مهندسی مجدد قیمت نان توسط ستاد تنظیم بازار
علی عوض پور، دبیرکل اتاق اصناف ایران درخصوص دلایل تقاضای اصناف برای افزایش قیمت نان در گفتوگو با آنا گفت: نرخ نان طی سه سال گذشته با هیچکونه افزایش قیمتی مواجه نبوده اما در مقابل نرخ دستمزد کارگری از سال 93 به بعد با 41درصد رشد مواجه شده ضمن آنکه نرخ تورم، قیمت حاملهای انرژی، هزینههای بیمه و سایر مولفههای حوزه کسبوکار با افزایش روبهرو شده است.
وی ادامه داد: با این تفاسیر، قیمت نان و نرخ دستمزد در خبازیها باید با یک افزایش قیمت صحیح و منطقی روبهرو میشد تا بازار آرام و متعادل به این سمت حرکت میکرد.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به جلسه ستاد تنظیم بازار درخصوص قیمت نان در کشور، اظهار کرد: مهندسی مجدد قیمت نان، یکی از مهمترین درخواستهای این ستاد بود تا با جایگزینی راهکارهایی دیگر، از افزایش مستقیم قیمت نان جلوگیری شود.
عوضپور با اشاره به پیشنهادات مقطعی برای جلوگیری از افزایش قیمت نان، تاکید کرد: ستاد تنظیم بازار خواهان عدم افزایش قیمت نان بوده اما باید در مقابل هزینههایی مانند بیمه کارگری، بخشودگی مالیات، قیمتهای حاملهای انرژی و البته استفاده از تسهیلات ارزان قیمت برای نوسازی واحدهای خبازی را آسان کند.
دبیرکل اتاق اصناف ایران درخصوص کیفیت نان و اجرای این پیشنهاد نیز گفت: یکی از دغدغههای اتاق اصناف و بخشخصوصی کشور احیای بازار رقابتی بوده و امروز در دهه 60 یا 70 نیستیم که بازار انحصاری داشته باشیم، بنابراین کیفیت نان بسته به شرایط محیطی بوده و واحدهای صنفی نمیتوانند با محدودیتهای فراوان کیفیت نان را افزایش دهند.
عوض پور درخصوص لزوم مصوب و اجرایی شدن طرح جامع «گندم، آرد و نان» تصریح کرد: با اجرای این طرح، بهرهوری و نوآوری به خبازی کشور بازمیگردد زیرا با روشهای سنتی و بدون حمایت از خبازان نمیتوان امکان افزایش قیمت را داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد اتاق ایران نیز بر اساس رفع ضرر و زیانهای واحدهای نانوایی بوده تا طرح جامعه گندم آرد و نان عملیاتی شود.
انتهای پیام/