مدارس نمونه دولتی دوره اول متوسطه طی ۳ سال حذف میشوند
علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشو پرورش در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی در پایه هفتم برگزار نمیشود، گفت: این تصمیم به مصوبه اخیر شورای عالی آموزشوپرورش مربوط میشود که طی آن برگزاری آزمون در پایه هفتم برای ورود به تمامی مدارس از جمله نمونه دولتی، برخی مدارس هیات امنایی، برخی مدارس ماندگار، استعدادهای درخشان و غیردولتی ممنوع شده است.
وی افزود: برگزاری آزمون در دوره ابتدایی آسیبهای بسیاری را به دانشآموزان وارد میساخت و متاسفانه محیط مدارس در دوره ابتدایی را از یک محیط تربیتی به محیط آموزشی همراه با آزمون چهار گزینهای تبدیل کرده بود که این امر مانع تحقق اهداف دوره ابتدایی میشد بر همین اساس شورای عالی آموزشوپ رورش مصوب کرد از سال 1397 هیچ گونه آزمونی در این دوره برگزار نشود که طبیعتا تا پایان آموزش عمومی (پایه نهم) آزمونی نخواهیم داشت.
زرافشان تصریح کرد: اما امسال در پایه دهم برای ورود به مدارس نمونه دولتی و استعدادهای درخشان آزمون برگزار خواهد شد.
مدارس نمونه دولتی دوره اول متوسطه طی ۳ سال حذف میشوند
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش در ادامه از حذف مدارس نمونه دولتی دوره اول متوسطه طی سه سال آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از امسال ورودی به مدارس نمونهدولتی در پایه هفتم نخواهیم داشت ثبت نام دانشآموزان در این مدارس همانند مدارس دولتی خواهد شد لذا ورودی پایه هفتم عادی است و ظرف دو سال آینده پایه هشتم و نهم نیز خارج ممیشوند و تمام مدارس نمونه دولتی در این مقطع تبدیل به مدارس دولتی میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه یکی از کارکردهای مدارس نمونه دولتی بهخصوص در شهرستانها، کارکرد شبانه روزی آنها به خصوص برای دانشآموزان مستعد مناطق محروم بود، کدام مدرسه جایگزین چنین کارکردی میشود، بیان کرد: اصل تاسیس مدارس نمونه دولتی برای همین منظور بود، یعنی مصوبهای که در دهه 60 برای تاسیس مدارس نمونه دولتی به تصویب رسید این مدارس را صرفا برای دانشآموزان مناطق محروم یا کمتر برخوردار تعریف کرده بود، اما متاسفانه در تغییری که طی سالهای 90- 91 اتفاق افتاد این مدارس تبدیل شدند به مدارسی که در همه مناطق کشور با اولیت دانشاموزان مناطق محروم، پذیریش انجام میدادند.
زرافشان گفت: لذا مدارسی که اکنون به عنوان مدارس نمونه دولتی معروف هستند آن مدارس نمونه دولتی که در گذشته صرفا برای مناطق محروم بود نیستند و در تعریف جدید همان مدارس نمونه مردمی دهه 70 هستند. در شرایط فعلی با توجه به اینکه از دهه 60 اتفاقات و تغییرات بسیاری از جمله توسعه فضای آموزشی، نیروی انسانی، پوشش تحصیلی و ... در آموزشوپرورش رخ داده است دیگر ضرورتی به جداسازی دانشآموزان وجود ندارد در حالی که در تمام مناطق محروم و روستایی مدارس شبانهروزی وجود خواهد داشت که به لحاظ کیفیت و خدمات شرایط خوبی دارند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش بیان کرد: بنابراین دانشآموزان در این مناطق یا به مدارس شبانهروزی و یا نمونه دولتی هدایت میشوند.
افزایش توجه به مدارس شبانهروزی
وی در خصوص نگرانیهایی که در خصوص نظارت بر مدارس شبانهروزی ایجاد میشود، گفت: مدارس شبانهروزی یکی از راههای دسترسی به آموزش و عدالت آموزشی است بنابراین این مدارس برای وزارت آموزشوپرورش دارای اهمیت هستند و امسال در تلاش هستیم با تغییراتی که رخ داده ظرفیتهایی که در آئیننامه مدارس نمونه دولتی و شبانهروزی وجود دارد را افزایش دهیم.
به گفته زرافشان؛ وزارت آموزشوپرورش در تلاش است تا نخصیص نیروی انسانی و امکانات را در مدارس شبانهروزی توسعه دهد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه حذف آزمون از دوره ابتدایی آیا تب آزمون ورودی به مدارس غیردولتی را در پایه نهم تشدید نمیکند، بیان کرد: دوره ابتدایی زمان شکلگیری شخصیت، یادگیری مهارتهای زندگی، تربیت، فعالیتهای گروهی و ... است که متاسفانه برگزاری آزمون در پایه هفتم این دوره را از کارکرد اصلی خارج ساخته بود به همین دلیل و برای حفظ دوره ابتدایی تصمیم بر حذف آزمون گرفته شد البته ممکن است این تصمیم تاثیراتی برای دانشآموزان دوره اول متوسطه به همراه داشته باشد اما دوره ابتدایی که حساسترین دوره زندگی است از این مساله مصون میماند.
آزمون تنها راه ورود به مدارس غیردولتی
وی توضیح داد: در دوره ابتدایی ارزشیابی دانشآموزان توصیفی انجام میشود که این مساله با برگزاری آزمون مغایر است اما در دوره اول متوسطه ارشیابی به صورت تلفیقی انجام میشود که این نوع ارزشیابی با اهداف آزمون همسویی دارد و تقریبا دانشآموزانآماده آزمون هستند و کمتر دچار استرس میشوند البته اگر بتوانیم روش دیگری برای پذیریش دانشآموزان انجام دهیم مناسبتر است اما اکنون راهی جز برگزاری آزمون نداریم.
زرافشان یادآور شد: در حال حاضر برای ورود به مدارس نمونه دولتی 350 هزار نفر در آزمون شرکت میکنند و تنها 50 هزار نفر پذیرفته میشوند و در مدارس استعدادهای درخشان نیز 250 هزار نفر در آزمون شرکت میکنند و تنها 15 هزار نفر پذیرفته میشوند که با وجود چنین آمارهای راهی جز برگزاری آزمون وجود ندارد.
انتهای پیام/