دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1394 - 14:13

شهرداری به دستفروشان منطقه 12 تهران شناسنامه می‌دهد

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در تشریح جزئیات اجرای طرح انضباط شهری در منطقه ۱۲ از شناسنامه‌دار شدن دستفروشان این منطقه خبر داد.
کد خبر : 21697

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام میثم امرودی با بیان اینکه شهرداری تهران به تازگی مجموعه برنامه‌هایی را در ۳ حوزه انضباط شهری، آسیب‌های اجتماعی و کالبد شهری در منطقه ۱۲ تدارک دیده است، گفت: منطقه ۱۲ به ویژه بازار جزء مناطق پر رفت و آمد شهر محسوب می‌شود و تراکم بالای جمعیت در این منطقه اقتضا می‌کرد تا مسئولان با تبدیل خیابان خیام و ناصرخسرو به پیاده‌راه، طراحی جمعه بازار در خیابان خیام، دفن شهدا در میدان ارگ و تبدیل آن به فضایی فرهنگی پاسخگوی نیاز های شهروندان باشند.


وی افزود: با این وجود، هنوز آسیب‌های اجتماعی بسیاری در این منطقه به چشم می‌خورد. به طور مثال، باربری‌هایی که موجب مزاحمت شهروندان در پیاده‌روها می‌شوند یا موتورسوارانی که به اندازه یک وانت، بار حمل می‌کنند از جمله تهدیداتی هستند که به طور مرتب آسایش شهروندان را مختل می‌کند.


معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران حضور بی‌قاعده دستفروشان در منطقه ۱۲ به ویژه محدوده بازار را یکی از آسیب‌های منطقه معرفی کرد و گفت: طبیعتاً برخورد سلبی با دستفروشانی که زندگی آن‌ها از طریق این کار تامین می‌شود، زندگی این افراد را آشفته می‌کند. به همین دلیل، در نظر داریم تا این افراد با لباس و شناسنامه معین بتوانند دوره‌های خاص آموزشی را در مراکز کارآفرینی و مراکز رشد سازمان رفاه پشت سر بگذارند.


امرودی تصریح کرد: قرار است تا از این پس دستفروشان محصولات خود را در روزهای خاص در مجموعه پیاده‌راه‌هایی چون سی تیر، باب همایون و گذر پیاده راه شهدا عرضه کنند.


وی از ساماندهی کارگران فصلی در قالب طرح انضباط شهری خبر داد و گفت: پیش‌بینی کردیم تا باربران و موتورسوارانی که در محدوده بازار تردد می‌کنند دوره‌های آموزشی لازم را ببینند و در مرحله بعد با لباس معین و کارت شناسایی، توسط بعضی از سازمان‌های مردم‌نهاد سامان‌دهی شوند.


معاون شهردار تهران در ادامه با اشاره به حضور مشهود متکدیان در منطقه ۱۲ به واسطه فضای اقتصادی حاکم بر این منطقه بیان کرد: اگر امروزه متکدی در سطح شهر به چشم می‌خورند به دلیل افرادی است که به این متکدیان کمک می‌کنند. متکدیانی هستند که اندازه یک کاسب بازاری عایدی دارند اما حاضر نیستند که کار تکدی‌گری را رها کنند.


امرودی تصریح کرد: اگر مردم این واقعیت را بدانند و به این افراد کمک نکنند یا برای کمک به نیازمندان از طریق بهزیستی، کمیته امداد و سازمان رفاه و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران وارد عمل شوند کمک بزرگی به مدیریت شهری می‌کنند.


شناسایی، نگهداری و توانمندسازی معتادان و بهبودیافتگان


وی وجود معتادان به ویژه معتادان متهاجر را یکی دیگر از آسیب‌های منطقه معرفی کرد و گفت: حضور این افراد به ویژه در ساعات پایانی شب، امنیت شبانه منطقه را تهدید می‌کند و موجب سلب آسایش شهروندان می‌شود.


معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در ادامه با تاکید بر راهکارهای حل این آسیب تصریح کرد: در نظر داریم تا در قالب طرح‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت و در بازه‌ای حداکثر ۲ ساله آسیب‌های اجتماعی منطقه را ساماندهی کنیم.


امرودی افزود: مقرر است تا در کوتاه مدت با هماهنگی فرماندهی فاتب متهاجرین را شناسایی کرده و تحویل مراکز نگهداری دهیم. در حوزه فرهنگی نیز سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی از سازمان‌های مردم‌نهادی که بتوانند زنجیره بهبود را تکمیل کنند، حمایت می‌کند.


وی با بیان اینکه بسیاری از معتادان پس از طی مراحل بهبودی نیاز به کار دارند، گفت: مجموعه کارآفرینی اقداماتی را برای این افراد تعریف کرده است و با هماهنگی سازمان فنی و حرفه‌ای قرار است دوره‌هایی به منظور توانمندسازی این افراد برگزار شود.


معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: انجام مشاوره‌های خاص برای بازگشت این افراد به خانواده و مراقبت تا زمانی که بهبودیافتگان به طور کامل به جامعه بازگردند، تامین سلامت روحی و روانی و سلامت معنوی این افراد از دیگر برنامه‌های مورد نظر ماست.


حمایت از ۹۹ مسجد و حسینیه فعال در منطقه ۱۲


امرودی در ادامه به ساماندهی کالبد شهری در منطقه ۱۲ اشاره کرد و گفت: در نظر داریم تا از ۷۹ مسجد و ۲۰ حسینیه موجود در منطقه حمایت کنیم. ضمن اینکه در حال حاضر، حدود ۲۷ مسجد امام جماعت ندارند و در این طرح از طلاب جوان و پرانرژی دعوت شده است تا مساجد را احیا کنند.


وی تصریح کرد: علاوه بر این، پیش‌بینی شده است تا در مساجدی که امام جماعت آنها مسن است با استفاده از تجربیات این بزرگان به شهروندان خدمات‌رسانی کنند.


معاون شهردار تهران با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های مذهبی این منطقه همچون امامزاده سید اسماعیل و امامزاده یحیی گفت: امیدوار هستیم تا با استفاده از ظرفیت‌های مذهبی این منطقه بتوانیم این مراکز را به مهم‌ترین پاتوق‌های فرهنگی برای تغییرات محله تبدیل کنیم.


امرودی در ادامه به اجرای طرح‌های مربوط به تملک در بخش‌هایی از این منطقه اشاره کرد و افزود: برخی از آسیب‌های این منطقه تنها با اصلاح مسیر نورپردازی، تغییر یک دیوار یا پهن کردن یک کوچه کاهش می‌یابد.


وی همچنین از جایگزینی خانه‌های مجردی با پانسیون‌ها خبر داد و گفت: کارگرانی که از سایر شهرها می‌آیند، مجبورند در خانه‌های مجردی به سر ببرند. این امر در سال‌های اخیر منجر به شکل‌گیری آسیبی به نام خانه‌های مجردی شده است. بر این اساس، سازمان‌های مردم نهاد با کسب مجوز از مراجع قانونی می‌توانند اقدامات لازم در خصوص راه‌اندازی مکانی تحت عنوان پانسیون انجام دهند.


تبدیل برخی از بوستان‌های فرامنطقه ای به محلی


معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: منطقه ۱۲ باید فضایی مستعد برای عبادت و پربار کردن اوقات فراغت باشد. بر همین اساس، برنامه‌هایی را برای تقویت پایگاه تابستانی مدارس در نظر گرفته‌ایم.


امرودی در ادامه به تبدیل برخی از بوستان‌های فرامنطقه‌ای به بوستان‌های محلی در راستای کنترل هر چه بیشتر محیط اشاره کرد و گفت: در نظر داریم تا در ماه رمضان و تمامی ایام تابستان برنامه‌های ویژه‌ای را در بوستان هرندی برگزار کنیم.


وی با اظهار امیدواری به نتیجه این برنامه تصریح کرد: امیدواریم با ورود سلامت یاران، پزشکان و مشاوران فضای منطقه را به فضای امنی برای شهروندان تبدیل کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب