سن مصرف موادمخدر در ایران به 15 سالگی رسیدهاست/ افزایش 90درصدی تولید تریاک در افغانستان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار سعید منتظرالمهدی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در 9 ماهه ابتدایی امسال نسبت به سال گذشته میزان کشفیات موادمخدر از سوی پلیس مبارزه با موادمخدر 13 درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: طی مدت یاد شده 525 هزار کیلو موادمخدر کشف شده که بخش اعظمی از آن را تریاک تشکیل داده است.
افزایش 90درصدی تولید موادمخدر در افغانستان
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه میزان زمین زیرکشت موادمخدر در افغانستان امسال 60 درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: کشور افغانستان امسال 321 هزار هکتار زمین کشت تریاک داشته است و در واقع با افزایش 90درصدی تولید، امسال افغانستان 9میلیون کیلوگرم موادمخدر تولید کرده است، این در حالی است که سال گذشته این کشور در مجموع 462 تن موادمخدر (تریاک) کشت و بهرهبرداری کرده بود.
منتظرالمهدی با بیان اینکه امسال پلیس طی 10 سال گذشته بیشترین میزان کشفیات خود در موادمخدر را داشته است، افزود: اخیرا 8 هزار و 700 کیلوگرم موادمخدر در هرمزگان کشف و ضبط شد. این در حالی است که 80درصد کشفیات در شرق کشور و حواشی آن بوده است.
سخنگوی ناجا از افزایش 7درصدی دستگیرشدگان توزیع موادمخدر نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین ما شاهد افزایش 20 درصدی جمعآوری معتادان متجاهر بودهایم و کماکان اعلام میکنم هر میزان که ظرفیت برای نگهداری و بازاجتماعی کردن معتادان وجود داشته باشد، پلیس در کسری از هفته آنها را جمعآوری میکند.
بیش از 700 نوع موادمخدر و روانگردان در دنیا وجود دارد
وی با بیان اینکه در جهان 255 میلیون نفر معتاد هستند، تصریح کرد: پیش از 700 نوع موادمخدر توهمزا و روانگردان در دنیا وجود دارد که برای آگاهی مردم نسبت به آنها باید سازمانها و نهادهای مرتبط از جمله آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، صداوسیما، مساجد و... وارد عمل شوند.
سخنگوی ناجا در ادامه بر کنترل و نظارت والدین در سایه رفاقت با فرزندان تاکید کرد و گفت: باید از سن 15 تا 20 سالگی در کنار بچهها باشیم تا از دوره بحران عبور کنند. سن اعتیاد در مردها به صورت میانگین 24 و در خانمها 26 سال اعلام شده است.
به گفته معاون اجتماعی ناجا، شروع انحراف در بحث موادمخدر در ایران از 15 سالگی گزارش شده است و همچنان دروازه ورود به موادمخدر سیگار و قلیان است.
اقدامات پلیس در حوزه پیشگیری
منتظرالمهدی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری در سطح نیروی انتظامی اقدامات زیادی انجام شده است، از ایجاد 16 مرکز مشاوره در حوزه پیشگیری از موادمخدر خبر داد و افزود: هماکنون 50 مرکز مشاوره در سطح استانها و 650 دایره مشاوره در کلانتریها فعالیت میکنند.
دستمال مرطوب حاوی موادمخدر در کشور وجود ندارد
منتظرالمهدی با بیان اینکه تاکنون هیچ گزارشی از دستمال مربوط حاوی موادمخدر یا روانگردان از سوی پلیس ثبت نشده است، تصریح کرد: این دستمال میتواند وجود داشته باشد، اما از سوی پلیس به ثبت نرسیده است.
سخنگوی ناجا در پایان با اشاره به شایعه افزایش جرائم رانندگی در فضای مجازی، عنوان کرد: افزایش جریمهها تکذیب میشود و جریمه خودروها به هیچوجه افزایش پیدا نکرده است.
انتهای پیام/