رکورد پلیس با کشف 713 تن مواد مخدر در سال گذشته
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار محمد مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه در طول سال 96 کشفیات این پلیس رشد 14 درصدی داشته است، اظهار کرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر در سالی که گذشت موفق به کشف 713 تن انواع مواد مخدر شد که این یک رکورد بینظیر در تاریخ است و در هیچ کجای دنیا سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه در مجموعه 8080 تن مواد مخدر با همراهی سایر دستگاهها از جمله وزارت اطلاعات، گمرکات و سپاه پاسداران در سال 96 کشف شده است، گفت: همینطور از ابتدای سال 97 تا به امروز پلیس موفق به کشف و ضبط 197 تن انواع مواد مخدر شده است که این موضوع رشد 15 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه پلیس در مناطق شرقی و استانهای منتهی به شرق و مناطق جنوبی که قاچاق مواد مخدر عمدتا در آنجا صورت میگیرد متمرکز شده است، تصریح کرد: در سال گذشته میلادی بر اساس آمار سازمان ملل دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل 9 هزار تن کشفیات مواد مخدر در کشور افغانستان به وقوع پیوسته است. البته برآوردمان این است که بیش از 9 هزار تن و حدود 10 هزار تن میزان کشفیات بوده است.
وی با اشاره به ناامنی موجود در مناطق تحت کشت کشور افغانستان و فعالیت گروههای افراطی در سایه حمایت کشورهای غربی عنوان کرد: تولید مواد مخدر در کشور افغانستان با افزایش روبرو بوده و این باعث شده مرزبانان تلاش بیشتری را انجام دهند و مرزها تقویت شود. در همین راستا به بحث ارتقاء امکانات فنی در مرزها و فرماندهی مرزبانی توجه ویژه شده است.
زاهدیان با اشاره به حضور تاثیرگذار پلیس مبارزه با مواد مخدر در مرزهای شرقی و جنوب شرقی گفت: امروز بیش از 75 درصد کشفیات در مرزهای شرقی و استانهای منتهی به شرق اتفاق میافتد و توسعه اشراف اطلاعاتی در این مناطق در حال شکلگیری است و نسبت به سنوات گذشته نیز اقدامات بیشتری انجام شده و کشفیات با افزایش اطلاعات صورت میگیرد. در واقع زیرساختهای اطلاعاتی و کنترلهای خاص به منظور کشفیات در حال انجام است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه استکبار جهانی در تقویت کشت مواد مخدر در کشور افغانستان تاثیرگذار بوده است، عنوان کرد: بخش عمده درآمدهای ناشی از خرید و فروش مواد مخدر صرف نیازهای سلاح و مهمات گروههایی مثل داعش و طالبان و جریانهایی افراطی میشود. این موضوع بر اساس اظهارات مقامات وابسته به سرویسهای اطلاعاتی غربی ماموران اطلاعات سی آی ای که با نشریات داخلی مصاحبه داشتند مطرح میشود. آنها خود شیوه شکلگیری طالبان را توضیح دادند مواد مخدر عاملی برای تشکیل این گروه بوده است در واقع استکبار جهانی برای مصرف مواد مخدر برنامهریزی کرده است.
حضور نیروهای آمریکایی و انگلیسی در کنار مزارع کشت خشخاش
زاهدیان با بیان اینکه در سال 2001 در کشور افغانستان 185 تن مواد مخدر تولید میشد و امروز این میزان به 9 هزار تن رسیده است، گفت: عکسها و اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد نیروهای غربی با موضوع مواد مخدر در این کشور برخورد نمیکنند عکس نیروهای آمریکایی و انگلیسی در کنار مزارع خشخاش که حاکی از اسکان آنها در این منطقه است، وجود دارد.
افزایش تولید هروئین و مورفین در کشور افغانستان
وی با اشاره به لزوم کوچکسازی مواد مخدر در کشور افغانستان تصریح کرد: امروز تولید هروئین و مورفین در کشور افغانستان افزایش پیدا کرده است این در حالی است که برای تولید این دو ماده مخدر نیاز به اسیدهایی است که تولید کنندگان آن کشورهای غربی هستند و با مجوزهای خاص خرید و فروش میشوند اما این اسیدها در کارگاههای تولید مورفین و هروئین در کشور افغانستان مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به بحث پولشویی 6/6 میلیارد دلاری مواد مخدر در کشور افغانستان در زمینه تولید تریاک عنوان کرد: 20 الی 30 درصد درآمد ناخالص کشور افغانستان از راه مواد مخدر تامین میشود این در حالی است که یک کیلو تریاک در کشور افغانستان 107 دلار ارزش مالی دارد که وقتی به کشورهای دیگر میرود ارزش آن افزوده میشود و گردش مالی را در کشورهای غربی به وجود میآورد. این در حالی است که آنها اصلا توجه نمیکنند این پولها چگونه پولشویی میشود و در تبادل اطلاعات هم همکاری لازم را ندارد و اراده مناسبی برای برخورد با موضوع مواد مخدر در کشورهای غربی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران به تنهایی جور دنیا را میکشد، تصریح کرد: وظیفه انسانی ما ایفا میکند که با موضوع مواد مخدر با قاطعیت برخورد کنیم.
دستگیری 106 عنصر اصلی در باندهای قاچاق مواد مخدر
زاهدیان با بیان اینکه در سال جاری اقدامات مناسبی در برخورد با شبکههای اصلی قاچاق مواد مخدر صورت گرفته است، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 106 عنصر اصلی دخیل در باند قاچاق دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
وی تمرکز بر شبکههای توزیع محلی، شناسایی شبکههای محلی، برخورد با خرده فروشان، جمعآوری معتادان متجاهر بر اساس زیرساختهایی که باید تامین شود را از اولویتهای پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال جاری دانست و عنوان کرد: اگر ظرفیتهای لازم ارائه شوند پلیس ظرف 72 ساعت تمام نقاط آلوده را پاک خواهد کرد و این در حالی است که عزیزان در ستاد مبارزه با مواد مخدر باید نسبت به ظرفیتسازی اقدام کنند، البته در بحث جمعآوری معتادان رشد قابل ملاحظهای داشتهایم و از ابتدای سال تا کنون جمعآوری معتادان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 10 درصدی داشته است و بیش از 47 هزار نفر نیز به مراکز درمانی هدایت شدند.
اقدامات پلیس در حوزه بینالملل
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه در حوزه بینالملل نیز با سایر کشورهای همجوار ارتقاء همکاری داشتهایم، گفت: در مسیر انتقال مواد مخدر افسران رابط در 5 منطقه کشورهای همجوار مستقر شدند و تبادل اطلاعات نیز با سایر کشورها صورت میگیرد تا زمینه همکاری در ماموریتها فراهم شود. پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران نیز با پلیس مبارزه با مواد مخدر پاکستان، افغانستان، ترکیه، ایتالیا و چین دیدارهایی را داشتهاند و از ابتدای امسال روند رو به توسعهای را در پیش گرفتهایم تا همکاریها و هماهنگی اطلاعاتی لازم برای برخورد با عناصر اصلی قاچاقچی صورت بگیرد. همچنین پلیس ایران نیز وظیفه آموزش نیروهای مقابله کننده در سایر کشورها را برعهده گرفته است.
زاهدیان مداخله در امر پیشگیری از اعتیاد، توسعه مراکز مشاوره و مددکاری را یکی دیگر از اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر عنوان و اضافه کرد: هم اکنون 34 مرکز در سطح کشور وظیفه آموزش پیشگیری از اعتیاد را برعهده دارند.
اقدامات پلیس در حاشیه مدارس
وی با اشاره به حضور پلیس و کشفیات مواد مخدر در حاشیه مدارس و دستگیری توزیعکنندگان عنوان کرد: این اقدام باعث شده که خانوادهها با امنیت و آسایش روانی بیشتری فرزندان خود را به خیابانها بفرستند در سال گذشته این اقدام در حاشیه قریب به 500 مدرسه به وقوع پیوست که امسال 2000 مدرسه را هدفگذاری کردهایم.
رصد فضای مجازی
زاهدیان با اشاره به رصد فضای سایبری توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: امروز فضای سایبر محلی برای تبلیغ و جابجایی مواد مخدر شده است به همین دلیل مرکز اطلاعاتی برای پایش این فضا به وجود آمد و امروز در حوزههای مختلف شبکههای اجتماعی و سایتهای اینترنتی محلی نیز به منظور جلوگیری از تبلیغ و ترویج و خرید و فروش مواد مخدر پایش صورت میگیرد. تا به امروز باندهای مختلفی در این زمینه شناسای شدهاند و طی روزهای آینده نیز موارد جدیدی کشف و اعلام میشوند.
وی درباره دانشآموزانی که مواد مخدر مصرف میکنند، توضیح داد: تعداد افرادی که در مدرسه مصرف مواد مخدر داشتهاند قابل ملاحظه نیست و محدود است غالبا دانشآموزانی که دستگیر میشوند به واسطه مصرف تریاک ترک تحصیل کردند و در مدرسه حضور ندارند پلیس با آموزش و پرورش در این راستا تعاملات خوبی داشته تا محیط مدرسه سالم و پاک باشد.
وی با تاکید بر اینکه طی سال گذشته 12 الی 13 مورد انهدام آشپرخانه تولید مواد مخدر صنعتی صورت گرفته است، گفت: در فضای مجازی عمدتا مصرف گل تبلیغ و ترویج میشود و این در حالی است که گل و ماریجوآنا کشفیاتشان در حاشیه مدارس قابل توجه بوده اما بیشترین کشفیات در کشور مربوط به تریاک است. در واقع میتوان گفت مصرف گل در کشور افزایش داشته است.
زاهدیان با بیان اینکه بذر گل از اروپا وارد کشور میشود، گفت: بذر گل به صورت زیرزمینی، گلخانهای و در آپارتمانها تولید میشود و ما تولید مزرعهای در کشور نداریم MPS ها مواد صنعتی و شیمیایی هستند که تهدید محسوب میشوند در جلسات بینالمللی هم نگرانی نسبت به MPS ها مطرح شده است. آنها میتوانند تهدید باشند به همین دلیل باید آموزشی در این زمینه در طول سال در نظر گرفته شده و اطلاعرسانیهای کافی صورت گیرد.
افزایش دو برابری قیمت شیشه
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به افزایش قیمت شیشه و احتمال بروز ناخالصی بیشتری به هنگام تهیه عنوان کرد: وقتی مواد گران میشود ناخالصی آن نیز افزایش پیدا میکند در بحث شیشه نیز تلاش شده تا در مرزها انسداد لازم صورت گیرد و از بروز قاچاق به کشور و همچنین پیشسازها جلوگیری شود و همین موضوع در افزایش قیمت شیشه نیز تاثیرگذار بوده است.
وی درباره تعامل وزارت امور خارجه با کشور افغانستان به منظور کاهش کشت مواد مخدر تریاک گفت: در مناطقی که کشت صورت میگیرد حاکمیتی وجود ندارد و گروههای افراطی در مناطق فعال هستند به همین دلیل امکان صحبت وجود ندارد اما وزارت امور خارجه نیز باید در این راستا تلاش لازم را انجام دهد.
انتهای پیام/