آموزش مباحث قرآنی و معارف در مدارس افزایش یافته است
سید محمد دلبری، مدیر گروه قرآن و معارف اسلامی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه آموزش مباحث قرآنی و معارف اسلامی طی سالهای اخیر افزایش یافته است، گفت: در کتابهای درسی توجه به مولفهها و آموزههای قرآنی به مراتب نسبت به سالهای گذشته رشد پیدا کرده است.
وی با تاکید براینکه در تالیف کتابهای درسی تلاش شده به تمام موضوعات اعتقادی و اخلاقی توجه شود، افزود: در تالیف کتابهای قرآن و معارف اسلامی به تمام مباحث به صورت همه جانبه پرداخت میشود.
دلبری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا در مباحث اصول دینی از الگوهای خاصی برای دانشآموزان استفاده میشود، تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که از الگوهایی استفاده شود که فرد را ترغیب به انجام کند برای مثال در بحث آموزش نماز الگوهایی را به دانشآموزان معرفی میکنیم تا آنها این اصول دینی را صحیح و به موفع انجام دهند.
وی افزود: به مباحث اصول دین به اندازه کافی و وافی در کتاب درسی پرداخته شده و این مباحث از حجم مناسبی برخوردار است بنابراین در این زمینه کمکاری صورت نگرفته است.
مدیر گروه قرآن و معارف اسلامی با بیان اینکه هر منبع آموزشی که در نظام رسمی تولید شود باید مبتنی با برنامه درسی باشد، یادآور شد: در واقع برنامه درسی، قانون اساسی کتاب درسی است. در برنامه درسی اهداف دورهها، پایهها و حتی موضوعات به شکل مشخص در نظر گرفته شده و تمام اصول به تایید شورای عالی آموزشوپرورش رسیده است.
دلبری در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه در بازنگری کتابهای قرآن و معارف اسلامی تا چه میزان به نیازهای روز جامعه و دانشآموزان توجه میشود، بیان کرد: در حال حاضر کتابهای درسی هر 5 سال یکبار مورد بازنگری قرار میگیرد که در این بازبینیها به مباحث روز جامعه، نیازهای دانشآموزان، نظرات مراجع و علما، کارشناسان دینی و ... توجه بسیار میشود. تمام این شرایط در حالی است که در گذشته این نیازسنجیها انجام نمیشد برای مثال کتاب دینی دوره راهنمایی از ابتدای انقلاب بدون تغییر مانده بود اما در حال حاضر علاوه بر بازنگری و بازبینی به نیاز جامعه و دانشآموزان نیز توجه میشود.
وی با توجه به نقش پررنگ مراجع و علما در تالیف کتابهای درسی، گفت: برخی کتابها توسط حوزه علمیه قم و زیر نظر معاونت تبلیغ حوزه عملیمه تولید میشود یا در هنگام تالیف نمایندگان آنها در جلسات آموزشوپرورش حضور مییابند.
مدیر گروه قرآن و معارف اسلامی تصریح کرد: البته ممکن است در برخی مباحث اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد که ما در چنین مواردی به منابعی همچون کتابهای علامه طباطبایی، شهید مطهری، حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری رجوع میکنیم.
انتهای پیام/