دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1394 - 10:24
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

کمبود «ید» در بارداری موجب عقب ماندگی ذهنی و اختلال در رشد کودک می‌شود

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه کمبود ید در دوران بارداری احتمال سقط را افزایش می‌دهد، گفت: علاوه بر این کمبود ید در زنان باردار موجب ایجاد عقب ماندگی ذهنی دائمی و اختلال در رشد کودک نیز می‌شود.
کد خبر : 28188

دکتر محسن خوش نیت در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره عوارض کمبود ید در دوران بارداری، گفت: افراد بالغ روزانه به 150 میکروگرم در روز به ید نیاز دارند که این میزان با مصرف 1/4 قاشق چایخوری نمک تامین می‌شود، اما این نیاز در زنان باردار به 220 میکروگرم در روز افزایش پیدا می‌کند اما به این افراد توصیه می‌شود برای تامین این ما به التفاوت میزان نمک مصرفی روزانه خود را به مقدار زیاد افزایش ندهند.


این فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه «نمک ید‌‌دار» اصلی‌ترین منبع تامین ید مورد نیاز بدن است، گفت: نمک یددار به شرط اینکه به درستی فرآوری شده باشد مناسب‌ترین منبع تامین ید شناخته شده است.


وی افزود: غذاهای دریایی نیز یکی دیگر از منایع تامین ید شناخته شده‌اند اما به دلیل جا به جایی ماهی‌ها از دریایی به دریای دیگر و هم چنین متفاوت بودن سرانه مصرف غذاهای دریایی در کشور نمی‌توان به یک میزان مشخص، مصرف این نوع غذاها را برای زنان باردار تجویز کرد.


این عضو هیات علمی پژوهشگاه غدد و متابولیسم در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: کمبود ید منجر به بزرگ شدن غده تیروئید می‌شود تا میزان ید بیشتری از خون جذب شود که این امر موجب بزرگی تیروئید و گواتر می‌شود. زمانی که کمبود ید به تدریج افزایش پیدا کند و این مساله برای مدت طولانی تداوم داشته باشد به صورت کم‌کاری تیروئید بروز پیدا می‌کند.


خوش نیت با بیان اینکه کمبود ید در دوران بارداری برای جنین نیز مشکلاتی به همراه دارد، گفت: کمبود ید در دوران بارداری احتمال سقط را افزایش می‌دهد و هم چنین موجب ایجاد عقب ماندگی ذهنی دائمی و اختلال در رشد کودک می‌شود.


این فوق تخصص غدد و متابولیسم اضافه کرد: اگر کمبود ید مادر در دوران بارداری شدید باشد منجر می‌شود کودک پس از تولد رشد جسمی مناسبی نداشته باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب