فعالان محیط زیستی بازداشت شده جاسوس نیستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، عیسی کلانتری در مراسم روز جهانی تنوع زیستی در پاسخ به یکی از فعالان محیط زیست حاضر در این جلسه در خصوص آخرین وضعیت بازداشت شدگان محیط زیست گفت: دولت یک گروه چهار نفره متشکل از وزرای دادگستری، کشور، اطلاعات و همچنین معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای پیگیری وضعیت این افراد تشکیل داد.
وی افزود: این هیات چهار نفره به این نتیجه رسیدهاند که این افراد بازداشت شده بدون اینکه کاری انجام داده باشند در بازداشت به سر میبرند و قاعدتا باید به زودی آزاد شوند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین یادآور شد: وزارت اطلاعات نیز به این نتیجه رسیده است که هیچ مدرکی دال بر جاسوسی آنان وجود ندارد.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: هیچ سندی دال بر واقعیت این تهمتها بر این افراد بازداشت شده وجود ندارد.
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز که در این مراسم حاضر بود، در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت فعالان محیط زیست بازداشت شده، اظهار کرد: مجلس پیگیر موضوع است و برای پیگیریهای بیشتر از مراجع مربوط درخواست دریافت اطلاعات کافی کرده است.
براساس این گزارش، بهمن سال96 هفت فعال محیط زیست و پس از آن نیز تعداد دیگری بازداشت شدند که جاسوسی از اتهامات مطرح در این زمینه بود.
ایراد شورای نگهبان به الحاق ایران به توافقنامه پاریس
رئیس سازمان محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود در مورد روند الحاق به توافقنامه پاریس اظهار کرد: این توافقنامه را مجلس تایید کرد البته شورای نگهبان نظراتی روی آن دارد بنابراین برنامه مشارکت ملی ایران برای الحاق به توافقنامه پاریس نیاز به اصلاحات دارد.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه مشارکت ملی ایران، چهار درصد کاهش انتشارگازهای گلخانهای را قبول کردهایم و ۸ درصد دیگر منوط به لغو تحریمها شده است. در حقیقت سهم ایران از کاهش گازهای گلخانهای همان ۴ درصد است و بیهوده به سمت ۸ درصد اضافه رفتهایم. همین هشت درصد است که صحبت از عدم توسعه یافتگی را مطرح کرده است.
کلانتری در بخش دیگری از صحبتهای خود یادآور شد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در کمیسیونهای مختلف حمایت از محیط بانان و سربازان حیات وحش را تصویب کرده است تا آنان بتوانند به عنوان ضابط قضایی از امکانات نیروهای نظامی برخوردار شوند.
وی با اشاره به اینکه حیات وحش تحت تاثیر اقلیم است، گفت: برخی حیات وحش را در صرفا با آهو و یوز پلنگ میشناسند در حالی که سایر گیاهان منابع ژنتیک کشور هستند و دولت مصمم است با مصوبات اخیر خود این منابع ژنتیک را مورد توجه قرار دهد.
معاون رییس جمهور در پاسخ به پرسشی در مورد افزایش سطح مناطق حفاظت کشور اظهارکرد: این موضوع نیاز به بررسی دارد. درحال حاضر افزایش سطح مناطق حفاظت شده به میزان دو میلیون هکتار بررسی شده و با منابع طبیعی به تفاهم رسیدهایم. لازم است این موضوع در شورای عالی محیط زیست به تصویب برسد.
وی افزود: با تصویب افزایش دو میلیون هکتاری سطح مناطق حفاظت شده، مساحت مناطق حفاظت شده از ۱۱ درصد به ۱۳ درصد میرسد.
کلانتری در مورد آشوراده با اشاره به اینکه ۲۸ هکتار از این منطقه خارج از اختیار محیط زیست است و مردم در آن مستقر و فعال هستند، گفت: این ۲۸ هکتار را جدا کردیم تا به بقیه مناطق آشوراده آسیب نرسد. گزارش ارزیابی مربوط به گردشگری آشوراده منتشر شده است.
وی درباره تصویب نشدن لوایح محیط زیستی مثل لایحه خاک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این لایحه حدود۵۰ ماده دارد بنابراین بررسی آن طول میکشد البته بررسی مواردی که با مسائل اجتماعی مرتبط است طولانی میشود بنابراین نباید انتظار داشته باشیم این لایحهها سریع در مجلس تصویب شود. ضمن اینکه لوایح فوری و دو فوریتی و لایحه بودجه نیز به مجلس میرسد که در اولویت بررسی قرار دارند.
انتهای پیام/