دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1397 - 16:27

نگرانی نمایندگان کنگره آمریکا از تصمیم ترامپ درباره برجام

تهدید رئیس جمهور آمریکا برای خروج از توافق هسته ای ایران موجب نگرانی کنگره شده و نمایندگانی که مخالف توافق هسته ای هستند از این بیم دارند که خروج از توافقنامه تبعات جدی و بزرگی به همراه داشته باشد.
کد خبر : 275756

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی کنگره آمریکا، در حالی که دونالد ترامپ تهدید کرده است که از توافق هسته ای با ایران خارج خواهد شد، این مساله موجب نگرانی کنگره شده و حتی نمایندگانی را که با این توافقنامه مخالف هستند، نسبت به تبعات جدی خروج از برجام، به شدت نگران کرده است.


ترامپ سیگنال های پیچیده ای را درباره اقدامی که 12 ماه می قرار است درباره برجام انجام دهد، فرستاده است. ترامپ روز سه شنبه در سخنانی توافق هسته ای با ایران را احمقانه و مسخره ارزیابی کرده است.


نمایندگان کنگره نیز بر سر اقدامی که ترامپ باید انجام دهد، اختلاف نظر دارند. برخی از نمایندگان نگران این هستند که خروج از توافق منجر به تسریع برنامه تسلیحاتی ایران شود. آنها نگران هستند که این اقدام موجب دور شدن متحدان کلیدی آمریکا شود و مذاکره برای توافق هسته ای با کره شمالی را سخت تر کند.


ترامپ پس از دیدار اخیر خود با امانوئل ماکرون خطاب به رئیس جمهور فرانسه گفت: کسی نمی داند من چه کاری می خواهم در روز 12 ماه می انجام دهم، ولی شما آقای رئیس جمهور یک ایده بسیار خوب دارید.


رند پل سناتور جمهوریخواه از توافق هسته ای حمایت نمی کند ولی گفته است که خروج از توافق هسته ای در شرایط کنونی برای ترامپ بی معنا و بی فایده خواهد بود.


رند پل درباره خروج از توافق هسته ای گفت: تصور می کنم این ایده بدی است. این یک توافق چند جانبه است و دلیلی که تحریم ها علیه ایران کارایی داشته، آن بوده است که ما در مذاکره برای دستیابی به توافق با همدیگر متحد بودیم.


رند پل افزود: ایران از منافع اقتصادی لغو تحریم ها بهره برده است. اگر آمریکا بخواهد از توافق خارج شود، این تنها موجب سخت تر شدن برای بازرسان بین المللی خواهد شد تا برنامه هسته ای ایران را نظارت و بازرسی کنند.


"شلی مور کاپیتو" سناتور جمهوریخواه آمریکایی نیز که در زمان دولت اوباما با توافق هسته ای مخالفت کرد، نسبت به تبعات جانبی خروج آمریکا از توافق هسته ای ابراز نگرانی کرد و گفت: تصور می کنم ما باید توجه نزدیکی به آنچه که متحدان مان می گویند، داشته باشیم. اگر رئیس جمهور بودم، ملایم تر رفتار می کردم.


لحن ماکرون در کنفرانس خبری دیروز حکایت از نزدیک شدن دیدگاه‌های او با ترامپ داشت. وی در سخنانی ادعا کرد: توافق باید فعالیت‌های موشک بالستیک ایران را پوشش دهد و همین طور دخالت تهران در منطقه از جمله سوریه و همین طور مسائل هسته‌ای.


وی در کنفرانس خبری مشترک در کاخ سفید افزود: علاقمند هستم تا توافق جدیدی را با 4 ستون داشته باشیم که قبلاً در توافقنامه فعلی وجود داشته است. این تنها راه برای دستیابی به ثبات است.


صحبت از «توافق جدید» در حالی مطرح می‌شود که ایران بارها تأکید کرده توافق هسته‌ای بایستی به‌شکل فعلی اجرا شود.


رئیس جمهور فرانسه درباره بحث‌های انجام‌شده در خصوص ایران، اظهار داشت: این موضوع پنهان نیست که مواضع ما و آمریکا در ابتدا یکسان نبود». وی سپس خطاب به ترامپ گفت: نه شما و نه من عادت تغییر مواضع‌مان را یا حرکت با مسیر باد را نداریم.


باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز گفت: هنوز فکر می کنم که ترامپ از توافق هسته ای با ایران خارج خواهد شد. اگر تا 12 می هیچ چارچوب توافقی با 3 کشور اروپایی حاصل نشود، او از توافق ایران خارج می شود. به همین دلیل است که می بینید ماکرون بر روی این مساله تمرکز کرده و مرکل نیز قصد دارد بر روی این موضوع تمرکز کند.


آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز قصد دارد جمعه با ترامپ دیدار کند. مهمترین پیام مرکل در این دیدار آن است که آمریکا نباید از توافق هسته ای خارج شود.


کورکر افزود: امیدوارم تا زمانی که این دو نشست پایان می یابد، آنها به یک توافقنامه اساسی دست یافته باشند. می دانم که اگر چنین اتفاقی نیفتد، ترامپ از توافق هسته ای خارج خواهد شد.


کورکر به مقام های فرانسوی و آلمانی گفته است که اگر محدودیت های مربوط به قابلیت های هسته ای ایران تمدید شود، توافقنامه فعلی به طور چشمگیری بهبود خواهد یافت.


ترامپ نگران برنامه های موشک بالستیک ایران است که در توافق هسته ای به آن اشاره نشده است.


رند پل در این باره گفت: شاید این توافق کامل نبوده است ولی دولت ترامپ اذعان کرده است که ایران به مفاد آن پایبند است. پیشنهاد می دهم به جای خروج از توافق هسته ای، درباره توافق دیگری مذاکره کنیم که شامل موشک های بالستیک باشد.


نمایندگان جمهوریخواه هشدار می دهند که لغو توافق هسته ای با ایران، مذاکره با کره شمالی برای دستیابی به یک توافق هسته ای را سخت تر خواهد کرد چرا که در این صورت رهبر کره شمالی دلیلی خواهد داشت تا بر این باور باشد که آمریکا از مفاد توافق تبعیت نخواهد کرد.


جف فلیک سناتور جمهوریخواه آریزونا نیز گفت: این مساله دیگری است. من از توافق هسته ای حمایت نکردم ولی لغو این توافق به ضرر منافع آمریکا خواهد بود. ایران منافع ناشی از انتقال پول و افزایش تجارت را درک کرده است. اکنون تضعیف آنها برای پایبندی به تعهدات هسته ای شان، نگران کننده خواهد بود.


ولی برخی از نمایندگان جمهوریخواه نیز از موضع ترامپ حمایت می کنند. جیم ریچ سناتور جمهوریخواه آیداهو در این باره گفت: من از ابتدا با توافق هسته ای مخالف بودم و حالا هم مخالف هستم. ایران مانند یک بچه بد در کلاس است که کارهای بدی را انجام می دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب