دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1396 - 14:28
کارشناس تغذیه:

«تنوع و تعادل» مهمترین اصل تغذیه سالم است

کارشناس تغذیه مهمترین اصل تغذیه سالم را تنوع و تعادل دانست و گفت: تغذیه سالم غذای آب پز و سالاد و گرسنگی نیست، در حالی که هر چیز را می توان خورد حتی شیرینی و سرخ کردنی ولی این غذاه‌ها نباید در برنامه روزانه زندگی حضور مستمر داشته باشند.
کد خبر : 259307

به گزارش خبرنگار خبرگزای آنا، پریسا کوچک زاده در کارگاه یک روزه سلامت و تغذیه که با حضور بیش از 40 نفر از کارمندان و اعضای هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد، یکی از راه‌های رسیدن به تعادل وزنی و دور شدن از بیماری‌ها را آهسته غذا خوردن دانست و اظهار کرد: «مدت زمانی که طول می‌کشد تا فرمان سیر شدن مخابره شود 20 دقیقه است و قطعاً کسانی که دیرتر غذا را می‌خورند این پیام را بهتر دریافت می‌کنند و به همین دلیل مقدار 66 کیلو کالری کمتر غذا مصرف می کنند که با احتساب یکسال مصرف غذا از همین طریق ساده می توان 10 کیلوگرم اضافه وزن را جبران کرد.»


این کارشناس تغذیه، خواب کافی در طول شب را 6 ساعت و بهترین زمان که بدن در حال سوخت و ساز و تنظیم هورمون‌ها است را از ساعت 11 تا 2 شب دانست و گفت: «تغییرات در انسان‌ها به کندی و در طول 50 هزار سال ایجاد شده و بدن انسانها به خواب شبانه روز نیاز داشته است و این موضوع در آن نهادینه شده در حالی که تغییرات ایجاد شده در انسانها با سرعت و در حدود 100 سال طول کشیده است که یکی از آن بیخوابی و دیگری کم تحرکی است که هر دو این موارد می‌تواند آسیب‌های جدی به بدن وارد کند و تغییر سبک زندگی ضروری است.»


وی دیر غذا خوردن را یکی دیگر از آفت‌های سبک زندگی دانست و افزود: «ساعت غذا خوردن باید اصلاح شود زمانی که شام دیر صرف می‌شود زمان استراحت و خواب شبانه که بدن به تنظیم هورمون‌ها باید بپردازد به سوخت و ساز زمان خود را مصرف می‌کند و این باعث چاقی و اختلال و خستگی و بی حوصلگی روزانه خواهد شد.»


کارشناس تغذیه و مدرس کارگاه در واحد یزد مصرف آب را بسیار خوب دانست و اظهار کرد: «برای رفع عصبانیت، خرده‌خواری و کاهش استرس آب مصرف کنید چرا که آب موجب آرامش و بهبودی عملکرد کبد خواهد شد.»


کوچک زاده توصیه‌ای هم به پیاده‌روی داشت و گفت: «پیاده روی در کنترل فشار خون، استرس، قند خون موثر است و باید برای تشویق خود گام شمار داشته باشید و روزانه میزان و قدم‌های آن را بیشتر کنید.»


این کارشناس تغذیه دیابت و چربی کبد را از بیماریهای شایع و کم توجه مردم دانست و توصیه کرد در صورتی‌که تغییر در سبک زندگی ایجاد شود می‌توان آنها را نیز کنترل کرد.


وی گفت: «کبد با وزن یک و نیم کیلوگرم،500 کار مفید در بدن انجام می‌دهد و باید به این عضو حساس توجه خاصی شده و مردم ساده‌ترین کاری که می‌توانند در سبک زندگی خود اجرا کنند خوردن یک لیوان آب بیشتر در روز، حذف مصرف سس با سالاد، ترک کردن فست فودها، پرهیز از مصرف روغن های جامد، انجام پیاده روی و کنترل عادت غذایی است.»


دکتر نوید نصیری زاده نیز در مورد برگزاری نخستین همایش ملی سبک زندگی و سلامت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «فرصتی پیش آمده تا واحد یزد برگزارکننده همایش ملی سبک زندگی و سلامت باشد و اگر در این بین حتی یک نفر بتواند تغییری در سبک زندگی خود ایجاد کند این همایش به هدف و منظور خود رسیده است.»


نخستین همایش ملی سبک زندگی و سلامت روزهای 26 و 27 بهمن جاری در سالن آمفی تئاتر دکتر علی سلطانی واحد یزد برگزار خواهد شد و بیشتر ارگانها و نهادهای دولتی و خصوصی نیز با آن همکاری دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب