دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس خانه اقتصاد ایران در گفتگو با آنا:

دولت تاکنون طعم صادرات بدون صدور موادخام را نچشیده‌است

رئیس خانه اقتصاد ایران گفت: اگر دولت بتواند یک سال صادرات نفت را فدای سال‌ها تولید و صادرات محصولات فرآوری کند، طعم ارزش‌افزوده حاصل این فرآیند، هیچ‌گاه از زیرزبان دولت‌نشینان فراموش نمی‌شود. 
کد خبر : 225849

ابراهیم جمیلی رئیس خانه اقتصاد ایران و نائب رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران با ارزیابی محصولات صادراتی کشورمان به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: مهم‌ترین مزیت اقتصاد ایران، نفت بوده و دوری از نفت نیز برای مسئولان اقتصادی دولتی سخت و دشوار است بنابراین مسیر حرکت صادراتی را باید به سوی صادرات مشتقات نفتی متمرکز کنیم.


وی ادامه داد:‌ برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی مختص به تولید نفت،‌ باید به سمت کاهش صادرات نفت خام و جایگزینی محصولات پتروشیمی به‌جای آن برود.


این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، خام‌فروشی را مصیبتی برای اقتصاد معنا کرد و و افزود:‌ مزیت‌های اقتصاد توسعه‌‌ای محور که هدف آن سودآوری،‌ بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده حاصل از فرآوری محصولات خام به کالاهای واسطه‌ای است، نباید درآمد حاصل از صادرات را از طریق خام‌فروشی جبران کند زیرا این پدیده با تمامی اهداف ذکر شده در تضاد قرار می‌گیرد.


جمیلی خام‌فروشی را مانعی بر رشد تجارت و رونق صنایع و بنگاه‌های کوچک و متوسط دانست و تاکید کرد: زمانی که زیرساخت‌های اقتصادی در شهرک‌های صنعتی به ویژه در صنایع میان‌دستی و پایین‌دستی فراهم شود،‌ دولت راهی برای فرار از خام‌فروشی ندارد و باید مواداولیه بسیاری از این بنگاه‌ها را فراهم کند ضمن آنکه دولت تاکنون مزه صادرات محصولات فرآوری شده حاصل از خام‌فروشی را نچشیده است.


رئیس خانه اقتصاد ایران تصریح کرد: دوری یک یا دو ساله دولت از خام‌فروشی نفت و دیگر صنایع کاملا ضروری و البته شاید غیرممکن باشد،‌ اما اگر دولت بتواند یک سال صادرات نفت را فدای سال‌ها تولید و صادرات محصولات فرآوری کند، ارزش‌افزوده حاصل این فرآیند هیچگاه از زیرزبان دولت‌نشینان فراموش نمی‌شود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه امسال صادرات کشور نسبت به سال گذشته با افت مواجه بوده است، گفت: آمار صادراتی شش ماهه سال قبل حاکی از این بوده که صادرات غیر نفتی نسبت به واردات پیشی گرفته ولی امسال آمارهای گمرک نشان می دهد صادرات از واردات عقب افتاده و تراز تجاری کشور منفی شده است.


رئیس خانه اقتصاد ایران با اعلام اینکه صادرات باید مبتنی بر ریل‌گذاری صحیح، برنامه‌ریزی مناسب، بازاریابی دقیق و غیره باشد، افزود: این مقوله در ایجاد ارزش افزوده، اشتغال آفرینی، گردش مالی بالا، رشد اقتصادی، خلق ثروت و مواردی از این دست در مملکت بسیار حائز اهمیت است.


وی در ادامه از راه اندازی نخستین «مدرسه صادرات» در کشور خبرداد و اظهارداشت: این مدرسه از دوره اول دبیرستان ایجاد می‌شود و براین اساس علاقه‌مندان می‌توانند از دوره نامبرده با مقوله صادرات آشنا شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب