سالانه دو میلیون تن مواد پلاستیکی در ایران مصرف میشود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی محمد شاعری امروز (یکشنبه 21 تیرماه) در مراسم روز بدون نایلکس با بیان این مطلب، افزود: سهم هر ایرانی از مصرف مواد نفتی در کشور 10 لیتر در سال است که متاسفانه آمار نگران کنندهای بوده و تنها دلیل آن هم ارزان بودن استفاده از این مواد است و باید کنترل شود.
وی افزود: اولین گام در این زمینه این است که نسبت به گرایش غلط مردم به مصرف این مواد و به خصوص کیسههای پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف فرهنگسازی شود.
شاعری گفت: گام دیگر وضع مالیاتهای سنگین برای تولید و مصرف کیسههای تجدیدناپذیر بوده و پس از آن نیز باید مردم را به مصرف مواد جایگزین و نایلکسهای قابل بازیافت و زیست تجزیهپذیر تشویق کرد.
رئیس ستاد محیطزیست شهرداری تهران با تاکید بر تفکیک مواد پلاستیکی در مبدا، یادآور شد: در بسیاری از کشورهای جهان همچون ژاپن استفاده بسیاری از مواد پلاستیکی میشود اما به علت تفکیک از مبدا، این مواد دوباره به چرخه مصرف باز میگردند و آسیبی به محیط زیست وارد نمیکنند.
شاعری گفت: ما در کشوری زندگی میکنیم که به میزان بسیاری نفت داریم و به علت وجود مواد نفتی زیاد تولید مواد پلاستیکی با پایه نفتی بسیار راحت و ارزان است و لذا تولید کنندگان به جای اینکه به سمت تولید مواد با متریال طبیعی بروند محصولات با پایه نفتی را انتخاب می کنند.
وی افزود: امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف افزایش چشمگیری داشته و مصرف آن به کاری ارزان قیمت ساده و معمولی تبدیل شده و این به خاطر سبک زندگی غلطی است که ما ایرانیان داریم و باید تغییر کند زیرا آسیب بسیاری به محیط زیست ما وارد می کند.
اقتصاد نفتی مشکلات زیادی به بار آورده است
وی گفت: متاسفانه متکی بودن به اقتصاد نفتی پدر این کشور را در آورده و مشکلات بسیاری را برای ما ایجاد کرده که تاثیرات آن در محیط زیست و سلامت افراد کاملا مشخص است.
رئیس ستاد محیط زیست شهرداری تهران یادآور شد: خوشبختانه شهرداری تهران سالانه سه هزار تن مواد پلاستیکی تجدید پذیر که دوام آن در طبیعت 6 ماه بیشتر نیست خریداری و بین شهروندان توزیع میکند که اقدام بسیار موثری در جلوگیری از اثرات مضر استفاده از پلاستیک های معمولی محسوب می شود.
انتهای پیام/