دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا صنعت چاپ از چاله به چاه افتاده است؟

هنوز انتقال صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت به صورت تمام و کمال انجام نشده که مشکلات پیش‌بینی نشده یکی پس از دیگری این صنعت را درگیر کرده است، گویی چاپ از چاله به چاه افتاده است.
کد خبر : 253214

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، یک‌سالی از امضای تفاهم‌نامه انتقال صنعت چاپ به وزارت صنعت می‌گذرد،‌ اما هنوز امور انتقال به صورت کامل انجام نشده و هر دو وزارتخانه،‌ صنف چاپ و نمایندگان مجلس درگیر حاشیه‌های ناشی از این انتقال هستند. انتظار می‌رود‌، فعالان این صنعت بیش از هر زمان دیگری از این انتقال راضی باشند،‌ زیرا بعد از سال‌ها مطالبه متولی برای این صنعت،‌ اکنون دیگر می‌توانند از مزایایی که صنایع دیگر برخوردارند،‌ بهره‌مند شوند. اما این همه ماجرا نیست. انتقال بخشی از صنعت چاپ به وزارت صنعت،‌معدن و تجارت مشکلاتی را برای فعالان این صنعت ایجاد کرده است،‌ مشکلاتی که شاید بتوان گفت،‌ پیش‌آمد آن‌ها چندان دور از ذهن نیز نبوده است و می‌شد زودتر از این‌ها کاری کرد.


بیشتر بخوانیم: یک اشکال قانونی در انتقال صنعت چاپ


علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم،‌ با اشاره به این مشکلات می‌گوید:‌ طبیعی است که با انتقال صنعت چاپ به مجموعه وزارت صنعت،‌ مشکلاتی ایجاد شود،‌ اما انتظار می‌رود این مشکلات در تعامل دو سویه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت معدن و تجارت باهمکاری صنف برطرف شود،‌ چرا این مشکلات نواقصی را برای کار ناوگان صنایع چاپ در کشور به وجود می‌آورد.


وی به مشکلات ایجاد شده اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد:‌ زمانی که صنعت چاپ زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود،‌ برای ورود ماشین آلات به کشور،‌ ماشین‌آلاتی با سابقه ساخت ده ساله می‌توانستند بدون مشکل وارد کشور شوند،‌ به عبارت دیگر اگر مدل دستگاه تا ده سال پیش یعنی از 2008 به بعد بود‌، مشکلی برای ورود وجود نداشت‌، اما اکنون که صنعت چاپ به مجموعه وزارت صنعت منتقل شده است،‌ صنعت چاپ نیز مانند صنایع دیگر تنها می‌تواند ماشین‌الاتی را وارد کشور کند که از قدمت 5 ساله برخوردار باشند.


به گفته مغانی؛ توان صنعت چاپ درکشور ما به اندازه‌ای نیست که بتواند دستگاه‌های 2013 به بعد را خریداری و وارد کند،‌ قیمت هر کدام از این دستگاه‌ها حداقل 2 تا 3 میلیارد تومان است.اساسا فلسفه انتقال صنعت چاپ به وزارت صنعت تقویت صنعت چاپ بود،‌ نه تضعیف آن.


او می‌افزاید:‌ از طرف دیگر پیش از این هر چاپخانه‌دار یا فعال چاپی می‌توانست برای ورود ماشین‌‌الات به کشور از طریق مبادی خاصی کهبه این منظور طراحی شده بودف مانند انجمن واردکنندگان صنعت چاپ ماشین‌آلات را وارد کشور کند‌، اما اکنون برای واردات ماشین آلات به کشور هر چاپخانه‌دار باید خود راساً‌ اقدام کند و باید کارت بازرگانی هم داشته باشد. با توجه به اینکه 70 دصد چاپخانه‌ها در خارج از تهران و در شهرستان‌ها هستند،‌ این قانون مشکلات بسیاری برای ما به وجود آورده است چرا که یک چاپخانه‌دار خرد در شهرستانی دور افتاده چگونه توانایی دریافت کارت بارگانی و خریداری دستگاه از خارج از کشور را دارد. ما انجمن واردکنندگان صنعت چاپ را به همین منظور راه انداخته‌ایم و چندین سال است که این‌گونه اقدام کرده‌ایم.


رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی با اشاره به مشکل سوم پیش آمده گفت:‌ مشکل دیگر به معافیت عوارض گمرکی باز می‌گردد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستگاه‌‌هایی با عمر 10 ساله را معاف از مالیات می‌کرد،‌ اما وزارت صنعت با عمر 5 ساله معاف از مالیات می‌کند.این نیز مشکلات بسیاری را برای بدنه صنعت چاپ کشور ایجاد خواهد کرد.


اگر نگاهی به دلایل اصرار صنف چاپ برای رفتن زیر پوشش وزارت صنعت و تلاش‌های وزارت فرهنگ در دوره‌های مختلف در این امر بیاندازیم متوجه می‌شویم‌، همه این تلاش‌ها یک دلیل روشن و موجه داشته است،‌ ارتقای صنعت چاپ و برخورداری از مزایای صنعت. اما به نظر می‌رسد،‌ انتقال صنعت چاپ به وزارت صنعت چندان با برنامه از پیش تعیین شده و حل و فصل مشکلات و آینده‌نگری انجام نشده است. اگر در تفاهم‌نامه‌ای که به امضای دو وزارتخانه رسیده است این مشکلات و نواقص پیش بینی می‌شد، امروز صنعت چاپ تصور نمی‌کرد از چاله به چاه افتاده است.


منبع:‌تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب