دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1396 - 15:06
میر صادقی در تشریح جزئیات طرح "مسکن امید" خبر داد؛

مکاتبه با بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای نوسازی بافت فرسوده پایتخت

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به انجام مکاتبات با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و اداره اوقاف برای نوسازی بافت فرسوده پایتخت گفت: تلاش ما این است با استفاده از فرایندی که دولت و شهرداری تهران تعریف کرده‌اند، سایر نهادها نیز وارد عمل شوند.
کد خبر : 264355

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نوسازی شهر تهران، سید رضا میرصادقی با اشاره به همکاری دولت و شهرداری تهران در راستای نوسازی بافت فرسوده پایتخت اظهار کرد: واضح است این همکاری با نیت فقرزدایی و تغییر رویه اجتماعی در بافت فرسوده انجام می‌شود و در این مورد تنها موضوع ساخت و ساز مطرح نیست. همان طور که بارها اعلام شد 11 سال است که موضوع سامان دهی بافت فرسوده در تهران آغاز شده اما اغلب به دلیل باورهای موجود، آن چنان که باید پیشرفت نداشته است.


وی با بیان اینکه تشویق سرمایه‌گذار برای ورود به روند نوسازی قبل از هر چیز نیازمند توجیه اقتصادی است، گفت: در حال حاضر بسیاری از پلاک‌های فرسوده تا آن اندازه ریزدانه‌اند که حتی تجمیع آن‌ها هم سخت است. به طور مثال، ریزدانگی در برخی از مناطق همچون منطقه 12، 14، 15، 16، 17 و 18 تا حدی است که دو خانواده در یک ملک 24 متری سکونت دارند.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات بحث‌های حقوقی، ثبتی و اوقافی است که در مواردی موجب می‌شود پلاک فرسوده از روند نوسازی خارج شود.


میرصادقی با بیان اینکه تجمیع پلاک‌ها در مناطقی توجیه اقتصادی دارد که آپارتمان بالای دو میلیون و 500 هزار تومان به فروش برسد، عنوان کرد: موضوع مهم دیگر این است که برای نوسازی بافت فرسوده باید تسهیلات مناسب در نظر گرفته شود، البته این تسهیلات جدا از پروانه، پایان کار مجانی، انتقال سند و انشعابات رایگان است.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با یادآوری این نکته که برای هر محله از شهر تهران باید نسخه ویژه همان محله را پیچید و در قالب مهندسی ارزش باید دید چه چیزی را می‌دهیم و چه برداشت می‌کنیم، تصریح کرد: در بافت فرسوده با بافت اجتماعی مردم سر و کار داریم و نمی‌توان مانند ساخت پل، راه، بزرگراه‌ها و ... پروژه‌ها را سریع انجام داد. یادمان باشد بافت فرسوده محلات هنوز به طور کامل نوسازی نشده‌اند و کوچه‌های باریک محلات پیچیدگی‌هایی در رفتار اجتماعی افراد ایجاد کرده است.


اعلام آمادگی 90 شرکت معتبر برای مشارکت در طرح نوسازی


میرصادقی در ادامه در پاسخ به این سوال که در قالب طرح جدید نوسازی و ارائه زمین به توسعه گران، تاکنون چه اقدامات عملی انجام شده است، گفت: تاکنون حدود 90 شرکت قابل و معتبر برای حضور در طرح اعلام آمادگی کرده اند، ضمن اینکه اقدامات مربوط به نقل و انتقال 12 قطعه زمین در حال انجام است.


وی با بیان اینکه تلاش ما این است تا حداقل سود را برای سرمایه گذار تضمین کنیم و در مقابل از سرمایه گذار خواسته‌ایم تا کار با کیفیت ارائه دهد، اذعان کرد: در سال های گذشته پروژه ای در سازمان بسته شده است که بین 13 تا 14 ماه قابل اجرا بود اما الان در سال پنجم هستیم و پروژه 50 درصد هم پیشرفت نداشته است. مشکل اصلی هم آن است مکانیزم‌هایی که در قرارداد ذکر شد، الزام‌آور نبود.


تفاوت‌های طرح مسکن امید با مسکن مهر


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: اما در قراردادهای جدید بحث زمان‌بندی اهمیت ویژه‌ای دارد. در واقع از همان ابتدای کار که مرحله گودبرداری است، رصد می‌کنیم و در هر مرحله اگر بیش از 3 ماه تاخیر شود با جرایم سنگین قرارداد را فسخ می‌کنیم. با این الزامات تلاش می‌کنیم تا در بافت فرسوده ارزش افزوده ایجاد کنیم.


میرصادقی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد تا طرح موجود به سرنوشت کمبودهای موجود در مسکن مهر دچار نشود، یادآور شد: تفاوت طرح مورد نظر شهرداری و دولت با مسکن مهر این است که در این طرح برخلاف مسکن مهر یک زیرساخت اولیه وجود دارد. از طرف دیگر، بخش عمده‌ای از مناطقی که قرار است در تهران نوسازی شوند دارای ریشه فرهنگی – اجتماعی و تاریخی هستند، مساله‌ای که در مورد مسکن مهر هیچ گاه وجود نداشت.


وی تقویت فعالیت مراکز مدنی را از دیگر اهداف طرح نوسازی مورد نظر شهرداری و دولت معرفی کرد و گفت: تلاش ما این است تا با املاکی که در اختیار قرار می‌دهیم آن چه در تامین سرانه‌ها عقب افتاده ایم را تامین کنیم. به این معنی که اگر سرمایه گذار می‌گوید 400 واحد، می‌پذیرم تا این تعداد به 250 واحد کاهش پیدا کند و به جای آن به فرد مجوز ایجاد مرکز درمانی را می‌دهیم.


مردم بافت فرسوده دچار انواع و اقسام فرسودگی شده‌اند


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به رایزنی و همکاری‌های خوب با وزارت بهداشت برای تامین سرانه معیار درمانی و بهداشتی در بافت فرسوده خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم بافت فرسوده دچار انواع و اقسام فرسودگی شده‌اند و دیگر تنها بحث فرسودگی ساختمان‌ها نیست. بسیاری از آن‌ها تصور می‌کنند فراموش شده‌اند و این ناامیدی باعث می‌شود که دست به هر نوع ناهنجاری بزنند.


میرصادقی با تاکید بر اینکه کار در بافت فرسوده نیازمند انسجام رفتاری است، گفت: در صورتی که طرح مورد نظر دولت و شهرداری تهران به خوبی پیش رود می‌تواند به عنوان یک طرح موفق توسعه پیدا کند و مسیر آینده نوسازی را در کشور تعریف کند تا بدانیم با چه فرایند زمانی می‌توانیم نوسازی شهر تهران و حتی کشور را برنامه ریزی کنیم. متاسفانه، آن چه تا به امروز برای نوسازی تعریف شده است برنامه ریزی دقیقی نداشت، به همین دلیل قانون گذار می‌گوید در 10 سال سالانه باید 10 درصد پیشرفت داشته باشیم اما در عمل اتفاق دیگری می‌افتد.


وی در ادامه به توافقات دولت و شهرداری تهران در اجرای طرح موسوم به «مسکن امید» پرداخت و اشاره کرد: قرار بر این است در ابتدا زمین را در اختیار سرمایه‌گذار بگذاریم و سهم شهرداری تهران نیز با یک محاسبه مشخص تعیین شود. البته سهم شهرداری در این پروژه مانند قیمت مسکن ثابت نیست چرا که اگر سرمایه گذار تکنولوژی نوین بیاورد یا در مدت زمان کم تر کار باکیفیت تحویل دهد، امتیاز بالاتری دریافت می‌کند.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: بعد از آن که طرح به تصویب رسید پروانه مجانی صادر می‌شود و حتی تضمین می‌کنیم هزینه پایان کار، انتقال سند و انشعابات هم رایگان باشد. در بحث تسهیلات هم رئیس جمهور و بانک مرکزی قول داده‌اند نرخ تسهیلات نوسازی بافت فرسوده را به 6 درصد با بازپرداخت 12 سال برسانند.


حمایت حداکثری دولت و شهرداری تهران از توسعه‌گران


میرصادقی گفت: تمام تلاش ما این است که سرمایه‌گذار بیش تر از 20 تا 30 درصد آورده نگذارد و بتواند 70 تا 80 درصد از نقدینگی به ازای هر واحد مسکونی را از طریق تسهیلات و پیش فروش تامین کند. اگر وعده‌های دولت در این زمینه محقق شود، ریسک سرمایه گذاران کم تر می‌شود و به نوعی دولت خرید آپارتمان ها را تضمین می‌کند.


وی تصریح کرد: آن چه طبق توافق اولیه سهم شهرداری تهران و دولت است نیز در نهایت برای توسعه بافت فرسوده مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور مثال، آپارتمان‌ها در طول زمان به عنوان ملک معوض یا برای اسکان موقت شهروندان مورد استفاده قرار می‌گیرند.


وی در پایان به انجام مکاتبات با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و اداره اوقاف اشاره و عنوان کرد: تلاش ما این است با استفاده از فرآیندی که دولت و شهرداری تعریف کردند، سایر نهادها نیز وارد عمل شوند. در این صورت، نهادهایی همچون بنیاد مستضعفان با در اختیارگذاشتن زمین و ایفای نقش سرمایه‌گذار به اندازه 80 درصد از ساخت و ساز را تسهیلات دریافت می‌کنند و سایر خدمات همچون پروانه ساخت و پایان کار را رایگان دریافت می‌کنند. ضمن اینکه زمانی که پروژه به پیشرفت 30 درصدی رسید اجازه پیش فروش هم داده می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب