جابجایی بیش از یک میلیون زائر اربعین با اتوبوسهای بینشهری
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، داوود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی در پنجاه و نهمین جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیک اربعین با اشاره به آمادهسازی راهها از سوی این وزارتخانه و انجام اقدامات زیربنایی برای برپایی مراسم اربعین اظهارکرد: امسال هم همانند سالهای گذشته مناسبسازی مسیر شلمچه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته و مرز خسروی نیز به عنوان چهارمین مرز در ایام اربعین مورد استفاده قرار میگیرد و همکاران من تلاش کردهاند در طول ماههای گذشته امکانات مورد نیاز از جمله روکش آسفالت از قصر شیرین تا پایانه مرزی را انجام دهند.
به گفته رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای استقرار سرویسهای بهداشتی سیار در پارکنیگها و افزایش گیتهای گذرنامه از 24 گیت به 60 گیت از جمله دیگر اقداماتی بوده که برای برپایی مراسم اربعین 96 انجام شده است.
وی با بیان اینکه این اقدامات در مرز خسروی هم از سوی وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، گفت: در کمیته سوخت نیز برای مسافرینی که با خودروهای شخصی تردد میکنند هم تمهیداتی اندیشیده شده البته این افراد قبل از رسیدن به نقطه صفر مرزی باید خودروهای خود را در پارکینگ پارک کرده و از صفر مرزی با اتوبوسهای درون شهری جابجا شوند.آمارها نشان میدهد 50 درصد زائران با وسایل حمل و نقل عمومی جابجا میشوند.
کشاورزیان با اشاره به پیشبینی استفاده از حدود 15 هزار دستگاه اتوبوس حمل و نقل عمومی برون شهری برای برگزاری مراسم اربعین تصریح کرد: از تمامی شرکتها و همکارانمان خواستهایم تا از حداکثر ناوگان حمل و نقل اتوبوسی خود استفاده کنند و حدود 12 هزار اتوبوس آمادگی اعزام به منطقه صفر مرزی برای بازگشت زائرین را دارند. پیشبینی میشود چیزی حدود یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار نفر به وسیله اتوبوسهای برون شهری جابجا شوند.
وی با بیان اینکه اتوبوسها در این مسیر باید یک سر را خالی حرکت کنند، گفت: در ستاد مرکزی اربعین بحث شده تا به شرکتها اجازه دهند کرایه رفت و برگشت حدود 100 درصد در نظر گرفته شود زیرا اگر کرایه را رفت و برگشت در نظر نمیگرفتیم واسطهها و دلالهایی پا به این عرصه میگذاشتند که کار را برای مسافران سخت میکرد.
به گفته رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ایجاد ایمنی، احیای خط کشیها، نصب تابلوها، ایمنسازی نقاط پرتگاهی در استانهای خوزستان، ایلام و کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته است.
وی در خصوص وضعیت پارکینگها توضیح داد: در مرز مهران پارکینگهایی در داخل شهر بنا شده که پس از پر شدن ظرفیتشان از پارکینگهای برونشهری استفاده میشود. اتوبوسهای حمل و نقل عمومی زائران را تا پل زائر برده و از آنجا با اتوبوسهای برون شهری زائران به سمت مرز مهران حرکت میکنند.
به گفته کشاورزیان ظرفیت پارکینگها در مرز مهران از 105 هزار خودرو در سال گذشته به 120 هزار خودرو رسیده است. همچنین پارکینگ برکت نیز برای ناوگان عمومی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در مرز شلمچه ظرفیت پارکینگ سواری 45 هزار دستگاه به 54 هزار دستگاه رسیده و پارکینگ شهرداری که در سال گذشته 50 هکتار بوده امسال به 100 هکتار افزایش یافته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت پارکینگها در مرز خسروی توضیح داد: همچنین در مرز خسروی ظرفیت پارکینگها 45 هزار دستگاه اعلام شده است که 45 پارکینگ قبل از مرز خسروی و دو پارکینگ نیز در نزدیکی مرز آمادگی خدمترسانی به زائرین حسینی را دارند.
انتهای پیام/