دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1397 - 10:48
آنا گزارش می‌دهد؛

ابهام در ادامه کار افشانی با مدیران دوره نجفی و قالیباف/ اعضای شورای شهر چه نقشی در انتصاب معاونان شهردار دارند؟

یکی از چالش‌های شورای شهر تهران با نجفی، شهردار سابق پایتخت، عدم هماهنگی وی با اعضای شورا در انتصاب مدیرانش بود؛ اما حالا افشانی در حالی عنان کار را در دست گرفته که خودش می‌گوید به دنبال تغییرات گسترده نیست اما آیا افشانی تغییری در مدیرانش نمی‌دهد؟
کد خبر : 284075

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا - الهه خانی؛ حدود 2 هفته قبل که سید محمد علی افشانی در شورای شهر تهران ادای سوگند کرد، اولین واکنشش به تغییر معاونان این بود که قصد ایجاد تغییرات گسترده در شهرداری ندارد. اما حالا از گوشه و کنار درباره تغییرات در سطح مدیران هر روز روایتی تازه به گوش می‌رسد. شهردار 59 ساله پایتخت که ید طولایی هم در پست‌های دولتی دارد در حالی سوگند یاد کرد که برای اداره شهر تهران از هیچ کوششی دریغ نکند که در همان جلسه تاکید کرد: «هر کسی که توان انجام ماموریت‌های سازمانی را داشته و سالم کار کند و رضایت مردم را در پی داشته باشد با او ادامه کار می‌دهیم، من به دنبال تغییرات به صورت گسترده نیستم.»


با این تفاسیر اما برخی از معاونان شهردار در معرض تغییر دیده می‌شدند، اولین نفری که نامش به میان آمد محسن پورسیدآقایی معاون جنجالی نجفی بود، مدیرعامل سابق شرکت راه‌آهن که با طرح ترافیک جدید در معاونت حمل و نقل شهرداری تهران نارضایتی‌های زیادی را به وجود آورده بود اما این شنیده‌ها را تکذیب کرد و گفت که «درباره رفتن من از خبرگزاری‌هایی بپرسید که این اخیار مجعول را می‌زنند.»


داستان اما به پورسید آقایی هم ختم نشد نفر بعدی امین عارف‌نیا، مدیرمرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران بود که پایش به میان آمد و حتی جایگزین‌هایی هم برای او در فضای مجازی اعلام شد. قرعه بعدی هم به نام مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران افتاده بود که از زمان مدیریت قالیباف بر این مسند نشسته و جایگزین جدیدش را اسماعیل دوستی، از اعضای اصلاح طلب دوره پیش شورای شهر اعلام می‌کردند.


این اسامی آنقدر در فضای مجازی مطرح شد که در نهایت مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در اطلاعیه اعلام کرد: «در پی انتشار اخباری در فضای مجازی درباره انتصابات جدید در شهرداری تهران، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران طی اطلاعیه ای تأکید کرد، اخبار منتشر شده صحت ندارد. با توجه به اخباری که روزهای اخیر در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها در خصوص انتصابات در شهرداری تهران منتشر و برخی گمانه زنی‌ها صورت گرفته، ضمن تکذیب اخبار مذکور اعلام می دارد، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران تنها مرجع رسمی اعلام هر گونه انتصاب یا تغییر در خصوص مدیران شهری بوده و هر خبری در این ارتباط صرفاً از طریق این مرکز به اطلاع افکار عمومی و رسانه‌ها خواهد رسید.»


بیش از این که نام افشانی به عنوان شهردار اعلام شود، در ابتدا قرار بود شهردار جدید پایتخت معاونانش را بیش از انتخاب به شورای شهر تهران معرفی کند، اما اعضای شورای شهر تهران در اقدامی از این موضوع عدول کردند و بنابر آن شد تا افشانی با همان مدیران قبلی کارش را آغاز کند و تغییرات به زمان سپرده شود.


شور در شورای شهر برای انتخاب معاونان!


علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران درباره انتخاب معاونان شهردار جدید پایتخت به خبرنگار آنا می‌گوید: در مورد انتصابات هنوز با آقای افشانی صحبتی نشده، اینکه چه کسی برود یا شخصی جایگزین شود.


وی ادامه می‌دهد: اما بنا شده اگر قرار باشد موردی را شهردار منصوب کند از چند روز قبل شورا از این موضوع مطلع شود تا اگر نقطه نظری بود آن را به شهردار اطلاع دهد.


سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه شهردار هنوز هیچ نامی را با اعضای شورای شهر در میان نگذاشته است، عنوان می‌کند: این به این معناست که هنوز برای تغییر معاونان تصمیمی گرفته نشده است.


در حالی که نارضایتی تعدادی از اعضای شورای شهر درباره برخی از معاونان نجفی از گوشه و کنار شنیده می‌شود، اعطا می‌گوید: معاونان قبلی طبیعتا دارای موافقان و مخالفانی هستند، ممکن است با یک معاون عده‌ای مخالف باشند اما اینکه همه با هم برای رفتن یا ماندن یک فرد دارای اتحاد نظر باشند چنین چیزی وجود ندارد.


شتاب زده نباید عمل کرد


محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران هم درباره انتخاب معاونان شهردار جدید پایتخت می‌گوید:‌ در جلساتی که با مهندس افشانی داشتیم اساساً رویکرد وی این است که در این زمینه شتاب‌زده عمل نکند.


وی با بیان اینکه مجموعه معاونین و شهرداران مناطق که در حال حاضر مشغول به کار هستند باید مدتی کار کنند تا نقاط قوت و ضعف‌شان مشخص شود، اضافه کرد: باید دید این افراد در راستای اجرای برنامه‌های شهردار جدید و شورای شهر پنجم توانایی‌های لازم را دارند یا خیر.


درباره معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران اما داستان متفاوت است، مهدی حجت اولین معاونی که توسط نجفی منصوب شد و با رفتنش هم از سمت خود استعفاء کرد و باعث شد که این معاونت طی دو ماه گذشته بیش از 40 روز است بدون مسئول باقی بماند. سالاری با اشاره به اینکه معاونت شهرسازی و معماری هم‌اکنون بدون سرپرست است، می‌گوید: چون معاونی در این معاونت مشغول به کار نیست بالتبع در اولویت انتخاب‌ها قرار دارد.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تاکید می‌کند: برداشت من این است که شهردار جدید پایتخت سعی می‌کند تا با معاونان و شهردارانی که آقای نجفی انتخاب کرده‌اند، همکاری کنند مگر اینکه احساس شود این افراد اراده، توانایی و انگیزه لازم را برای پیشبرد برنامه‌های شورا و شهرداری ندارند.


سالاری تاکید می‌کند: البته انتصاب معاونین و شهرداران مناطق حق طبیعی شهردار منتخب است زیرا او کسی است که باید در خصوص اتفاقات مختلف به شورا، مردم و حاکمیت پاسخ دهد. شهردار حق دارد هر زمانی که تمایل داشت و تشخیص داد معاون یا شهردار منطقه‌ای بهتری می‌تواند در مسئولیت مورد نظرش فعالیت کند، برای جابجایی تصمیم‌گیری کند.


سیاست‌های کلی به شهردار منتقل شده است


در حالی که انتخاب معاونان حقی برای شهردار جدید پایتخت است و برخی از اعضای شورا مشورت با شورای شهر را برای این انتخاب لازم می‌دانند، زهرا صدراعظم نوری درباره انتخاب معاونان جدید شهردار پایتخت می‌گوید: موضوع انتخاب معاونان شهردار در حیطه اجرایی است و طبیعتا شورا به این موضوع ورود پیدا نمی‌کند و به نوعی اگر چنین اتفاقی بیفتد ما در حوزه اجرا مداخله کرده‌ایم.


وی ادامه می‌دهد:‌ البته موارد کلی مد نظر شورا است که در قالب سیاست‌هایی به شهردار تهران و زمانی که مقدمات انتخاب وی فراهم می‌شد، انتقال داده شده است.


رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در این باره بحث‌هایی هم صورت گرفته است، می‌گوید: بعد از انتخاب شهردار تهران باز هم ملاحظات و سیاست‌هایی که شورا مد نظر دارد به شهردار گفته شده است، البته شورا به جزئیات وارد نخواهد شد مثلا اینکه معاون برود یا معاون دیگری بماند.


صدراعظم نوری با تاکید بر اینکه رویکرد کلی حفظ مدیران فعلی است، اضافه می‌کند: مدیران در موارد خاص یا به دلایل مشخص ممکن است عوض شوند اما رویکرد کلی حفظ نیروهای انسانی فعلی است. درباره برخی از اشخاص نکته‌ها و ملاحظات خاصی وجود دارد اما این به این معنا نیست که معاونی خوب عمل نکرده است.


طی دو هفته گذشته افشانی تنها به تغییر رئیس حراست کل شهرداری تهران اکتفا کرد و حتی هنوز برای معاونت بی‌مسئولشم هم شخصی را معرفی نکرده است، باید دید شهردار جدید تهران طی روزهای آینده چه کسانی را مناسب مسند فعلی‌شان نمی‌داند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب