دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1396 - 16:21
سخنگوی وزارت بهداشت:

٧٣ درصد تخت‌های بیمارستانی فرسوده است/ بیمارستان‌های تهران در برابر زلزله مقاوم نیست

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه اگر در تهران زلزله رخ دهد، بیمارستان‌ها مقاومت نداشته و مشکل ایجاد می‌کند، گفت: طراحی بیمارستان‌های جدید طوری است که در مواقع زلزله علاوه بر مقاومت لازم، به افزایش ٢.٥ برابری تخت‌ها در مواقع عادی می‌انجامد، این بیمارستان‌ها متمرکز و منسجم و هوشمند بوده و از نظر موقعیت و ترافیک زمینی مناسب است و قابلیت افزایش تخت را دارد.
کد خبر : 238303

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: از سال ٨٦ بیمارستان‌های دولتی مورد ارزیابی قرار گرفتند که مشخص شد، حدود ٧٣ درصد تخت‌های بیمارستانی فرسوده و فاقد ارزش بهسازی است که عمدتا اینها جزو تخت‌های دولتی و دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی‌ها تا سال ٩٩ تعداد تخت‌های فرسوده باید به ٣٠ درصد کاهش پیدا کند، عنوان کرد: برای نوسازی تخت‌ها، دو راه وجود دارد که جایگزینی تخت‌های موجود و احداث تخت‌های جدید است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره براینکه بازسازی و مقاوم سازی بیمارستان‌ها بیش از احداث تخت جدید هزینه دارد، خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم ٢٤ هزار تخت به مجموع تخت‌های بیمارستانی اضافه شد، یعنی سالانه ٦ هزار تخت احداث شده است.
وی ادامه داد: در تهران از ٢٥ هزار تخت بیمارستانی ١١ هزار تخت دولتی و ١٤ هزار تخت خصوصی و نهادهای عمومی غیر دولتی است.
حریرچی با بیان اینکه اگر در تهران زلزله رخ دهد، بیمارستان‌ها مقاومت نداشته و مشکل ایجاد می‌کند، گفت: ما شهر تهران را به ٦ حوزه تقسیم کردیم و با توجه به اینکه اکثر بیمارستان‌ها در مناطق شلوغ هستند، برای این ٦ حوزه ٨ پروژه تعریف کرده‌ایم که هرکدام ١٥٠٠ تخت دارند.
وی ادامه داد: طراحی بیمارستان‌های جدید طوری است که در مواقع زلزله علاوه بر مقاومت لازم، به افزایش ٢.٥ برابری تخت‌ها در مواقع عادی می‌انجامد، این بیمارستان‌ها متمرکز و منسجم و هوشمند بوده و از نظر موقعیت و ترافیک زمینی مناسب است و قابلیت افزایش تخت را دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت درخصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت: اعتیاد‌ یکی از آسیب‌‌های اجتماعی مهم است که طبق اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر درگیر آن هستند و اولین راهکار مبارزه با اعتیاد، پیشگیری از اعتیاد است.
وی ادامه داد: کاهش آسیب به این معنی است که فرد معتاد را با مواد مخدر سبک به تدریج ترک می‌دهند که در این راستا از طریق مراکز غیر دولتی ترک اعتیاد ٧٨٦ هزار و ٣٧٤ نفر را تحت درمان قرار داده‌ ایم که ۵۵۹ هزار و ۲۰۷ نفر تحت پوشش سامانه آیداتیس قرار دارند.
حریرچی درخصوص اعتراض به تعرفه‌های پزشکی در برخی رشته‌ها، گفت: وزارت بهداشت تصمیم گرفت تعیین تکلیف تعرفه‌ها را به سازمان نظام پزشکی محول کند تا نظر علمی و کارشناسی را از گروه‌‌های صنفی معتبر دریافت کند.
وی گفت: ما معتقدیم تعرفه‌ها در برخی خدمات بیمارستانی پایین تر از قیمت واقعی خدماتی است که ارائه می‌شود، اما در مورد تعیین سهم گروه‌‌ها، حرفی نمی‌زنیم.


نظام پزشکی کتاب کالیفرنیا را ترجمه می‌کند


حریرچی با بیان اینکه ما در مورد یک رشته خاص اعلام موضع نمی‌کنیم، تصریح کرد: آنچه مسلم است، تعرفه‌ها قرار است بر اساس کتاب کالیفرنیا تعیین شود و لذا از سازمان نظام پزشکی درخواست کردیم کتاب تعرفه‌‌ها را ترجمه و تعرفه مورد نظر را پیشنهاد دهد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: قرار است تعرفه‌ها با توجه به اعتبارات موجود و نظرات کارشناسی از انجمن‌های علمی در سازمان نظام پزشکی مورد بررسی و پیگیری قرار گیرند و دولت بر اساس قانون منابع و مصارف، نسبت به تعیین تعرفه‌ها اقدام می کند و وظیفه شورای عالی بیمه فقط بررسی تعرفه‌ها و ارسال آن به دولت برای تصویب است.
حریرچی درخصوص جزییات برنامه ششم توسعه گفت: قانون‌های برنامه‌های توسعه، قوانینی هستند که ٥ ساله وضع می‌شوند و در طول 5 سال بر سایر قوانین حاکم هستند و قانون برنامه ششم توسعه نیز همین خصوصیت را دارد.
وی گفت: بخش ۱۴ قانون برنامه ششم توسعه مربوط به سلامت و بیمه و زنان و خانواده است و بر اساس ماده ۷۰، دولت موظف است به منظور تحقق سیاست‌های کلی سلامت، تامین منابع پایدار برای بخش سلامت و مدیریت منابع از طریق نظام بیمه را تا پایان سال اول تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه، پوشش بیمه سلامت برای تمام آحاد جامعه اجباری شده و برخورداری از منابع دولت به وسع خانواده‌ها منوط شده است.


حریرچی با بیان اینکه از سال ۸۴ که انتهای دولت هشتم و اوایل مجلس نهم بود، طرح بیمه روستایی اجباری شد، گفت: در طرح تحول نظام سلامت نیز ۱۱ میلیون نفر در سال اول اجرای طرح، بیمه شدند و تمام افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و اقشار خاص، تحت پوشش بیمه رایگان هستند


وی با اشاره براینکه حق بیمه ۵۰ درصد افراد تحت پوشش را دولت پرداخت می‌‌کند، اظهار کرد: دولت به عنوان کارفرما، حق بیمه کارکنان خود را نیز می‌‌دهد، این حق بیمه شامل سرپرست خانوار و تمامی افراد تحت تکفل است.
حریرچی گفت: یکی از مشکلات ما پرداخت نشدن حق بیمه پایه سلامت کارکنان برخی دستگاه‌‌های اجرایی با ادعای کسری منابع است که دود این کار به چشم بیمارستان‌های دولتی می‌رود، این موضوع درقانون برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است.


تصادف اتباع افغان غیرمجاز هزینه‌بر است


وی با طرح این مطلب که یکی از مشکلات بیمه‌‌ها و بیمارستان‌ها مهاجران افغانستانی هستند، توضیح داد: طبق برنامه ششم توسعه، پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی و‌ مقیم در کشور اجباری شده است و براساس سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اتباع خارجی در کشور داریم که برخی از آن‌ها که قانونی وارد شدند و تحت پوشش بیمه کمیساریا هستند و افراد غیرقانونی تحت پوشش بیمه‌‌ای نیستند، اما آنچه منجر به ایجاد مشکل شده، این است که اکثر اتباع افغان غیرمجاز در تصادفات دچار آسیب می‌شوند و پذیرش و مداوای آنها مشکلات مالی زیادی به وجود آورده است.
دکتر حریرچی گفت: هرگونه پرداخت مازاد بر تعرفه تعیین شده و خارج از صندوق و بدون فاکتور رسمی، در بیمارستان های دولتی ممنوع است و مردم می‌ توانند تخلفات را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
وی افزود: پایگاه اطلاعات بر خط بیمه شدگان درمان کشور در سال اول اجرای قانون باید در سازمان بیمه سلامت تشکیل شود و از ابتدای سال دوم، اجرای این قانون و نحوه دریافت خدمات بیمه شدگان از مراکز بهداشتی، تشخیصی، درمانی و دارویی به صورت واحد توسط بیمه سلامت طراحی و اجرا می‌ شود.


تجویز داروی خارج از فهرست تخلف است
سخنگوی وزرات بهداشت با بیان اینکه ماده 72 قانون ششم توسعه، به تولیت نظام سلامت اشاره دارد که بر سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت در وزارت بهداشت تمرکز دارد، ادامه داد: در برنامه ششم توسعه بر توسعه کمی و کیفی و ساماندهی یکپارچه اورژانس پیش بیمارستانی به عنوان موسسه دولتی وابسته به وزارت بهداشت اشاره شده است و بر طبق برنامه، فهرست رسمی دارویی براساس نظام دارویی ملی کشور توسط وزارت بهداشت تهیه می‌شود تا داروهای خارج از فهرست یادشده تجویز نشود، چراکه هر کشوری فهرست رسمی دارویی خود را دارد و تجویز داروهای خارج از فهرست یاد شده تخلف است.
وی گفت: طبق قانون برنامه، وزارت بهداشت موطف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مقدار سموم باقیمانده در مواد غذایی و فرآورده های غذایی و نیز کودهای شیمیایی را برای محصولات مشخص کند.
وی در پایان گفت: وزارت بهداشت موظف است در سال اول اجرای قانون برنامه، فهرست مواد و فرآورده های غذایی سالم و ایمن و سبد غذایی مطلوب برای گروه های سنی مختلف را اعلام کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب