دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مزایای خوردن روزانه «اسفناج»

کمتر کسی می‌داند که مصرف روزانه اسفناج منجر به کاهش سطح کلسترول شده و از مشکلات گردش خون و قلب پیشگیری می‌کند. این سبزی تیره رنگ منبع غنی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و سایر ریزمغذی‌ها است و می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
کد خبر : 272996

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مواد مغذی موجود در اسفناج منجر به تقویت تعادل در سالمندان می‌شود و برای بهبود عملکرد شناختی نیز مفید است.شما می‌توانید این سبزی را بنا به‌دلایلی روزانه به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید:


مبارزه با پوکی استخوان


اسفناج منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین به‌خوبی شناخته نشده و یکی از اثرات آن این است که به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را در استخوان‌ها حفظ کند. کلسیم، فسفر، پتاسیم، روی و سلنیوم املاحی هستند که به مقدار زیاد دراسفناج وجود دارند و می‌توانند علاوه بر تاثیر مستقیم در استخوان‌سازی، به سلامت کبد کمک کنند. مصرف اسفناج همچنین علاوه بر پیشگیری از پوکــی استخـوان ممکن است خطر بروز بیماری‌های قلبی، سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد.


بهبود سطح حافظه


اسفناج در لیست غذاهایی قرار دارد که مصرف آنها منجر به تقویت حافظه می‌شود. اسفناج سرشار از اسید فولیک، ویتامین B6، ویتامین‌های C و Aو آنتی اکسیدان‌های مختلف است که به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کنند. همچنین پتاسیم موجود در این سبزی منجر به افزایش جریان خون در مغز می‌شود و تمرکز را به بالاترین سطح می‌رساند.


بهبود ماهیچه‌ها


برای بهبود وضعیت ماهیچه‌ها هر ۷ روز هفته را اسفناج بخورید. اسفناج حاوی یک عنصر به‌نام C0-Q102 است که خواص آنتی‌اکسیدانی ان منجر به تقویت ماهیچه‌ها می‌شود. هم چنین کلسیم موجود در اسفناج، عضلات را ریلکس می‌کند تا از گرفتگی آنها حین ورزش بکاهد. به‌علاوه داشتن مقدار بالایی آهن در این گیاه، نقش مهمی در عضله‌سازی دارد.


تقویت سلامت بینایی


اسفناج منبع خوبی از بتاکاروتن، لوتئین و زانتان است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارند. کاروتنوئیدها و ویتامین C موجود در اسفناج از صدمات حاصل از رادیکال‌های آزاد بر روی شبکیه چشم جلوگیری می‌کند. در واقع مصرف اسفناج راهی برای پیشگیری از مشکلات بینایی در سنین پیری است.


جلوگیری از التهاب


اسفناج غنی از ترکیبات ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی است. التهاب برای قلب بسیار خطرناک است و شانس ابتلا به نقرس و آرتروز را افزایش می‌دهد.


بهبود سوخت‌وساز بدن


میزان پروتئین موجود در اسفناج قابل توجه است. همچنین هضم این سبزی آسان است و تاثیر بسیار مثبتی بر متابولیسم شما دارد. علاوه بر این، اسفناج سرشار از منیزیم است. منیزیم برای تنظیم قند خون و متابولیسم بدن ضروری به‌نظر می‌رسد. مطالعات نشان داده کسانی که بیشترین میزان منیزیم را دریافت می‌کنند، بسیار کمتر دچار دیابت نوع ۲ می‌شوند.


جلوگیری از آترواسکلروز


آترواسکلروز ناشی از سخت‌شدن شریان‌هاست و یکی از بیماری‌های خاموش محسوب می‌شود. با این حال مصرف روزانه اسفناج به‌واسطه وجود لوتئین در آن، از بروز این عارضه و در نتیجه حملات قلبی و حوادث مغزی -عروقی جلوگیری می‌کند. مصرف لوتئین منجر به کاهش کلسترول و چربی در رگ‌های خونی می‌شود.


منبع: آرمان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب