دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1394 - 15:10
مدیرکل محیط‌زیست لرستان در گفت‌وگو با آنا خبر داد

60 هکتار از جنگل‌های لرستان در آتش سوخت/ هیچ رسانه‌ای آتش‌سوزی را ندید

به گفته مدیرکل محیط‌زیستی استان لرستان 60 هکتار از جنگل‌های بلوط و مراتع منطقه سراب دره چگینی در استان لرستان از دیروز عصر (جمعه) تا امروز ساعت 6 در غیاب اطلاع رسانی در آتش سوخت.
کد خبر : 21853

مهرداد فتحی بیرانوند در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی آنا درباره این آتش سوزی گفت: از عصر دیروز که خبر آتش سوزی به ما رسید، نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی، تشکل‌های مردمی محیط زیستی، ارتش و هلال احمر در منطقه حاضر شدند و اقدام به خاموش کردن آتش کردند و کار اطفای آتش تا ساعت 6 صبح امروز(شنبه)ادامه داشت.


به گفته وی اکنون هم نیروهای امدادی و مردمی در منطقه هستند که در صورت روشن شدن دوباره کانون‌های آتش، اقدام به خاموش کردن آن بکنند.


آتش‌سوزی احتمالا عمدی است


مدیرکل محیط زیست استان لرستان با اعلام اینکه بیش از 60 هکتار از وسعت این منطقه سوخته است درباره علت بروز این آتش‌سوزی گفت: علت دقیق آتش‌سوزی به طور دقیق مشخص نیست اما احتمال اینکه این آتش‌سوزی عمدی بوده باشد زیاد است. در آتش‌سوزی‌های غیرعمد آتش در یک نقطه شروع می‌شود و بعد گسترش پیدا می‌کند اما این آتش‌سوزی در چند خط انجام گرفته و در جهات مختلف پیش رفته است.


او درباره پیگیری مقصران این حادثه گفت: فرمانداری به ماجرای احتمال عمدی بودن آتش سوزی ورود پیدا کرده تا بتواند عمدی بودن یا نبودن قضیه را مشخص کند و در صورت عمدی بودن مقصر یا مقصران را شناسایی کند. همچنین فردا جلسه‌ شورای عالی مدیریت بحران استان لرستان تشکیل می‌شود و موضوع این آتش‌سوزی در آن به بحث گذاشته خواهد شد.


او ادامه داد: شرایط جغرافیایی مناطق کوهستانی غرب کشور به شکلی است که در صورت بروز آتش‌سوزی در طبیعت دسترسی به مناطق آتش گرفته سخت خواهد بود و این باعث می‌شود آتش به سرعت گسترش پیدا کند. برای مقابله سریع با چنین وضعیتی نیازمند هلیکوپتر برای دسترسی به مناطق هستیم. از سوی دیگر بالای 70 درصد آتش‌سوزی‌ها در لرستان عامل انسانی دارند که برخی از آنها هم عمدی هستند.


ارزش اکولوژیک بلوط 200 هزار دلار، جریمه نابودی آن 20 هزار تومان


مدیرکل محیط زیست استان لرستان در پاسخ به این پرسش آنا که آیا برآوردی از خسارت مالی چنین حوادثی در ادارات محیط زیست انجام می‌شود یا خیر، گفت: برآوردی در این زمینه انجام نمی‌شود چون متر و معیاری برای آن وجود ندارد، با وجودی که این گیاهان و درختان قابل قیمت‌گذاری نیستند اما ارزش اکولوژیک گیاهان ایران نیز محاسبه نشده است.


بیرانوند ادامه داد: ارزش اکولوژیک درخت بلوط در دنیا بالای 200 هزار دلار براورد می‌شود اما در ایران جریمه بریدن این درخت تنها 20 هزار تومان است. ما در این باره در حال اجرای قانون دهه 40 شمسی هستیم و قانون جدیدی ندارم که باید این مساله مورد بازنگری قرار گیرد.


او درباره کارهای صورت گرفته درباره این بازنگری گفت: دو هفته پیش در معیت خانم ابتکار در جلسه کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی شرکت داشتیم. در این جلسه درباره جریمه قطع درختان و نابودی گیاهان هم بحث شد و حرف بر سر این بود که قوانین فعلی بازدارنده نیست و باید جریمه‌های سنگین وضع شود و در نتیجه کار بازنگری در میزان جریمه قطع درختان شروع شده است. امیدواریم این جریمه تا حدی بالا برود که بتواند بازدارنده باشد.



* تصویر اول این گزارش، تزئینی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب