پروژه برج باغها یک طرح شکست خورده است/ انتخاب بازرسهای غیررسمی شهرداری از میان مردم
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد علی نجفی، در برنامه تلویزیونی «سرزمین ما»، در خصوص رعایت محیط زیست در دوره مدیریت شهری جدید تهران گفت: زمانی که در شورای شهر بودم طرحی به عنوان برج باغ مطرح شد. به آن معنی که یکسری باغ در تهران هستند که شهرداری اجازه ساخت و ساز نمیداد. مالکان سعی میکردند به طرق مختلف درختان را با آتش سوزی و ... به صورت تعمدی از بین ببرند. در شورای شهر طرحی را تصویب کردند که باغ را حفظ میکنیم و تنها اجازه ساخت در 30 درصد مساحت را میدهیم، اما این ساختمان بلند مرتبه باید باشد. این طرح هشت یا 10 سال پیش شروع شد. وقتی شروع شد اشکالاتی پیش آمد. اولاً 30 درصد به 40 درصد رسید و بعد تعداد طبقات افزایش یافت.
وی اضافه کرد: همچنین شهرداری تصمیم بسیار نابجایی گرفت و گفتند به عنوان طبقات زیر زمینی تا 80 و یا بعضاً 100 درصد مساحت باغ را میتوانید به پارکنیگ تبدیل کنید. حساب کنید در زمینی اگر 100 درصد زمین را در زیر زمین پارکینگ کنند درختان خشک میشود.
نجفی با تاکید بر اینکه این طرح شکست خورده بود و شورای قبلی باید جلویش را میگرفت، افزود: در دوران جدید مدیریت شهری، شورا و شهرداری موافق هستند که این طرح یا باید به صورت کلی منتفی شود و یا تجدید نظر شود. از این رو زمانی که در شهرداری آمدم هیچ مجوز جدیدی برای برج باغ ندادیم و برج باغهای قبلی را هم بررسی کردیم که حداقل طبق مجوز صادر شده ساخته شود و بیشتر نسازند.
هیچ اغماضی درباره از بین بردن باغات و درختان نمیکنیم
شهردار تهران در ادامه برنامه سرزمین ما، گفت: به طور رسمی از همشهریان خواهش میکنم با هر مسئله خلاف عرف ،درباره مسائل شهری و زیست محیطی، مواجه شدند، بلافاصله به ما خبر دهند. 137 در اختیار شهروندان است که به ما اطلاع دهند و کارشناسان به این موارد رسیدگی میکنند.
وی ادامه داد: درباره از بین بردن باغات و درختان خیلی جدی هستیم هیچ اغماضی نمیکنیم. دو هفته پیش یک موسسهای، چند درخت را قطع کرد به فاصله دو سه روز، پرونده را به دستگاه قضایی فرستادیم و سه نفر از مسئولان شهرداری ناحیه را عزل کردیم. بابت اغماض در جلوگیری از قطع درختان از دستگاه قضایی هم درخواست داریم به سرعت به این موارد رسیدگی کند تا مردم بدانند اگر تخلف کنند تا یک ماه محکوم میشوند.
شهردار تهران تاکید کرد: واقعیت این است که تذکراتی که مردم به ما میدهند انبار نمیشود و رسیدگی میشود. ممکن است در برخی موارد تاخیری وجود داشته باشد، اما رسیدگی میشود.
وی گفت: آخر هر هفته از سازمان بازرسی به من گزارشی میدهند که مردم این تذکرات را دادند و هر کدام از تذکرات در کدام بخش بوده است.
باشگاه مشاوران شهرداری تا دو ماه دیگر راهاندازی میشود
شهردار تهران در ادامه به تبیین طرح محلهمحوری در پایتخت پرداخت و گفت: طرحی تحت عنوان محله محوری داریم تا بخش زیادی از فعالیتهای محله را در تصمیم سازی و تصمیم گیری به خود مردم واگذار کنیم. در این طرح مردم باید خودشان مشکل را حل کنند و لازم نیست به شهرداری گزارش دهند. اگر حل نشد بعد به شهرداری میتوانند گزارش دهند.
وی ادامه داد: این سرای محلات که وجود دارد و بخش عمدهای از فعالیتهایش ارتباط با شهرداری ندارد، باید تغییر رویکرد دهند و سرای محلات در زمینه محله محوری فعال شوند.
نجفی همچنین از طرحی با عنوان باشگاه مشاوران شهرداری خبر داد و گفت: طرحی طی یکی دو ماه آینده داریم تحت عنوان «باشگاه مشاوران شهرداری»، در این طرح افرادی را که عمدتاً داوطلب هستند بر میگزینیم تا همه نظرات انتقادات و پیشنهادات مردم در این باشگاه ارزیابی شود و بعد برای اجرایی شدن به شهرداری برگردد.
بازرسهای غیررسمی شهرداری از میان مردم انتخاب خواهند شد
شهردار تهران در ادامه بر حضور سازمانهای مردم نهاد در فعالیتهای شهری تاکید کرد و گفت: سازمانهای مردم نهاد خیلی مهم هستند به همین جهت ما کاملاً آمادگی داریم همه فعالیتها به خصوص در زمینه محیط زیست را به سازمانهای مردم نهاد بسپاریم.
وی گفت: اولین گردهمایی بزرگ سازمانهای مردم نهاد را طی دو تا سه ماه آینده با حضور سمنهایی از بخش محیط زیستی برگزار میکنیم؛ شهرداری بدون مردم و نهادهای مردمی هیچ کاری نمیتواند بکند، همانطور که شهرداری بدون کمک دولت نمیتواند آنطور در حجم بالایی کار کند.
نجفی بر مشارکت جدیتر شهروندان در اداره شهر هم تاکید کرد و گفت: شهروندان باید شهرداری را از خودشان بدانند. به همین دلیل است که می گوییم باید اطلاعات مورد نیاز مردم را به صورت شفاف به آنها بدهیم. همچنین شهرداری باید از سازمانهای مردم نهاد که تخصصی هستند و انگیزههای زیادی دارند، کمک بگیرد. دولت هم باید به ما برای حل مشکلات اصلی شهر کمک کند.
وی گفت: ما در حال حاضر شماره 137 را در اختیار شهروندان قرار دادیم. گاهی اوقات مردم حتی به دفتر من و حتی در تلگرام نیز به من مطلبی گفتند و آن را دنبال کردیم. اما کار نهادی و سیستماتیک این است که یک نوع بازرسی غیر رسمی و غیر علنی را راه بیاندازیم.
شهردار تهران تاکید کرد: در صدد هستیم مردمی که دلشان برای شهر میتپد، بازرسهای غیر رسمی ما شوند. در این زمینه افرادی را انتخاب میکنیم که مطمئن هستیم برای مسئولیت عمومی و مسئولیت اجتماعی وارد میشوند، بعد کارتهایی برای آنها صادر میکنیم. همانطور که ما این کار را برای آموزش و پرورش در سطح کل کشور کردیم و یکی از طرحهای موفق هم بود که بعداً متاسفانه تعطیل شد. کارکنان هم نباید نگران باشند که کنترل میشوند همانطور که ما می گوییم عالم محضر خداست و همواره کنترل میشویم.
محیط زیست باید به مساله اجتماعی تبدیل شود
شهردار تهران مسئله محیط زیست را بسیار مهم دانست و گفت: ما باید محیط زیست را به مسئله اجتماعی تبدیل کنیم تا مردم نسبت به آن حساس شوند همانطور که در زلزله وقتی مردم احساس کردند فاجعهای اتفاق افتاده است، اینگونه به کمک هموطنان خود آمدند. ما در محیط زیست نیز اگر به درستی عمل نکنیم، فاجعهای رخ خواهد داد این در حالی است که این علم و امکان را داریم که با کمک مردم محیط زیست را بهبود ببخشیم.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از ارتقای کیفیت زندگی میکنیم، یکی از مسائل اصلی محیط زیست است که در این میان مردم نقش خیلی مهمی دارند. به عنوان نمونه در موضوع پسماند اگر مردم در بخش تفکیک زبالههای خود با ما همکاری کنند، طی دو سال مشکل پسماند تهران حل میشود.
نجفی تاکید کرد: درخواست داریم مردم با ما همکاری کنند و شهر و شهروندان را از آن خودشان بدانند. ما نیز برای خدمت آمدیم و برای خودمان هیچشان مستقلی از مردم قائل نیستیم. آنچه خرج میکنیم از پول مردم است و آنچه تصمیم میگیریم نیز نظر مردم است. امیدوارم بتوانیم شهر را به شهری انسانی تبدیل کنیم که در آن آسایش و آرامش به میزان مطلوبی وجود دارد.
?خوشبختانه هم اکنون از نظر اطلاعات مورد نیاز وضع خوبی داریم؛ ما اطلس اجتماعی محلات و مناطق تهران را در اختیار داریم، در کنار آن رصد خانه شه تهران هم طرح خوبی است که در حال فعالیت است.
انتهای پیام/