دربست صالحی امیری برای رفتن از کردستان به سئول!
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-الهه خانی؛ نارضایتی اعضا از انتصابات آقای شهردار بارها در صحن علنی شورای شهر تهران مطرح شده است، در همان جلسات ابتدایی شورا بود که محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نسبت به انتخاب سه معاون شهردار انتقاد کرده و گفته بود که این معاونان بازنشسته هستند و بر اساس قانون به کارگیری بازنشستگان در شهرداری تهران ممنوع است و هم اکنون برخی انتصابات صورت گرفته از سوی شهرداری تهران این قانون را نقض کرده است.
وی با اشاره به اینکه قانونی درباره به کارگیری بازنشستگان در شهرداری تهران وجود دارد، اعلام کرده بود که بررسی این قانون نشان میدهد که معاونان شهردار شامل این قانون نمیشوند و شهردار تهران باید مراحل قانونی استفاده و انتصاب بازنشستگان در شهرداری تهران را طی کند.
دو هفته قبل ابراهیم شیخ، معاون شهردار تهران در خصوص افراد بازنشستهای که به استخدام شهرداری درآمدهاند، توضیح داد که بازنشستهها تنها در شرایطی میتوانند مشغول به کار شوند که جزء مقامات باشند، شهردار تهران و معاونانش نیز در مقام وزیر و معاونان وزیر قرار دارند. درست که هیچ کس نمیتواند بازنشسته شده و مجدداً به کار گرفته شود مگر اینکه ایثارگر یا جانباز باشد اما شهردار و معاونانش با توجه به قانون خدمات کشوری از این قاعده مستثنی هستند.
البته داستان این اما و اگرها در خصوص به کارگیری افراد بازنشسته در شهرداری تهران به همین جا ختم نمیشود، یکی از این بازنشستگان به کار گرفته شده در شهرداری تهران سیدرضا صالحی امیری است. نجفی 21 آبان ماه امسال بود که صالحی را به سمت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران انتخاب کرد. این انتخاب در حالی از سوی شهردار تهران اتفاق افتاد که از گوشه و کنار شنیده میشد صالحی امیری به صندلی رئیس کمیته ملی المپیک هم چشم دارد و گزینه وزارت ورزش و جوانان برای تصدی این پست است.
ترجیح میدهد یا میدهید؟
22 آذر ماه بود که نجفی در یکی از برنامههای تلویزیونی سیما حاضر شد و مجری درباره حضور رضا صالحی امیری، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری سوال پرسید و گفت «آیا معاون شهردار میتواند در کمیته ملی المپیک مسئولیت بگیرد؟» که نجفی در پاسخ گفت: «بحث این بود که آیا حضور در کمیته ملی المپیک شغل محسوب میشود یا خیر. من امروز با انصاری، معاون رئیس جمهور صحبت کردم و ایشان اعلام کرد از نظر ما به طور قطع شغل محسوب میشود.»
شهردار تهران در این برنامه تاکید کرد که با این شرایط صالحی امیری نمیتواند دو شغل داشته باشد و اگر به کمیته برود باید از شهرداری جدا شود که البته به نظر من ترجیح میدهد در شهرداری بماند.
البته این طور که به نظر میرسد این ترجیح آقای شهردار بود که صالحیامیری در شهرداری تهران بماند زیرا وی صبح روز سه شنبه (12 دی ماه) و در آخرین روزهای ثبتنام هیات رئیسه و هیات اجرایی انتخابات کمیته ملی المپیک، برای ریاست این کمیته نامزد شد تا نشان دهد ترجیح میدهد در شهرداری نماند!
سوال از صالحی امیری؛ چرا این معاونت را قبول کردید؟
زهرا نژادبهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران درباره این تصمیم معاون شهردار تهران به خبرنگار آنا میگوید: همانطور که قبلا هم اعلام شده است ریاست در کمیته ملی المپیک به عنوان شغل محسوب میشود و آقای امیری در صورت رای آوردن باید از شهرداری تهران بروند.
وی با بیان اینکه صالحی امیری معاون شهردار یک شهر 12 میلیون نفری و مهم است، ادامه میدهد: من اگر جای ایشان بودم به رای مردم و انتخاب نمایندگان آنها احترام میگذاشتم و برای ریاست این کمیته و خروج از شهرداری تلاش نمیکردم بلکه تمام تلاش خود را به کار میبستم تا بهترین خروجی را از معاونتی که به من سپرده شده ارایه دهم.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در ادامه به طرح سوالی از امیری میپردازد و میگوید: سوال من به عنوان نماینده مردم و کسی که نقش نظارتی را بر عهده دارد از آقای صالحی امیری این است که اگر قصد داشتید به کمیته ملی المپیک بروید چرا این معاونت را قبول کردید؟
نژاد بهرام تاکید میکند که این سوال به طور حتم سوال شهردار هم است و آقای امیری باید به آن پاسخ دهند، درحالی که آقای نجفی در تلویزیون صراحتا اعلام کرد که ترجیح آقای صالحی امیری ماندن در شهرداری تهران است.
لزوم استفساریه از مراجع نظارتی
البته موضوع بازنشسته بودن و ممنوعیت انتخاب صالحی امیری حتی در سمت ریاست کمیته ملی المپیک همچنان مورد بحث است. نادر شکری، رئیس انجمن حقوق ورزشی ایران درباره ثبتنام صالحی امیری در کمیته ملی المپیک به خبرنگار آنا توضیح میدهد: ثبتنام آقای امیری در این کمیته حتی با وجود شاغل بودن در شهرداری تهران بلامانع است و اگر ایشان منصوب شوند در آن صورت است که باید برای حضور در این کمیته از معاونت اجتماعی شهرداری استعفا دهد.
وی درباره برخی از اظهارنظرها مبنی بر بازنشسته بودن امیری و تلاشش برای حضور در کمیته ملی المپیک میگوید: این کمیته یک نهاد عمومی غیر دولتی است و باید دید میتوان ریاست آن را در زمره معاونت وزیر قرار داد یا خیر؟ به همین دلیل برای باقی نماندن شک و شبهای باید استفساریه از مراجع نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور یا نمایندگان مجلس گرفته تا مشخص شود شخصی که به این مقام منصوب میشود جزو مقامات هم به حساب میآید یا خیر.
امیدواری برای انصراف آقای معاون
زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران اظهار امیدواری میکند که معاون شهردار تهران با شنیدن سوالاتش، از انتخاب برای این پست انصراف و با قدرت به کارش در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری ادامه دهد.
البته این که به نظر میرسد این درخواست عضو شورای شهر تهران محقق نخواهد شد و صالحی امیری 25 دی ماه امسال شانس خود را برای تصدی این پست با رقیبانی همچون محمود خسروی وفا و مهدی تاج به امتحان خواهد گذاشت. اگر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک شود، آنوقت پست معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران خالی میماند. هرچند که عدهای معتقدند انتخاب حجت ایوبی به عنوان قائممقام معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، پیشبینی شده تا در صورت رفتن صالحی امیری، ایوبی به سرعت جایگزین وی شود.
انتهای پیام/