: هر یک از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها نتوانند به اهداف مورد نظر دست یابند حذف می‌شود. ما برای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها برای انتخاب کشورها خط کشی نکردیم، بلکه دانشگاه‌ها باید با دیپلماسی علمی قدرتمند دانشجویان جهان سوم و منطقه را متوجه جمهوری اسلامی ایران کنند و اینکه نیازی نیست صدها کیلومتر دورتر درس بخوانند بلکه می‌توانند جمهوری اسلامی ایران را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.


فقط در دو نوبت بهمن و مهر پذیرش خواهیم داشت​


شریعتی نیاسر اعلام کرد: امسال دیگر مانند سال قبل تکمیل ظرفیت نداریم و فقط در دو نوبت بهمن و مهر پذیرش خواهیم داشت.


وی درباره حذف پذیرش در دوره دکتری در پژوهشگاه‌ها گفت: طرحی را تدوین کرده‌ایم که به ظرفیت دوره دکتری دانشگاه‌ها اضافه شوند و دانشگاه‌ها و پژوهشگاه به صورت مشترک دانشجو دوره دکتری پذیرش کنند البته این طرح هنوز نهایی نشده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب