عرضه دستافزارهای دانش آموزی در راستای حمایت از کالای ایرانی
سید محسن حسینی مقدم، مدیرکل دفتر فنی و حرفهای وزارت آموزشوپرورش در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه در هنرستانها طرحی تحت عنوان «آموزش همراه با تولید» طی سالهای اخیر آغاز شده است، گفت: در تمامی هنرستانهای فنیوحرفهای و کاردانش به خصوص هنرستانهایی که دارای رشتههای خدماتی و صنعتی هستند این طرح اجرا میشود.
وی افزود: با اجرای این طرح بنا شده ضمن آموزش دانشآموزان، تولیدات آنها در بازار عرضه و یا مدارس از آن بهرهمند شوند. برای مثال در حال حاضر بسیاری از فرآوردههایی که توسط دانشآموزان رشته کشاورزی و امور دامی تولید میشود در بازار عرضه و بهفروش میرسد.
حسینی مقدم یادآور شد: در رشتههایی خدماتی نیز سعی شده از دانشآموزان رشته خیاطی برای تولید پوشاک مدرسه، پوشاک جشن تکلیف از جمله چادر و سجاده و ... بهرهمند شد. البته به ادارههای آموزشوپرورش استانها و مناطق ابلاغ شده که با انجام بررسیهای لازم مبلغی را به عنوان دستمزد یا حق الزحمه برای معلمان و دانشآموزان تعیین کنند و پس از فروش محصولات و تولیدات و یا بهرهمندی از آن در بدنه آموزشوپرورش این مبلغ به آنها پرداخت شود.
مدیرکل دفتر فنی و حرفهای وزارت آموزشوپرورش افزود: همچنین به ادارههای آموزشوپرورش ابلاغ شده است که از دانشآموزان جهت تولید و تعمیر صندلی مدارس، سیستمهای سرمایشی، سیستمهای گرمایشی و ... بهرهمند شوند و سپس حق الزحمه به آنها پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه بهرهمندی از ظرفیتهای دانشآموزی در ایام تابستان باید با حضور معلمان صورت گیرد، خاطرنشان کرد: برخی خدمات در قالب طرح «آموزش همراه با تولید» باید در فصل تابستان انجام شود برای مثال تعمیر نیمکت و تولید روپوش مدارس باید در تابستان صورت گیرد که در این مواقع حضور معلم ضروری است و باید مبلغی از درآمد حاصل به معلم اختصاص یابد.
حسینی مقدم در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مبالغی که به دانشآموزان و معلمان پرداخت میشود برای آنها مقرون به صرفه است، گفت: در این طرح سعی میشود خدمات و تولیدات به قیمت کمتر از بازار عرضه شود اما تلاش شده این مبالغ به گونهای تعیین شود که دانشاموزان و معلمان بتوانند درآمد مناسبی داشته باشند.
وی افزود: بخشی از درآمد حاصل صرف تهیه مواد اولیه، بخشی صرف تهیه تجهیزات و مابقی در اختیار دانشآموز و معلم قرار میگیرد.
انتهای پیام/