دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1394 - 16:09
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران:

لایحه «سیما و منظر شهر» تمامی اهداف اسناد بالادستی را در بر دارد

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران از بررسی و نهایی شدن لایحه «سیما و منظر شهر» در کمیسیون‌های شورا خبر داد.
کد خبر : 22278

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد سالاری با اعلام این خبر افزود: هدف از تصویب این لایحه، نهادینه کردن شورای راهبردی سیما و منظر شهری‌ست تا با تغییر مدیریتی، رویکرد کنونی به فراموشی سپرده نشود.


وی در جلسه کمیسیون مشترک معماری و شهرسازی و سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران که با حضور معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران و نماینده سازمان زیباسازی تشکیل شد همچنین از تصویب «لایحه طرح جامع روشنایی و نورپردازی فضای شهر تهران» و «لایحه ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و بهبود کیفیت محیطی شهر تهران» خبر داد که توسط اعضای این دو کمیسیون و با حضور کارشناسان و مسئولان مورد بررسی قرار گرفت.


سالاری در جریان این جلسه با اشاره به اینکه لایحه «ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و بهبود کیفیت محیط شهر تهران» کاملا منطبق با لوایح پیشین بوده و مغایرتی با آنها ندارد، گفت: موضوع ساماندهی سیما و منظر شهری یکی از اولویت‌های مهم شورای شهر در دوره چهارم و دغدغه مسئولان و کارشناسان، اساتید دانشگاه‌ها و صاحبنظران در راس آنها مقام معظم رهبری است.


وی با بیان اینکه لایحه کنونی با همکاری شهرداری تهران و نظرات مسئولین مرتبط تهیه شده است، گفت: سعی کمیسیون بر این است که لایحه ارائه شده را بر الزامات و مقتضیات روز منطبق کند و امیدواریم تا دو هفته آینده هر دو لایحه برای بررسی نهایی و تصویب به صحن شورا ارائه شود.


سالاری در تشریح لایحه ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهر و بهبود کیفیت محیطی شهر تهران اضافه کرد: با توجه به ایجاد شورای راهبردی سیما و منظر شهری تهران در شهرداری که ریاست آن را شخص شهردار بر عهده دارد، این لایحه سعی دارد تا ضمن کارآمد کردن، این شورا را نهادینه کرده تا با تغییرات مدیریتی این نگاه مثبت از بین نرود.


این عضو شورای چهارم ادامه داد: موضوع‌های پیشین مطرح شده در شورای شهر در خصوص سیما و منظر شهری از جامعیت لازم برخوردار نیستند؛ ضمن اینکه در روند صدور پروانه در طول دهه‌های گذشته موضوع نما در نظر گرفته نمی‌شده است.


سالاری اظهار کرد: این لایحه به طور مشخص تمامی اهداف مشخص شده در برنامه 5 ساله دوم شهردرای تهران، مصوبات پیشین شورای شهر و احکام و راهبردهای طرح جامع و طرح تفصیلی و احکام پیوستی آنها را در نظر گرفته و بر اساس آن شورای راهبردی سیما و منظر شهری را پیشنهاد داده است که رئیس آن شهردار و معاون معماری و شهرسازی به عنوان دبیر شورا و معاونان فرهنگی و اجتماعی و عمرانی و روسای سازمان‌های زیباسازی و مشارکت‌های مردمی و نماینده کمیسیون معماری و شهرسازی به عنوان عضو و همچنین رئیس سازمان نظام مهندسی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در این شورا حضور دارند.


وی در خصوص نحوه عملکرد این شورا توضیح داد: 4 کارگروه تخصصی در معاونت شهرسازی و معماری و سازمان زیباسازی شهر تهران اقدام به بررسی و تصمیم‌سازی کرده و در نهایت با تصویب در شورای راهبردی به صورت دستورالعمل و بخش‌نامه به مناطق 22 گانه و سازمان‌ها و شرکت‌ها ابلاغ می‌شود.


رئیس کمیسیون شهرسازی شورا در خصوص ضرورت تشکیل این شورا نیز تاکید کرد: عملکرد این حوزه، کیفی‌ است و با توجه به عملکرد خلاقانه‌ای که توسط معماران و شهرسازان ایجاد می‌شود، روندی رو به جلو دارد و نمی‌توان دستورالعمل نهایی برای این حوزه تعریف کرد. بنابراین این شورا با تعریف و دستورالعمل‌های منطبق با شرایط روز و ابلاغ آن به مناطق 22 گانه، دستورالعمل ملاک عمل این مناطق را در اختیارشان قرار می‌دهد.


وی با بیان اینکه چنین لایحه‌ای در کشور کم نظیر است، ابراز امیدواری کرد: با اعمال نظرات اعضا شورا و تصویب آن بتوانیم در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری گام برداشته و با تصویب چنین سندی بتوانیم رویکرد کنونی را نهادینه و قانونی کنیم.


بررسی لایحه « طرح جامع نورپردازی و روشنایی شهر » نیز در دستور این جلسه بود که رحمت اله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درباره آن سخن گفت.


حافظی اظهار کرد: این کمیسیون با کلیات لایحه ارائه شده موافق است و برخی از بندها را نیز می‌توان در آن اصلاح کرد.


صرفه‌جویی در مصرف انرژی باید مورد توجه قرار گیرد


مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و عضو کمیسیون معماری و شهرسازی نیز در این خصوص با تاکید بر لزوم نگاه تخصصی شهرسازی و همچنین هنری به موضوعات نورپردازی، گفت: موضوع نورپردازی نباید موجب ایجاد مزاحمت برای خانه‌های شهروندان شود؛ ضمن اینکه صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.


بررسی لایحه «ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و بهبود کیفیت محیط شهر تهران» موضوع دیگر جلسه این کمیسیون مشترک بود که اعضای شورای شهر به تبادل نظر در خصوص آن پرداختند.


چمران با اشاره به مصوبات پیشین در خصوص سیما و منظر شهری و تشریح اهداف مصوبات، گفت: از سال‌های پیش نگرانی‌هایی در این خصوص در شورای شهر وجود داشت و این موضوع تا به جایی پیش رفت که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.


وی با تاکید بر لزوم نگاه به موضوع سیما و منظر ساختمان‌ها از ابتدای ساخت، گفت: مصوبه پیشین شورای شهر در سال 89 تا جایی پیش رفته بود که حتی به بیان برخی جزئیات در طراحی ساختمان‌ها می‌پرداخت که متاسفانه تا زمان معاون پیشین معماری و شهرسازی شهردار تهران به مرحله اجرا نرسیده بود.


رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مصوبه سال 89 می‌تواند راهنمای خوبی در زمینه سیما و منظر شهری برای شهرداری باشد، ادامه داد: بحث معماری کاملا تخصصی است و ضرورت دارد که با نگاهی تخصصی به آنها پرداخته شود و این لایحه را نیز باید با این نگاه مورد پردازش قرار داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب