تبصرههای اشتغالزایی و فقرزدایی در لایحه بودجه برخلاف صحبتهای روحانی ماهیت خوبی ندارد
رسول خضری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، پیرامون سخنان شب گذشته رئیس جمهور در گفتوگو با مردم با بیان اینکه متاسفانه ماهیت لایحه بودجه دولت، خلاف شعارهای رئیس جمهور است، اظهارداشت: دو تبصره 14 و 18 لایحه بودجه که به ایجاد اشتغال و رفع فقر مطلق مربوط میشود، برخلاف صحبتهای رئیس جمهور ماهیت خوبی ندارد.
رئیس کمیته رفاه و تامین اجتماعی کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: بحث هدفمندی یارانهها و حاملهای انرژی سالها دست دولت بوده و انجام نداده است؛ حال که در دوران پس از انتخابات ریاست جمهوری هستیم، میخواهند توپ را به زمین مجلس بیندازند. مجلس به هیچ وجه رضایت نخواهد داد یارانهها را از اقشار ضعیف جامعه بگیرند و نه اجازه افزایش قیمت حاملهای انرژی را میدهد.
وی با بیان اینکه مصارف و منابع تبصره 14 که همان هدفمندی یارانههاست، شفاف به مجلس داده نمی شود، اظهار کرد: این در حالی است که طبق ماده 37 برنامه ششم توسعه این مصارف و منابع باید به طور شفاف به مجلس داده شود.
خضری با اشاره به جزء 2 بند (و) تبصره 14 گفت: در این قسمت از لایحه بودجه 7 هزار میلیارد تومان برای ریشهکنی فقر مطلق اختصاص داده شده است. 4 هزار میلیارد تومان از این مبلغ قرار است به کمیته امداد تخصیص یابد و متولی 3 هزار میلیارد تومان باقیمانده در لایحه نامشخص است؛ احتمالا دولت می خواهد به صورت دلخواه آن را خرج کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: اگر دولت ادعا دارد بودجه مبتنی بر عملکرد است، باید اعداد و ارقام آن را هم شفاف توضیح دهد.
خضری با اشاره به تبصره 18 لایحه بودجه گفت: ما در کمیسیون تلفیق افزایش قیمت حاملهای انرژی را با قاطعیت حذف کردیم و در صحن نیز صد در صد همین تایید می شود. مجلس این اجازه را به دولت نخواهد داد. بنابراین دولت می تواند از اختیارات خود در این خصوص استفاده کرده و خود به مردم پاسخگو باشد.
رئیس کمیته رفاه و تامین اجتماعی کمیسیون اجتماعی مجلس در واکنش به دقیقه پایانی درخواستهای رئیس جمهور در گفتوگوی تلویزیونی خطاب به نمایندگان مجلس، با بیان اینکه ما معتقد به اصل تفکیک قوا هستیم، گفت: ما در مجلس آنچه را که صلاح است تصویب میکنیم و دولت می تواند آنگونه که می خواهد تصمیمگیری کند.
انتهای پیام/