دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 اسفند 1396 - 12:36

توافق ترامپ و کره‌شمالی تهدیدی جدید برای برجام

ملاقات سران آمریکا و کره‌شمالی می‌تواند خطری برای توافق هسته‌ای قدرت‌های بزرگ با ایران (برجام) باشد. به نظر تحلیل‌گران احتمال می‌رود ترامپ با رسیدن به نوع تازه‌ای از توافق قصد دارد بر برجام خط بطلان بکشد.
کد خبر : 267177

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از دویچه‌وله، ملاقات سران آمریکا و کره‌شمالی می‌تواند خطری برای توافق هسته‌ای قدرت‌های بزرگ با ایران (برجام) باشد. به نظر تحلیل‌گران احتمال می‌رود ترامپ با رسیدن به نوع تازه‌ای از توافق قصد دارد بر برجام خط بطلان بکشد.


دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، قصد دارد از موضع قدرت با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روبرو شود. به نظر تحلیل‌گرانی که با روزنامه وال‌استریت ژورنال سخن گفته‌اند، این امر بر سرنوشت توافق هسته‌ای با ایران (برجام) اثر منفی خواهد گذاشت.


به نظر کارشناسان، ترامپ قصد دارد نشان دهد که سرسختی او در برابر برجام، موضع او را در برابر کره‌شمالی تقویت کرده است.


به اعتقاد ترامپ، توافق‌نامه‌ای که با تلاش‌های جدی قدرت‌های بزرگ و به ویژه با حمایت باراک اوباما با ایران منعقد شد، بدترین توافق همه دوران‌ها بوده است.


به نظر تحلیل‌گرانی که با این روزنامه آمریکایی سخن گفته‌اند، ترامپ از سویی به دنبال لغو پیمانی است که به آن اعتقادی ندارد و از سوی دیگر مایل است به کره‌شمالی بگوید نباید به یک توافق بد، مانند برجام امیدوار باشد.


بدین سان به نظر تحلیل‌گران، ترامپ به دیدگاهی کاملا متفاوت با برداشت‌های قبلی رسیده است. تاکنون ظن غالب این بود که فسخ برجام می‌تواند امکان رسیدن به توافقی با کره شمالی را دشوار کند، اما او بر آن است که فسخ برجام می‌تواند شانس توافقی مناسب با کره شمالی را افزایش دهد.


برخی از تحلیل‌گران ارزیابی ترامپ را محاسبه‌ای نادرست دانسته‌اند. برای نمونه وندی شرمن، از اعضای اصلی تیم مذاکره‌کننده با دیپلمات‌های ایرانی، معتقد است که بیرون آمدن از برجام برای ایالات متحده یک فاجعه است، زیرا این کشور را در آن واحد با دو معضل اتمی روبرو خواهد کرد.


به نظر شرمن، دو موضوع اساسی، کره شمالی را به خطر جدی‌تری از ایران تبدیل می‌کند. نخست این که کره شمالی با چندین آزمایش هسته‌ای نشان داده است که در تولید بمب اتمی پیشرفت مؤثری داشته و در استفاده از آن نیز ابایی ندارد؛ از طرف دیگر کره شمالی پیوندهای اقتصادی محکمی با غرب ندارد و برخلاف ایران در برابر اقدامات تحریمی آسیب‌پذیر نیست.


رفتارهای نه چندان حساب شده‌ ترامپ، به گمانه‌زنی‌های متفاوتی میدان داده است، از جمله کارشناسی معتقد است که ترامپ در تعامل با کره شمالی و مواجهه با سرسختی رژیم پیونگ‌یانگ، متوجه خواهد شد که باید قدر توافق هسته‌ای با ایران را بداند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب