دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1394 - 16:25
ابتکار تاکید کرد

بهره‌گیری از ظرفیت جوانان در سیاستگذاری‌های کلان ملی/ آینده و حقوق فرانسلی جوانان با محیط‌ زیست گره خورده است

رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست کشور با تاکید بر پیوند محیط‌ زیست و زندگی مردم به ویژه اهمیت حفظ محیط ‌زیست برای جوانان به عنوان نسل آینده، تصریح کرد: جوانان به واسطه آنکه سرنوشت، آینده و حقوق فرانسلی‌شان با محیط‌ زیست گره خورده است، بیشترین واکنش‌ها را نسبت به تخریب و بحران‌های محیط ‌زیست ایران نشان داده‌اند.
کد خبر : 28476

به گزارش گروه اجتماعی آنا، معصومه ابتکار گفت: اهمیت ویژه‌ای برای جذب مشارکت جوانان و استفاده از پتانسیل آن‌ها در سطوح مختلف سازمان حفاظت محیط‌زیست قائل هستم.


معاون رئیس جمهوری با اشاره به برخی انتقادات مطروحه مبنی بر عدم استفاده از ظرفیت جوانان در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان یا نبود اعتماد کافی به جوانان در سپردن مسئولیت‌ها، اظهار کرد: معتقدم باید برنامه‌ریزی بهتری برای استفاده از توان جمعیت جوان کشور صورت گیرد.


سرنوشت، آینده و حقوق فرانسلی جوانان با محیط‌ زیست گره خورده است


رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست ضمن تاکید بر پیوند محیط‌ زیست و زندگی مردم به ویژه اهمیت حفظ محیط‌ زیست برای جوانان به عنوان نسل آینده، تصریح کرد: متاسفانه شرایط بحرانی امروز محیط‌ زیست ایران به گونه‌ای است که حوزه‌های مختلف اجتماعی، بهداشت و سلامت، اقتصاد و به طور کلی ابعاد متفاوت زندگی ایرانیان را با تهدیدی جدی مواجه کرده است و البته بیشتر از هر قشر و گروهی، جوانان به واسطه آنکه سرنوشت، آینده و حقوق فرانسلی‌شان با محیط‌ زیست گره خورده، نسبت به این بحران‌ها واکنش نشان داده‌اند.


وی با بیان اینکه تضمین حقوق نسل‌های آینده همان تعریف توسعه پایدار است، افزود: ادامه روندهای کنونی، منجر به محرومیت نسل جوان از حقوق آینده خود خواهد شد و به همین جهت جوانان باید در مباحث توسعه پایدار مشارکت داشته باشند و مطالبه‌گر توجه به محیط‌ زیست و ملاحظات زیست‌محیطی در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان و جریانات اجتماعی باشند.


ابتکار ادامه داد: جوانان به واسطه دو نقش گروه مخاطب و هدف بودن، همچنین بازیگران توانای عرصه اجتماع، می‌توانند پایه‌گذار جریان آگاه‌سازی و جنبش اجتماعی مثبت در حوزه محیط‌ زیست کشور باشند.


سمن‌ها از مهم‌ترین زمینه‌های مشارکت جوانان در عرصه محیط‌ زیست است


معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: به واسطه آگاهی از اهمیت نقش جوانان در اصلاحات اجتماعی، همچنین پتانسیل و ظرفیت این قشر است که علاوه بر ایجاد جایگاه مشورتی برای جوانان، تلاش شده تا زمینه مشارکت حداکثری جوانان از طریق فعالیت سازمان‌های مردم نهاد محیط‌ زیستی در سراسر کشور فراهم شود.


رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست اضافه کرد: نتیجه این تلاش‌ها طی 22 ماه گذشته منجر به رشد فزآینده سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های غیردولتی زیست‌محیطی شده است، به گونه‌ای که در حال حاضر 750 تشکل محیط‌ زیستی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند و البته غالباً اعضای این تشکل‌ها را جوانان تشکیل می‌دهند.


وی شبکه‌سازی، ارتقاء آگاهی اعضاء از موضوعات تخصصی محیط‌ زیست و آموزش سمن‌ها را از مهم‌ترین اولویت‌های کاری سازمان حفاظت محیط‌ زیست در زمینه جذب مشارکت اجتماعی دانست و اظهار کرد: فعالیت مثبت سمن‌ها در استان‌ها می‌تواند منجر به حضور موثر آن‌ها در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های استانی و افزایش مشارکت آحاد جامعه در امر حفاظت از محیط‌ زیست شود.


ابتکار اشاره‌ای هم به تفاهم‌نامه منعقد شده میان سازمان حفاظت محیط‌ زیست و وزارت علوم داشت و گفت: یکی از برنامه‌های تعریف شده ذیل آن تفاهم‌نامه، تلاش برای افزایش تشکل‌های زیست‌محیطی دانشجویان است که بی‌شک ثمرات مثبت بسیاری در حوزه‌های متفاوت خواهد داشت.


پیشنهاد ابتکار به جوانان برای نقش‌پذیری در سیاست‌گذاری‌های کلان محیط‌ زیست


معاون رئیس جمهوری پیشنهاد داد برای ادامه نشست‌های مشترک به طور مشخص بر دو موضوع «محور محیط زیست در برنامه ششم توسعه» و «سند ملی محیط زیست» تمرکز کنند تا به این واسطه از ظرفیت جوانان در سیاست گذاری‌های کلان ملی به ویژه در حوزه مهم و حساس محیط زیست بهره گرفته شود.


وی از مشاوران جوان خواست تا برنامه‌ریزی مناسب جهت برگزاری نشست جوانان سراسر کشور با وی در این دو حوزه را انجام دهند.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری نقش جوانان در انتخابات سال 1392 و انتخاب دولت اعتدالی و قانون‌گرا، خواستار تعمیم این نقش تحول‌گرا در منطقه و جهان شد و اظهار کرد: پیوند و ائتلاف تفکر اعتدالی و اصلاح‌طلبی که در داخل کشور منجر به گفت‌ و گوی ملی و ایجاد فرصت همدلی و نشاط در جامعه شده است، می‌تواند در جهان اسلام نیز به مقابله با رواج خشونت و گروهک تروریستی داعش منجر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته