دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1396 - 17:00
مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی در گفت‌و‌گو با آنا عنوان کرد:

تهیه کتاب‌های کمک درسی الزامی نیست/ دسترسی به فهرست کتاب‌های معتبر برای والدین امکان‌پذیر است

مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی با تاکید براینکه تهیه کتاب‌های کمک درسی برای دانش آموزان الزامی نیست، گفت: تنها دانش آموزانی که نیاز به مفهوم‌سازی بهتر محتوای کتاب درسی دارند، باید با تشخیص معلم کتاب‌های کمک درسی مورد تایید را تهیه کنند.
کد خبر : 230440

محمد ناصری، مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص الزام دانش‌آموزان دوره ابتدایی به تهیه کتاب‌های کمک درسی توسط مسئولان مدرسه، گفت: کتاب‌های درسی نیازهای دانش‌آموزان را رفع می‌کند، اما به تشخیص معلم ممکن است برخی از دانش‌آموزان برای تفهیم بهتر محتوای کتاب درسی نیاز به کتاب کمک درسی داشته باشند. البته بر اساس قانون مسئولان مدارس و معلمان اجازه ندارند، دانش‌آموزان را به تهیه کتاب‌های کمک درسی الزام کنند.


وی با بیان تاکید براینکه گاهی معلم برای ساده کردن برخی مفاهیم کتاب‌های درسی و یا توسعه بخشیدن به آن ممکن است که کتاب‌های کمک درسی به دانش‌آموزی توصیه کند، افزود: البته کتاب‌های کمک درسی در دفتر انتشارات تکنولوژی آموزشی معمولا بررسی و سالانه کتاب‌های مناسب به مدارس معرفی می‌شود. معلم و مسئولان مدرسه موظف هستند، در صورت نیاز دانش‌آموزان تنها از فهرست ارائه شده به دانش‌آموزانی که نیاز به مطالعه کمک درسی دارند، کتاب معرفی کنند.


ناصری تصریح کرد: برخی از کتاب‌های کمک درسی که صرفا حل تمرین است، می‌تواند نامناسب باشد و حتی در امر یادگیری اختلال ایجاد کند بنابراین معلم باید برای معرفی کتاب‌های کمک درسی با فهرست ارائه شده اتکا کند. فهرست ارائه شده شامل کتاب‌هایی است که رتبه خوبی را کسب کرده‌اند و مظالعه آن می‌تواند برای دانش‌آموزان سودمند باشد.


مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه آیا والدین نیز می‌توانند به فهرست کتاب‌های کمک درسی مورد تایید دسترسی داشته باشند، عنوان کرد: پس از اینکه فهرست به صورت کاغذی در سطح مدارس منتشر شود، یک فهرست مفصل‌تر در سایت دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزش بارگذاری می‌شود و افراد در صورت تمایل می‌توانند به فهرست کتاب‌های مورد تایید دسترسی داشته باشند.


وی افزود: ارائه فهرست کتاب‌های مورد تایید به معنای الزام دانش‌آموزان به تهیه نیست و تنها آنچه الزام‌آور است تهیه و مطالعه کتاب درسی است.


ناصری با تاکید براینکه اساسا برای تهیه کتاب کمک درسی اجباری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: کتاب کمک درسی صرفا باید برای دانش‌آموزانی که نیازمند تفهیم‌ سازی بهتر محتوای کتاب درسی هستند توسط معلم تجویز شود.


مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا کارشناسان تمام کتاب‌های کمک درسی موجود در بازار را رصد و بررسی می‌کنند، یادآور شد: چنین مساله‌ای عملا امکانذپیر نیست. سالانه بالغ بر 5 هزار جلد کتاب کمک درسی به دفتر ما ارسال می‌شود و کارشناسان تمام آنها را بررسی می‌کنند.


وی خاطرنشان کرد: مدارس می‌توانند برخی کتاب‌های کمک درسی را برای تکمیل کتابخانه مدرسه تهیه کنند اما نمی‌توانند در صورت عدم نیاز تمام دانش‌آموزان را به تهیه کتاب کمک درسی ملزم کنند. نباید در مدارس فضایی را ایجاد کنیم تا در فضای آموزشی، کتاب‌های کمک درسی به قدری غلبه کند که کتاب‌های درسی که متن اصلی و الزامی است برای یادگیری تحت شعاع قرار بگیرد. متاسفانه شنیده می‌شود برخی مدارس آنقدر کیف دانش‌آموز را از کتاب‌های کمک درسی سنگین می‌کنند که دانش‌آموز از اصل آموزش که مبتنی بر کتاب‌های درسی است کنار می‌رود.


ناصری هم‌چنین بیان کرد: ما در دوره دبستان به معلمان توصیه می‌کنیم که فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را به جای تهیه کتاب‌های کمک درسی متعدد با کتاب‌های علمی، داستانی، شعر، طنز و ... ترویج دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب