دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1396 - 10:23
سردار مهری خبر داد:

حق تقدم در همه‌جا با نابینایان و معلولان ویلچر‌نشین است/ عصای سفید در حکم تابلوی ایست است

رئیس پلیس راهور ناجا از عملیاتی شدن قانون حمایت از معلولان و نابینایان خبر داد و گفت: براساس قانون، عصای سفید نابینایان و صندلی چرخ‌دار معلولان به منزله نشانه «ایست» برای رانندگان است و در صورت تصادف با معلولان و نابینایان، رانندگان مقصر محسوب می‌شوند.
کد خبر : 218819

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا در مراسم عملیاتی شده قانون حمایت از معلولان و نابینایان با اشاره به مصوبه هیات وزیران اظهار کرد: هیات وزیران در جلسه هشتم مرداد ماه سال ۹۶ به پیشنهاد وزارت کشور و استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب کرد که اصلاحاتی در آیین نامه راهنمایی و رانندگی انجام شود. به موجب این اصلاحاتی که به شرح زیر است پیاده ها یعنی شخصی غیرسوار که بدون استفاده از هر گونه وسیله نقلیه موتوری و غیرموتوری حرکت می کنند یا فردی که از صندلی چرخ دار استفاده می کند یا مبادرت به جابجایی با صندلی چرخ دار، کالسکه یا سبدهای چرخ دار می کند جزو افراد خاص محسوب شده و در صورت مشاهده این افراد رانندگان باید حق تقدم عبور را به آنها دهند.


مهری گفت: صندلی چرخ دار یا همان ویلچر در قانون وسیله ای عنوان شده است که با ظرفیت یک نفر برای جابجایی فرد معلول، ناتوان و یا کم توان استفاده می شود و تجهیزات کنترلی مناسب دارد. رانندگان موظفند در صورت نزدیک شدن به این افراد یا افراد نابینایی که دارای عصای سفید هستند از سرعت خود کاسته و با سرعت مطمئنه عبور کنند و حق تقدم را به این افراد دهند.


رئیس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: قانون عصای سفید یک قانون بین‌المللی است که در تمامی کشورها اجرا می‌شود از امروز و با توجه به اصلاحیه آیین نامه راهنمایی و رانندگی این قانون در ایران نیز به اجرا درمی آید و رانندگان موظف هستند در صورت نزدیک شدن به فرد استفاده کننده از عصای سفید که عصای خود را به صورت افقی به معنای ایست به رانندگان نشان می دهد توقف کرده و پس از عبور آن فرد به حرکت خود ادامه دهند.


مهری با اشاره به اینکه در صورت عدم رعایت این قانون از سوی رانندگان، قانونگذار برای راننده متخلف جریمه در نظر گرفته است، گفت: امیدوارم با اجرایی شدن این قانون تردد برای معمولا در سطح شهر آسان شود.


به گفته رئیس پلیس راهور ناجا پس از تصویب این قانون، در صورت تصادف با معلولان یا نابینایان مقصر راننده خواهد بود.


وی تاکید کرد: همچنین بر همین اساس، توقف در محل توقف اختصاصی معلولین و جانبازان ممنوع خواهد بود.


همیاری دانش‌آموزان با پلیس راهور


وی با بیان اینکه امروز حدود 10 میلیون همیار پلیس با پلیس راهور ناجا همراهی می‌کنند، گفت: در تصادفات سال 84 حدود 28 هزار نفر جان خود را از دست دادند و این در حالی است که بر اساس آمار، این میزان در سال 95 به کمتر از 16 هزار نفر رسیده است.


رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به شماره‌گذاری 11/5 میلیون موتورسیکلت تصریح کرد: هم اکنون در کشور 38 میلیون نفر دارای گواهینامه هستند که 28 میلیون آن فعال است. اگر همیاری همیاران پلیس نبود به طور حتم با ضرب‌آهنگی که در پیش داشتیم تعداد کشته شدگان تصادفات در سال 96 به 96 هزار نفر می‌رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب