دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1396 - 14:04
مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش‌و‌پرورش:

زندانیان هم می‌توانند دیپلم «کاردانش» بگیرند

مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش‌و‌پرورش بیان کرد: زندانیان زیر 18 سال در کانون اصلاح و تربیت و افراد بالای 18 سال در زندان‌ها می‌توانند در صورت تمایل و پس از گذراندن دوره‌های آموزش‌های عمومی و اخذ گواهینامه مهارت از آموزش‌و‌پرورشدیپلم کاردانش کسب کنند.
کد خبر : 250606

سید مصطفی آذرکیش، مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش‌و‌پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با توجه به تفاهم‌نامه وزارتخانه با سازمان زندان‌ها جهت ارائه آموزش‌های مهارتی به زندانیان واجد شرایط، گفت: طی سالیان اخیر وزارت آموزش‌وپرورش با سازمان زندان‌ها تفاهم‌نامه‌ای را منعقد کرد که بر اساس آن زندانیان زیر 18 سال در کانون اصلاح و تربیت و زندانیان بالای 18 سال تحت آموزش‌های مهارتی قرار گرفتند که در نهایت به آنها دیپلم کاردانش ارائه می‌شود اما طی یک الی دو سال اخیر با تغییر رویکرد وزارت آموزش‌و‌پرورش و تاکید بر آموزش‌های مهارتی اجرا و تعهد به این تفاهم‌نامه پررنگ‌تر شد.


وی افزود: افراد زیر 18 سال که در کانون اصلاح و تربیت هستند در صورتی که تمایل به اخذ دیپلم داشته باشند می‌توانند در رشته مورد علاقه خود شرکت کنند. اگر این افراد تمایل به اخذ دیپلم کاردانش داشته باشند پس از بررسی شرایط، آموزش‌ها به آنها ارائه می‌شود.


آذرکیش در خصوص شرایط آموزش‌های مهارتی به زندانیان زیر 18 سال، گفت: ‌اگر افراد دروس عمومی (96 واحد درس) را طی کرده باشند می‌توانند صرفا با گذراندن آموزش‌های مهارتی و اخذ گواهینامه مهارت از سازمان‌های مربوطه مانند وزارت ارشاد، جهاد کشاورزی و ... دیپلم کاردانش را دریافت کنند. برای مثال اگر فردی دیپلم ردی بوده و یا در آستانه اخذ دیپلم ترک تحصیل کرده باشد صرفا آموزش‌های مهارتی را باید فراگیرد در غیر این صورت ابتدا آموزش‌های عمومی به وی ارائه و پس از کسب آموزش‌های مهارتی دیپلم کاردانش به وی ارائه می‌شود.


مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش‌و‌پرورش در خصوص نحوه آموزش به زندانیان کانون اصلاح و تربیت، بیان کرد: عمدتا آموزش‌ها به این افراد به صورت حضوری انجام می‌شود اما اگر فردی تمایل به ادامه تحصیل غیر حضوری داشته باشد نیز زمینه‌های لازم برای وی فراهم می‌شود.


آذرکیش در ادامه در خصوص نحوه ارائه دیپلم به زندانیان بالای 18 سا،ل گفت: شرایط برای این افراد همانند زندانیان زیر 18 سال است یعنی افراد باید حتما دروس عمومی (پایه دهم تا دوازدهم) را طی کرده و سپس با گذراندن آموزش‌های مهارتی و کسب گواهینامه از سازمان مربوطه برای اخذ دیپلم اقدام کنند.


وی افزود: با توجه به شرایط زندان‌ها، آموزش‌ها به این افراد به صورت حضوری و غیر حضوری انجام می‌شود که عمدتا این افراد تحت پوشش آموزش‌های غیر حضوری از سوی آموزش‌و‌پرورش قرار می‌گیرند و سازمان‌های ارائه دهنده آموزش‌های مهارتی نیز بر اساس شرایط موجود آموزش‌های لازم را ارائه می‌کنند.


آذرکیش یادآور شد: یکی از اهداف مهم این تفاهم‌نامه آن است که زندانیان پس از اتمام دوره محکومیت بتوانند دارای مهارت کافی برای کسب درآمد و امرار معاش باشند؛ زیرا داشتن مهارت و کسب و کار پس از اتمام دوره محکومیت منجربه کاهش تمایل افراد به تکرار جرم‌های گذشته می‌شود.


مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش‌و‌پرورش همچنین تصریح کرد: عدالت آموزشی یکی از اهداف سند تحول بنیادین آموزش‌و‌پرورش است بدین صورت که تمام افراد باید تحت پوشش آموزش قرار بگیرند به همین دلیل ما ارائه آموزش‌های مهارتی و دیپلم را برای تمام افراد حتی زندانیان فراهم ساخته‌ایم تا آنها بتوانند از فرصت‌های خود استفاده و پس از بازگشت به جامعه به فعالیت اجتماعی مناسب بپردازند.


وی یادآور شد: امکان اخذ دیپلم رشته‌های نظری نیز برای زندانیان فراهم است و آنها می‌توانند بر اساس استعداد و علاقه همانند سایر افراد انتخاب رشته کنند.


آذرکیش خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شرایط ادامه تحصیل برای برخی از خانواده‌های زندانیان دشوار است و یا آنها به دلیل زندانی شدن والدین از تحصیل و اخذ دیپلم محروم شده‌اند، این امکان فراهم شده است تا خانواده زندانیان نیز بتوانند از ثمرات این تفاهمنامه بهره‌مند شوند و بتوانند در رشتة‌های مورد علاقه شرکت و دیپلم اخذ کنند.


مدیرکل دفتر آموزش کاردانش وزارت آموزش‌و‌پرورش بیان کرد: آموزش به زندانیان و خانواده‌های آنها تاثیر بسزایی در کاهش وقوع جرم دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب