دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش وزارت صنعت از 100 روز دولت دوازدهم؛

واگذاری 107 پهنه اکتشافی و شناسایی 400 محدوده امید بخش معدنی جدید

واگذاری 107 پهنه اکتشافی مصوب به مساحت تقریبی 407 هزار کیلومتر مربع و شناسایی 400 محدوده امید بخش معدنی جدید از اهم اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در 100 روز اول دولت دوازدهم بود.
کد خبر : 236585

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی وزارت صنعت، تدوین نقشه راه دولت دوازدهم در توسعه و توانمند سازی معادن و صنایع معدنی با حضور خبرگان بخش معدن و صنایع معدنی از مهمترین برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در یکصد روز ابتدایی استقرار دولت دوازدهم بود.


اتمام ساماندهی تمامی محدوده‌های اکتشافی و معدنی و ساماندهی محدوده‌های شن و ماسه رودخانه‌ای در 18 استان نیز در این مدت در دستور کار قرار گرفت.


وزارت صنعت، معدن و تجارت در این بازه زمانی یکصد روزه، 107 پهنه اکتشافی مصوب به مساحت تقریبی 407 هزار کیلومتر مربع را واگذار کرد و 400 محدوده امید بخش معدنی جدید نیز شناسایی شد.


آزاد سازی محدوده‌های اکتشافی و پهنه‌ها در 3 مرحله برای فعال شدن محدوده‌های معدنی راکد و بلوکه شده و تکمیل اکتشافات معدنی در بیش از 16 هزار و 160 کیلومتر مربع در قالب 19 پروژه به منظور اکتشاف عناصر پایه فلزی و غیرفلزی نیز از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه در یکصد روز ابتدایی دولت دوازدهم بود.


از سوی دیگر عملیات اکتشافی به مساحت بیش از 36 هزار و 535 کیلومتر مربع در قالب 45 پروژه آغاز شد که 36 پروژه آن پیشرفت فیزیکی بیش از 50 درصدی و 9 پروژه دیگر کمتر از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
انجام اکتشاف عناصر خاکی در 6 استان کشور


در یکصد روز ابتدایی دولت دوازدهم اکتشاف عناصر خاکی در 6 استان زنجان، یزد، البرز مرکزی، آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل به مساحت 109 هزار و 400 کیلومتر مربع انجام گرفت که ده هزار و 485 کیلومتر مربع نیز به عنوان محدوده‌های امیدبخش برای ادامه فعالیت اکتشافی معرفی شد.


اجرای عملیات میدانی در بیش از دو هزار و 790 کیلومتر مربع از مساحت کشور در قالب 18 منطقه به منظور تولید اطلاعات پایه زمین شناسی در مقیاس 1:25000 برای نمایش عوارض بیش از 50 متر نیز از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این یکصد روز بود.
تداوم اکتشاف منابع آب کارستی در 9 استان کشور


در این مدت اکتشاف منابع آب کارستی در 9 استان البرز، یزد، مرکزی، لرستان، آذربایجان غربی، فارس، سمنان، خراسان‌های رضوی و شمالی به مساحت 115 هزار و 700 کیلومتر مربع ادامه پیدا کرد و مناطق مستعد حضور آب تعیین و شناسایی شد.


پیمایش صحرایی بیش از 50 هزار کیلومتر مربع در محل‌های اصلی کانون گرد و غبار و برداشت یک هزار و 400 نمونه سطحی و 500 نمونه اتمسفری در بیش از 60 درصد از کانون‌های شناسایی شده در کشور نیز از دیگر اقدامات در این مدت بود.


وزارت صنعت، معدن و تجارت در یکصد روز ابتدایی دولت دوازدهم آغاز بررسی، پایش و تعیین دقیق محل گسل‌های لرزه زای کلان شهرهای کشور پیرو مصوبه شورای عالی شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با اولویت شهرهای تهران، تبریز، کرج، مشهد و کرمان را دستور کار خود قرار داد.


در این بازه زمانی ساماندهی و مدیریت مطالعات ژئوتوریسم و ژئوپارک کشور در قالب مصوبه برنامه بین‌المللی علوم زمین و ژئوپارک‌ها (IGGP) در مجمع عمومی یونسکو در سال 2016 آغاز شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب