دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1396 - 12:33
مولاوردی در بازدید از غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه مطبوعات:

پیش‌نویس برنامه ملی اقدام در زمینه حقوق شهروندی بزودی تدوین می‌شود

دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی از تدوین پیش‌نویس برنامه ملی اقدام خبر داد و گفت: سعی می‌کنیم تا روز 29 آذر یعنی سالگرد رونمایی از منشور حقوق شهروندی این برنامه را به مرحله اجرا برسانیم. 
کد خبر : 227984

شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی در بازدید از غرفه آنا در نمایشگاه مطبوعات در خصوص آموزش حقوق شهروندی به مردم اظهار کرد: منشور حاوی 22 حق و 120 ماده است و این مجموعه‌ای از قوانین پراکنده‌ای است که در قانون اساسی به ویژه در فصل سوم حقوق ملت داشتیم و داریم و همچنین در قوانین موضوعه و عادی اینها مجموعا جمع آوری شده در منشور و بخش اعظم آن اطلاعات حقوقی است و قطعا در آموزش‌هایی که مد نظر است و در منشور پیش بینی شده و در ساز و کارهای اجرایی تاکید ویژه‌ای شده بر نقش وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت بر انتقال آموزه‌های حقوق شهروندی به دانش آموزان و دانشجویان که اگر از سنین پایه این آموزش‌ها به شهروندان ارائه شود مسلما تاثیرات بهتری در پی خواهد داشت.


وی در مورد میزان اجرایی شدن این آموز‌ه‌ها در مدارس و دانشگاه‌ها افزود: این برنامه هنوز عملیاتی نشده و باید ابتدا مفاهیم ساده سازی شود همچنین رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در انتقال آموزه‌های شهروندی و آگاه سازی مردم دارند.


مولارودی یادآور شد: بر همین اساس از چند ماه پیش با تعدادی از رسانه‌ها وارد مذاکره شدیم تا با کمک آنها‌ اطلاعات و آموزش‌های حقوقی را به مردم ارائه کنیم. در این راستا به توفیقاتی نیز رسیده‌ایم به طوری که تعدادی از رسانه‌ها اعلام آمادگی کردند که صفحاتی را به آموزه‌های حقوق شهروندی اختصاص دهند.


دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی ادامه داد: در نظر داریم از امکانات فضای مجازی و سامانه‌های تعاملی و اپلیکیشن‌های موبایلی برای آموزش هر چه بهتر به شهروندان بهره‌گیری کنیم و از ظرفیت دانشگاه‌‌ها و انجمن‌های علمی نیز استفاده می‌کینم زیرا تاکنون تعدادی از انجمن‌های علمی حقوق شهروندی در سراسر کشور به ثبت رسیده است و حتی روند این انجمن‌ها رو به افزایش است.


وی در مورد مربیان آموزش دهنده حقوق شهروندی به مردم نیز گفت: در نظر داریم مربیانی تربیت کنیم که بتواند این آموزش‌ها را به زبان ساده و تخصصی به مردم انتقال دهد و برای آموزش مربیان نیز از از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده می‌کنیم.


مولاوردی ادامه داد: ما غیر از مصوبه شورای عالی اداری که حقوق شهروندی در نظام اداری را مورد توجه قرار داده و سازمان امور استخدامی کشور که به صورت منظم در حال آموزش است از ظرفیت دانشگاه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد نیز استفاده می‌کنیم.


دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی از تدوین پیش نویس برنامه ملی اقدام خبر داد و گفت: هم اکنون در حال تدوین برنامه ملی اقدام هستیم و جایگاه خاصی را برای این موضوع اختصاص خواهیم داد سعی می‌کنیم مدیریت ظرفیت‌ها را در نظر بگیریم زیرا هم اکنون شاهد بروز پراکنده کاری و موازی کاری بسیاری در زمینه آموزش حقوق شهروندی هستیم.


وی ادامه داد: متاسفانه جای مدیریت واحد برای آموزش حقوق شهروندی خالی است و سعی می‌کنیم تا روز 29 آذر یعنی سالگرد رونمایی از منشور حقوق شهروندی این برنامه را به مرحله اجرا برسانیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب