۱۲/ اسفند /۱۴۰۳
10:24 27 / 04 /1394
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

کمبود «ید» در بارداری موجب عقب ماندگی ذهنی و اختلال در رشد کودک می‌شود

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه کمبود ید در دوران بارداری احتمال سقط را افزایش می‌دهد، گفت: علاوه بر این کمبود ید در زنان باردار موجب ایجاد عقب ماندگی ذهنی دائمی و اختلال در رشد کودک نیز می‌شود.

دکتر محسن خوش نیت در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره عوارض کمبود ید در دوران بارداری، گفت: افراد بالغ روزانه به ۱۵۰ میکروگرم در روز به ید نیاز دارند که این میزان با مصرف ۱/۴ قاشق چایخوری نمک تامین می‌شود، اما این نیاز در زنان باردار به ۲۲۰ میکروگرم در روز افزایش پیدا می‌کند اما به این افراد توصیه می‌شود برای تامین این ما به التفاوت میزان نمک مصرفی روزانه خود را به مقدار زیاد افزایش ندهند.


این فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه «نمک ید‌‌دار» اصلی‌ترین منبع تامین ید مورد نیاز بدن است، گفت: نمک یددار به شرط اینکه به درستی فرآوری شده باشد مناسب‌ترین منبع تامین ید شناخته شده است.


وی افزود: غذاهای دریایی نیز یکی دیگر از منایع تامین ید شناخته شده‌اند اما به دلیل جا به جایی ماهی‌ها از دریایی به دریای دیگر و هم چنین متفاوت بودن سرانه مصرف غذاهای دریایی در کشور نمی‌توان به یک میزان مشخص، مصرف این نوع غذاها را برای زنان باردار تجویز کرد.


این عضو هیات علمی پژوهشگاه غدد و متابولیسم در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: کمبود ید منجر به بزرگ شدن غده تیروئید می‌شود تا میزان ید بیشتری از خون جذب شود که این امر موجب بزرگی تیروئید و گواتر می‌شود. زمانی که کمبود ید به تدریج افزایش پیدا کند و این مساله برای مدت طولانی تداوم داشته باشد به صورت کم‌کاری تیروئید بروز پیدا می‌کند.


خوش نیت با بیان اینکه کمبود ید در دوران بارداری برای جنین نیز مشکلاتی به همراه دارد، گفت: کمبود ید در دوران بارداری احتمال سقط را افزایش می‌دهد و هم چنین موجب ایجاد عقب ماندگی ذهنی دائمی و اختلال در رشد کودک می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

این فوق تخصص غدد و متابولیسم اضافه کرد: اگر کمبود ید مادر در دوران بارداری شدید باشد منجر می‌شود کودک پس از تولد رشد جسمی مناسبی نداشته باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر