دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1394 - 10:29
آنتی‌وار بررسی کرد؛

4 روش اهریمن‌سازی از ایران برای جلوگیری از توافق هسته‌ای

از روز دوم آوریل سال جاری تاکنون که در آن تفاهم هسته‌ای لوزان به دست آمد، مخالفان توافق هسته‌ای به ویژه نومحافظه‌کاران آمریکایی، جمهوری‌خواهان، دولت اسرائیل، دولت عربستان و دیگر لابی‌ها در ایالت متحده تلاش بسیاری برای جلوگیری از امضای توافق کرده‌اند.
کد خبر : 26754

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری آنتی‌وار در گزارش خود در این زمینه آورده است: درست پس از اعلام تفاهم لوزان مخالفان فعالیت خود را آغاز و اعلام کردند که بهترین راه برای شکست تلاش اوباما ایجاد شرایطی است که بتواند توافق هسته‌ای را از بین ببرد.


جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در جمع یک گروه یهودی اعلام کرده بود که جمهوری‌خواهان تعداد رای کافی برای جلوگیری از وتوی طرح رد توافق هسته‌ای از سوی اوباما را ندارند. بنابراین بهترین راه شکست دولت اوباما جلوگیری از توافق هسته‌ای در گام اول است.


وسعت تلاش‌های کمپین مخالفت توافق هسته‌ای بی‌سابقه است. حتی در زمان برقراری رابطه مجدد میان آمریکا و چین در دوران نیکسون در سال 1972 و برقراری رابطه با ویتنام در دوران بیل کلینتون در سال 1995 نیز تا این حد مخالفت صورت نگرفته بود.


در دوران جنگ سرد نیز مواضع علیه روسیه از مواضع اتخاذشده امروز علیه ایران شدت بسیار کمتری داشت، حتی با وجود اینکه شوروی آن زمان از ایران امروز قدرتمندتر بود. حتی مسئله برقراری رابطه مجدد با کوبا نیز هرگز مورد مخالفت قرار نگرفته است. اما دلیل این امر چیست؟ دلیل اصلی آن وجود اسرائیل و لابی‌ حامی آن و متحدان آن در آمریکا است.








در صورت شکست مذاکرات این مسئله یا به دلیل زیاده‌خواهی‌های دولت اوباما یا به علت فشارهای جنگ‌طلبان آمریکایی خواهد بود. این‌بار اما این آمریکا و متحدانش خواهند بود که مورد سرزنش و شماتت کشورهای دنیا قرار خواهند گرفت.

بنابراین بهترین راه برای به شکست کشاندن مذاکرات اهریمن نشان دادن ایران از طریق دروغگویی، اغراق، وارونه جلوه دادن حقایق، کنایه زدن و اشاره‌ کردن به مسائل دیگر است. یک راه برای اهریمن نشان دادن ایران سرزنش اوباما برای تلاش در راستای توافق با حکومتی است که «نفرت‌انگیز» توصیف می‌شود.


لابی‌های اسرائیلی و نومحافظه‌کاران تلاش بسیاری برای پیشبرد این هدف از طریق انتشار مقالاتی در روزنامه واشنگتن‌پست انجام داده‌اند. این کار توسط جنیفر رابین، نماینده لابی اسرائیل در این روزنامه و ستون‌نویس آن انجام شده است. رابین در مقاله خود در روز ششم آوریل پس از متهم کردن اوباما به متوهم بودن، انواع تبلیغات مزخرف را علیه ایران و حکومت این کشور ارائه کرده است. چند روز پس از آن نیز وی در مقاله دیگری مدعی شد که دولت اوباما برای توافق با ایران حاضر است هر امتیازی بدهد. این مسئله با توجه به درخواست‌های بسیار آمریکا از ایران برای توافق هسته‌ای یک ادعای بی‌اساس است.


رابین در مقاله دیگری در روز 21 ژوئن مدعی شد که دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و کارشناسان بی‌طرف ایران را به خیانت متهم می‌کنند. اما سوال این است که این کارشناسان بی‌طرف چه کسانی هستند؟ یکی از آنان اولی هینونن، معاون سابق مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، است که به ضد ایرانی بودن شهره است و یکی از اعضای لابی حامی اسرائیل علیه توافق هسته‌ای است. او همچنین کسی است که پیش از این مدعی شده بود ایران تنها دو تا سه هفته با تولید بمب اتم فاصله دارد.


کارشناس بی‌طرف دیگر مورد ادعای رابین اریک ادلمن و دنیس راس هستند. ادلمن که عضو گروه موسوم به ابتکار در سیاست خارجی است، مدعی شده است که هر نوع توافقی با ایران را جانشین اوباما لغو خواهد کرد. راس نیز که یکی از تندترین حامیان اسرائیل است، نیازی به معرفی ندارد. وی اخیرا در مقاله‌ای در نیویورک‌تایمز نسبت به خطرات توافق با ایران هشدار داده است. این در حالی است که فعالیت‌های این افراد توسط میلیاردر حامی اسرائیل و فردی مورد حمایت مالی قرار می‌گیرد که خواهان حمله اتمی به ایران است.


راه دیگر برای اهریمن جلوه دادن ایران اصرار بر این نکته است که ایران به برنامه‌های تحقیقاتی خود درباره تولید بمب اتم ادامه می‌دهد. دیوید سانگر، مایکل گوردن و دیگر اعضای نیویورک‌تایمز به انتشار عقاید خود درباره نظریه «حقایق» ادامه می‌دهند. سانگر اصرار دارد که برنامه تولید سلاح اتمی ایران از سال 2003 ادامه پیدا کرده است. این در حالی است که آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2007 اعلام کرد که ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ایران از این برنامه دست کشیده است. حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز چنین ادعایی ندارد. بنابراین به نظر می‌رسد دلیل سانگر برای بیان این ادعا این است که قصد دارد این نظریه را القا کند که عدم تمایل ایران برای اجازه دادن به آژانس برای بازرسی از تاسیسات نظامی خود، نشانه تلاش این کشور برای ادامه برنامه تولید بمب اتم است.


سانگر و همکاران وی در نیویورک‌تایمز هنوز هم بر روی ادعای بی‌اساس ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران اصرار دارند، ادعاهایی که بر اساس اطلاعات یک لپ‌تاپ مدنظر این افراد مطرح می‌شود. در واقع هرگز با کارشناسان واقعی در این‌باره گفت‌وگو نشده است و نمی‌شود و به آنان اجازه ابراز عقایدشان نیز داده نمی‌شود. رابرت کلی، کارشناس سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، یوسف بات، کارشناس هسته‌ای و دیگر کارشناسان ادعاهای مطرح‌شده درباره پی‌ام‌دی را به طور کامل رد کرده‌اند.


اما راه سوم برای اینکه ایران یک اهریمن و شیطان جلوه داده شود، بیان این ادعاست که در صورت لغو تحریم‌ها ایران به میلیاردها دلار درآمد مسدود‌شده خود دسترسی پیدا خواهد کرد و از این پول‌ها برای تقویت متدان خود در منطقه استفاده می‌کند. دیوید راث‌کوپف، سردبیر پایگاه خبری «گروه سیاست خارجی» در مقاله‌ای در این‌باره می‌نویسد: ایران در صورت توافق به 120 میلیارد دلار پول خود دسترسی خواهد داشت و خواهد توانست در طول 15 سال زمان اجرای توافق هسته‌ای 300 میلیارد دلار از طریق فروش نفت خود به دست آورد. بنابراین ایران تا پایان اجرای توافق هسته‌ای 420 میلیارد دلار در اختیار خواهد داشت که این مسئله به ادامه سیاست دخالت ایران در منطقه کمک خواهد کرد.


این ادعا در حالی است که عربستان به عنوان متحد آمریکا در منطقه از 770 میلیارد دلار پول در اختیار خود برای حمایت از تروریسم در سوریه، حمایت از کودتای نظامی در مصر، حمله به مردم بی‌دفاع یمن، دخالت در بحرین و سرکوب جنبش مردمی در آنجا و کمک به حملات ناتو به لیبی که منجر به تبدیل این کشور به مامنی برای تروریست‌های داعش و القاعده شده است، استفاده کرده است.


ایران با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه است که بر اثر تحریم‌ها به این کشور تحمیل شده است. حسن روحانی به ملت خود قول داده است پس از امضای توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها دولت وی بر روی بهبود اقتصاد تمرکز خواهد کرد.








راه دیگر برای اهریمن جلوه دادن ایران اصرار بر این نکته است که ایران به برنامه‌های تحقیقاتی خود درباره تولید بمب اتم ادامه می‌دهد. دیوید سانگر، مایکل گوردن و دیگر اعضای نیویورک‌تایمز به انتشار عقاید خود درباره نظریه «حقایق» ادامه می‌دهند. سانگر اصرار دارد که برنامه تولید سلاح اتمی ایران از سال 2003 ادامه پیدا کرده است. این در حالی است که آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2007 اعلام کرد که ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ایران از این برنامه دست کشیده است

راه چهارم برای اهریمن نشان دادن ایران این است که ادعا کنیم ایران شبیه داعش و حتی هزاران بار بدتر از آن است. ادعایی که توسط نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مطرح شده است. این شیوه وی برای جلوگیری از توافق هسته‌ای است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که ایران در حال جنگ با داعش در عراق است و در واقع بسیاری از کارشناسان بر این باورند که تنها ایران توان شکست داعش را دارد. همکاری اسرائیل با جبهه النصره و القاعده در سوریه را با هدف شکست دادن دولت بشار اسد باید در این میان مورد اشاره قرار داد. نتانیاهو در راه ترویج این ادعای خود سازمان مجاهدین خلق ایران (منافقین) و لابی اسرائیل در آمریکا را با خود همراه می‌بیند به طوری که مریم رجوی، سرکرده منافقین ایران را پدرخوانده داعش نامیده است.


همزمان با این ادعاها همان افرادی که مدعی شدند صدام حسین تسلیحات کشتار جمعی دارد و به این بهانه موجبات حمله به عراق را فراهم آوردند، اکنون تلاش می‌کنند همین رویه را در قبال ایران در پیش گیرند. جیم وولی، رئیس سابق سیا و یکی از حامیان قوی حمله به عراق، اکنون درباره کابوس ایران هسته‌ای سخن می‌گوید. فرانک گافنی، رئیس مرکز سیاست امنیتی که یک موسسه نومحافظه‌کار تندرو است، مدعی شده است که توافق هسته‌ای با ایران جعلی است و توسط اوباما به مردم آمریکا تحمیل شده است. زیرا این توافق از دستیابی ایران به بمب اتمی جلوگیری نمی‌کند. او فردی است که از حمله آمریکا به عراق بسیار ابراز خوشحالی می‌کرد.


البته آن افرادی که از گزینه نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند، از سوی رسانه‌ها نیز حمایت می‌شوند. شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره بمب‌های تخریب‌کننده پنتاگون که می‌توانند سایت‌های زیرزمینی ایران را نابود کنند سخن گفته است. جرمی بندر نیز در پایگاه خبری بیزنس اینسایدر یک داستان ترسناک درباره اینکه این بمب‌ها می‌تواند علیه تاسیسات هسته‌ای ایران استفاه شود، مطرح کرده است. بلومبرگ نیز گزارشی درباره احتمال استفاده از این بمب‌ها علیه ایران منتشر کرده است. در این حال تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه ایالت آرکانزاس نیز مدعی شده است که بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران آسان است و می‌تواند ظرف چند روز انجام شود. وی همچنین خواهان عدم همکاری با ایران به دلیل «دست داشتن این کشور در کشتار مردم آمریکا شده است.» در حالی که این مجاهدین خلق بودند که در دهه 1970 مشاورین آمریکایی را در ایران ترور کردند.


در دوران فعالیت حسن روحانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دولت بوش از دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه جلوگیری کرد. اکنون نیز که روحانی و ظریف برای دستیابی به توافق هسته‌ای تلاش می‌کنند، عربستان و اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از توافق هسته‌ای انجام می‌دهند. ایران تمامی تلاش‌های لازم برای رسیدن به توافق را انجام داده است.


در صورت شکست مذاکرات این مسئله یا به دلیل زیاده‌خواهی‌های دولت اوباما یا به علت فشارهای جنگ‌طلبان آمریکایی خواهد بود. اما این‌بار، این آمریکا و متحدانش خواهند بود که مورد سرزنش و شماتت کشورهای دنیا قرار خواهند گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب