آلودگی هوا مغز را تحلیل میبرد
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، پژوهشگران آمریکایی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اعلام کردند در مغز افراد مسنی که در مناطق آلودهتر زندگی میکنند، ماده سفید کمتری یافتهاند. ماده سفید مناطق مختلف مغز را به یکدیگر مرتبط میسازد و در پردازش اطلاعات در مغز نقشی تعیین کننده دارد.
به گزارش سایت futurity.org دکتر ژیو شیوآن چن استادیار طب پیشگیری دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و سرپرست نگارش مقاله پژوهشی گروه پژوهشگران این دانشگاه نوشته است: «تحقیق در مورد تأثیر آلودگی هوا در مغز انسان حوزهای جدید در حیطه عصبشناسی است. مطالعه ما شواهد قانعکنندهای ارائه داده است مبنی بر اینکه در زمان سالخوردگی چندین بخش از مغز، بهویژه ماده سفید آن هدف مهمی برای آثار مخرب اعصاب ناشی از قرار گرفتن بلند مدت در معرض ذرات ریز معلق در هوا قرار میگیرد.»
پژوهشگران در این تحقیق از اسکنهای تصویری تشدید مغناطیسی (MRI) مغز 1403 زن سالخورده در سنین 71 تا 89 سال استفاده کردند که مربوط به برنامهای موسوم به WHIMS بود که از سال 1996 آغاز شده بود. آنها همچنین سوابق مربوط به محل زندگی این افراد را برای تخمین میزان قرار گرفتن آنها در معرض آلودگی هوا در مدت شش تا هفت سال را مورد بررسی قرار دادند.
در این پژوهش مشخص شده است زنان سالخورده که در مناطق با آلودگی ذرات PM2.5 بیشتر قرار گرفتهاند، از حجم ماده سفید به مراتب کمتری نسبت به همتایان خود برخوردارند و این پدیده را به هیچوجه نمیتوان با عوامل دیگری مانند منطقه جغرافیایی سکونت، پسزمینه قومی، شرایط اقتصادی-اجتماعی، سبک زندگی یا شرایط بهداشتی دیگر توضیح داد.
ذرات ریز کوچکتر از 2.5 میکرومتر موسوم به PM2.5 شکلی از آلودگی است که به سادگی در ریه نفوذ میکند و میتواند وارد جریان خون شود.
نتایج کامل این پژوهش در سالنامه Annals of Neurology منتشر شده است.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/