دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1394 - 13:33
قائم مقام رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد

کمبود نیروی انسانی متخصص، چالش اساسی پزشکی قانونی

قائم مقام رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در سی و یکمین همایش مدیران سازمان مشکلات و چالش‌های نیروی انسانی بود که در بسیاری از بخش‌ها از جمله بخش‌های فنی و تخصصی با مشکلات عدیده‌ای در این زمینه مواجه هستیم.
کد خبر : 21402

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی، عبدالرزاق برزگر در خصوص مهم‌ترین مباحث مطرح شده در سی و یکمین همایش مدیران سازمان اظهار کرد: پزشکی قانونی سازمانی نوپا است که در زمینه نیروی انسانی و کمبود نیروهای فنی و تخصصی با مشکلات قابل توجهی مواجه است و اگر روند جذب نیروی پزشک به همین شکل ادامه یابد قطعا در آینده با بحران در این بخش مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه تقاضای پزشکان برای خروج از سازمان نیز مشکل دیگر پزشکی قانونی است، افزود: در این همایش ضمن تبادل نظر با مدیران مقرر شد، موضوع کمبود پزشک در سازمان به شکل‌های مختلف پیگیری شود تا بتوانیم مجوزهای لازم را برای جذب نیرو از مراجع ذیربط دریافت کنیم.
برزگر با اشاره به محدودیت‌های استخدامی از یک سو و سختی کار در پزشکی قانونی از سوی دیگر بیان کرد: کار در پزشکی قانونی سختی‌های خاص خود را دارد ضمن آنکه مزایای پرداختی آن علیرغم اقداماتی که در جهت افزایش حقوق و مزایای پرسنل انجام شده است در خصوص پزشکان به هیچ وجه با دستگاه‌های دیگر از جمله وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قابل مقایسه نیست و به ویژه پس از اجرای طرح تحول سلامت و پرداختی‌هایی که در قالب آن به پزشکان می‌شود رغبتی برای جذب در سازمان وجود ندارد.








وی اظهار امیدواری کرد با توجه به شرایط ویژه پزشکی قانونی دولت و مجلس این سازمان را به عنوان دستگاهی خاص محسوب کرده و حمایت‌های لازم را از آن به عمل آورند.

وی افزود: در همایش مدیران ضمن تبادل نظر میان مدیران در خصوص یافتن راهکارهایی برای رفع مشکل کمبود نیروی انسانی در سازمان مقرر شد رایزنی و پیگیری‌های لازم از دولت و مجلس در مورد تسهیل جذب نیرو به عمل آید؛ علاوه بر این تمهیداتی در نظر گرفته شود که مزایایی متناسب با سختی کار به پزشکان و کادر فنی سازمان پرداخت شود تا انگیزه‌ای برای فعالیت در سازمان داشته باشند.
قائم مقام سازمان پزشکی قانونی کشور در نظرگرفتن بورسیه‌های تحصیلی، دریافت مجوزهای استخدامی و رایزنی با وزارت بهداشت برای تأمین نیروها را از جمله پیشنهادات ارئه شده برای جذب پزشکان عنوان کرد.
برزگر با تأکید بر اینکه با توجه به وظایف حاکمیتی پزشکی قانونی، در بحث نیروی انسانی نباید مانند دیگر دستگاه‌های کشور در نظر گرفته شود و موضوع کاهش پرسنل دستگاه‌ها در مورد آن اعمال شود، گفت: پزشکی قانونی در حال حاضر از حداقل‌های نیروی انسانی نیز برخوردار نیست به نحوی که ارائه خدمات به شکلی مناسب و ایده‌آل در برخی مناطق امکان‌پذیر نیست، به عنوان نمونه هم اکنون سازمان به جذب یکهزار نیروی پزشک نیاز دارد در حالی که با قوانین موجود، این امر در کوتاه مدت میسر نخواهد شد.
به گفته وی نزدیک شدن به شرایط بازنشستگی در بسیاری از همکاران موضوع دیگری است که تا 10 سال آینده و در صورت فراهم نشدن شرایط استخدام ما را با معضلی جدی مواجه می کند.
برزگر با اشاره به قانون مصوب مجلس و هماهنگی با وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: بر اساس این هماهنگی مقرر شده کلیه متخصصان پزشکی قانونی پس از فارغ‌التحصیلی خدمات ضریب کار را در سازمان طی کند و مدیران باید در استان‌های خود این موضوع را پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهند.
وی اظهار امیدواری کرد با توجه به شرایط ویژه پزشکی قانونی دولت و مجلس این سازمان را به عنوان دستگاهی خاص محسوب کرده و حمایت‌های لازم را از آن به عمل آورند.
قائم مقام رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعات آموزشی و پژوهشی مطرح شده در همایش مدیران اشاره کرد و گفت: با توجه به زیرساخت‌ها و زمینه‌های موجود در سازمان باید اقدامات پژوهشی گسترش یابد و علاوه بر آن ظرفیت‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات نیز توسعه پیدا کند.








بر اساس این هماهنگی مقرر شده کلیه متخصصان پزشکی قانونی پس از فارغ‌التحصیلی خدمات ضریب کار را در سازمان طی کند و مدیران باید در استان‌های خود این موضوع را پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهند.

وی یادآور شد: با یپگیری‌های صورت گرفته مجوز راه‌اندازی مرکز تحقیقات روان‌پزشکی قانونی و ژنتیک قانونی اخذ شده اقدامات اولیه در خصوص راه‌اندازی این مراکز صورت گرفته است چرا که پرداختن به این دو موضوع از ضروریات و مسائل مهم سازمان است که با فعالیت مراکز تحقیقاتی تخصصی باید با شتاب و پیشترفت بهتری در مورد آن اقدام شود.
برزگر تأکید بر ارتقای کیفیت خدمات را نیز از دیگر مسائل مطرح شده در همایش عنوان کرد و گفت: در این همایش در خصوص مسائل فنی و تخصصی و دستورالعمل‌های مربوط بحث و تبادل نظر شد و مقرر شد با ایجاد زیرساخت‌های لازم، جذب نیروهای مورد نیاز و انجام آموزش‌های برنامه‌ریزی شده خدمات فنی و تخصصی ارتقا یابد و با کیفیت بهتری ارائه شود.
قائم مقام رئیس سازمان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در چند سال اخیر در مورد بهبود فضای فیزیکی و پروژه‌های ساختمانی اضافه کرد: هر چند در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی در وضعیت فضای فیزیکی در استان‌ها داشته‌ایم با این وجود همچنان باید پیگیر رفع مشکلات در این زمینه باشیم و دولت باید کمک کند چرا که بسیاری از شهرستان‌ها از داشتن فضای فیزیکی مناسب محروم هستند در حالی که وجود ساختمان مناسب از ضروریات خدمت رسانی مطلوب به مراجعین است.
به گفته وی در چند سال اخیر با برنامه ریزی صورت گرفته در راستای برنامه پنجم توسعه در مراکز استان‌ها (به استثنای چند استان) ساختمان‌هایی مناسب احداث شده، در برخی شهرهای بزرگ نیز ساختمان‌هایی برای پزشکی قانونی به بهره‌برداری رسیده و یا در حال ساخت است که امیدواریم با در نظر گرفتن اولویت‌ها پروژه‌های عمرانی و کمک دولت در این خصوص در سریع‌ترین زمان تکمیل شود.
وی در خصوص برگزاری همایش‌های فصلی در استان‌ها و دیدار با مقامات استانی اظهار داشت: به طور کلی یکی از اهداف برپایی همایش‌های فصلی آن است که مجموعه مدیران از نزدیک با همکاران استانی دیگر دیدار کرده و شرایط کاری آن را ببینند در حاشیه همایش نیز دیدارهایی با مقامات اجرایی و قضایی استان صورت می گیرد تا مشکلات مطرح و راهکاریی برای رفع آن در نظر گرفته شود.ضمن آنکه همایش فرصتی برای همفکری و تبادل تجربیات مدیران و برنامه‌ریزی برای فعالیت سازمان در طول سال است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب