دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1396 - 12:26
آنا گزارش می‌دهد

یک کرسی و چندین مدعی وزارت علوم/ فشار اصلاح‌طلبان به ثمر می‌رسد؟

با گذشت بیش از یک ماه از تشکیل کابینه دوازدهم، اضافه‌شدن لیست افراد پیشنهادی برای وزارت علوم نشان می‌دهد که کار رییس جمهور برای معرفی وزیر علوم هر روز سخت‌تر می‌شود.
کد خبر : 213360

به گزارش خبرنگار حوزه دولت آنا، روحانی در جریان معرفی وزرای پیشنهادی دولت موفق به معرفی وزیر علوم نشد.


حالا با گذشت بیش از یک ماه از تشکیل کابینه دوازدهم، اضافه‌شدن لیست افراد پیشنهادی برای وزارت علوم نشان می‌دهد که کار رییس جمهور برای معرفی وزیر علوم هر روز سخت‌تر می شود.


برخی شنیده ها از فشار اصلاح طلبان برای بر کرسی نشاندن گزینه های خود در وزارت علوم حکایت دارند. این در حالی است که به زودی سال تحصیلی آغاز می شود و دانشگاه ها در حالی فعالیت خود را آغاز می کنند که هنوز وزیر علوم مشخص نشده است.


اما گزینه های مطرح برای وزارت علوم چه کسانی هستند.


سید ضیاء هاشمی


سید ضیا هاشمی معاون سابق فرهنگی وزارت علوم است وی پیش از این در دوره وزارت فرجی دانا به عنوان معاون فرهنگی این وزارتخانه منصوب و پس از 2دوره به عنوان سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری از سوی رئیس جمهور منصوب شد. وی دارای مدرک دکتری جامعه شناسی از دانشگاه تهران و دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. متولد سال 1346 از یاسوج است.
هاشمی عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه تهران، ریاست گروه علوم اجتماعی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، عضویت در کمیسیون تخصصی شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) و عضویت در کمیسیون اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی را در کارنامه خود دارد. وی در حال حاضر با حکم رئیس جمهور به عنوان سرپرست وزارت علوم مشخص گردید.
هاشمی در خصوص تصدی پست وزارت علوم اظهار کرد: در این باره با بنده صحبت شده است ولی به این معنی نیست که چیزی قطعی شده باشد و نتیجه آن در اوایل مهرماه با معرفی فرد مورد نظر رئیس جمهوری به مجلس اعلام می شود.



سعدالله نصیری قیداری


سیاستمدار اصلاح طلب، سرپرست و دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و نماینده وزیر علوم در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان است. نصیری معاون سابق حقوقی و پارلمانی وزارت علوم و در دور هشتم مجلس شورای اسلامی نماینده زنجان و طارم بوده است.
او تحصیلات خود را در شهر قیدار آغاز کرد و دوران ابتدایی را دبستان سهروردی قیدار به پایان رساند و در ۱۵ سالگی به شهر زنجان رفت و در سال ۱۳۵۶ دیپلم خود را از دبیرستان صدرجهان زنجان گرفت و در پی آن به جهت علاقه به رشته فیزیک جهت ادامه تحصیل به دانشگاه شیراز رفت. در سال ۱۳۶۳ لیسانس خود را گرفت و متعاقب آن در ۱۳۶۷ توانست فوق‌لیسانس خود را با دفاع از پایان‌نامه خود به عنوان وجوه طبیعی نوسانات سیالات در حضور میدان مغناطیسی از همان دانشگاه دریافت کند. او در سال ۱۳۷۱ با تز مکانیک کوانتومی در فضای فاز زمینه دکتری خود را گرفت و در پی آن به عنوان استادیار در دانشگاه شیراز مشغول به تدریس شد.
محمدعلی برخورداری
محمد علی برخورداری بافقی متولد 1322 از شهرستان بافق است. وی مدرک دیپلم را در اصفهان و کارشناسی خود را در رشته عمران از دانشگاه علم و صنعت در سال 1350 کسب کرد و همچنین کارشناسی ارشد خود را در همان رشته از دانشگاه میشیگان آمریکا در سال ۱۳۵۶ و دکتری را در گرایش محاسبات سازه از دانشگاه میشیگان آمریکا در سال 1359 دریافت کرد. از برخی مسئولیت وی می توانبه فعالیت در هیات علمی و ریاست دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ،معاونت پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ،معاونت اداری، مالی دانشگاه علم و صنعت، ریاست دانشگاه شهرستان یزد، ریاست دانشگاه زنجان، ریاست دانشگاه تربیت معلم تهران، تالیف کتاب" پایداری سازه ها"، ارائه و چاپ مقالات درهمایش ها ومجلات داخلی وخارجی بویژه مکانیک محیط های بسته ، مقاومت مصالح وتئوری آلاستیته" اشاره کرد.
الهام امین زاده
الهام امین زاده تنها وزیر زن پیشنهادی برای سکان وزارت علوم است و دارای مدرک دکترا و متولد سال 1343 از شیراز است، وی در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی از دانشگاه تهران است. امین‌زاده در دوره هفتم نماینده مردم تهران بوده است.
امین‌زاده معاون حقوقی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم در باره حضورش در کابینه دولت جدید اظهار داشت: اخیرا دولت مذاکرات کلی در این باره با من داشته، اما درباره برنامه پیشنهادی و مباحث جزئی صحبتی نشده است. در حال حاضر دولت در حال بررسی سوابق برخی از اساتید کشور برای تصدی‌ وزارت علوم است که تا اواخر شهریور سال جاری به مجلس معرفی خواهد کرد.
سعید ستایشی
وی که به عنوان یکی از گزینه های پیشنهادی برای سکان وزارت علوم است. این گزینه در کارنامه ی کاری خود معاونت مخابرات کشور در زمان 8 سال جنگ و مشاور وزیر علوم را داشته است. وی هم اکنون عضو هیات علمی و استاد دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر است. ستایشی در سال 1368 به عنوان مشاور و قائم مقام وزیر علوم در امور سنجش و آموزش فعالیت داشته است.او در سال 69 برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی برق به کشور کانادا رفت.
علی اصغر رستمی
علی اصغر رستمی ابوسعیدی متولد کرمان است وی دکتری زبان و ادبیات انگلیسی خود را از کشور انگلستان اخذ کرد. از جمله مسئولیت هاس ثبت شده در کارنامه رستمی می توان به ریاست موسسات آموزش عالی علمی-کاربردی کشور، ریاست دانشگاه پیام نور، ریاست دانشگاه‌ سیستان و بلوچستان، ریاست دانشگاه‌ بین‌المللی کیش، ریاست دانشگاه‌ شهید باهنر کرمان، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، مشاور معاون رئیس جمهور در امور میراث فرهنگی، مشاور وزیرعلوم در جذب کمک‌های مردمی، نماینده وزارت علوم در امور بازسازی علمی- آموزشی افغانستان، رئیس کمیسیون دائمی هیات امنای دانشگاه‌های جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب، اشاره کرد.
سید جلال دهقانی
دهقانی هم یکی از گزینه‌های پیشنهاد برای نشستن بر صندلی وزارت علوم دولت دوازدهم است وی متولد 1344 و دارای مدرک دکتری روابط بین‌الملل از دانشگاه بروکسل بلژیک است. دهقانی از سال 80 تا 82 معاون مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم را در کارنامه خود ثبت کرده و 3 سال به عنوان رایزن فرهنگی ایران در امارات مشغول به کار بوده است. دهقانی در حال حاضر معاون سیاسی حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است.
محمدرضا پورمحمدی
پورمحمدی که آخرین گزینه برای تصدی‌گری وزارت علوم و متولد 1337 در شهر تبریز است. وی مدرک کارشناسی خود را در رشته جغرافیای انسانی و اجتماعی در سال 1363 از دانشگاه تبریز گرفت هم چنین کارشناسی ارشد خود را در سال 63 از کشور انگلستان اخذ کرد.
پور محمدی هم چنین سکان دار معاون فرهنگی، دانشجویی و ریاست دانشگاه تبریز در ازسال 75تا 81 را تاکنون بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب