وقوع ۱۷۰۰ حادثه جادهای در سیستان و بلوچستان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فریبرز راشدی، رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در یک برنامه رادیویی با اشاره به پهناور بودن استان سیستان و بلوچستان افزود: حوادث جادهای، بیشترین آمار را در سطح استان دارد و مساحت استان زاهدان، یازده درصد مساحت کل کشور را شامل میشود.
وی با اشاره به فاصله ۱۱۰۰ کیلومتری شمال تا جنوب استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: نبود محلی برای استراحت رانندگان در مسیر جادههای استان، منجر به بروز حوادث جادهای به دلیل خستگی راننده میشود.
راشدی در ادامه تاکید کرد: طی سال گذشته، هزار و ۷۸۴ حادثه جادهای در استان رخ داد که 2690 نفر به دلیل جراحت و صدمه در این حوادث به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدند.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: برنامهریزی برای کاهش حوادث تنها متوجه یک نهاد و سازمان نیست. مسائل مرتبط در این خصوص در کمیته ایمنی راهها مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
به گفته وی، تمام سازمانها و نهادهای ذیربط مانند استانداری، هلال احمر و … در این کمیته حضور دارند.
راشدی در ادامه افزود: نصب دوربین و آمادهسازی استراحتگاه برای رانندگان در مسیر جادهها از برنامههای کاهش حوادث جادهای در سطح استان سیستان بلوچستان است.
وی گفت: برخورد خودرو با حیوانات نیز از مسائل مطرح در کمیته بود که با پیگیریهای انجام شده، در مسیر جاده کانالهایی در دست حفاری است تا حیوانات وارد جاده نشوند.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه عنوان کرد: در سطح جادههای اصلی استان سیستان و بلوچستان، پایگاههای اورژانس به فاصله ۴۰-۳۰ کیلومتر راهاندازی شده است.
راشدی ادامه داد: زمان حضور نیروهای اورژانس در محل حادثه جادهای، ۹ دقیقه است که در سطح شهر به پنج دقیقه کاهش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: در مجموع، ۱۲۰ پایگاه اورژانس در سطح جادهها و شهرهای استان راهاندازی شده که از این تعداد، حدود یکصد پایگاه در مسیر جادهها قرار دارد.
راشدی گفت: ۳۰ درصد پایگاههای جادهای اورژانس در مسیر جادههای روستایی و فرعی قرار دارد که در صورت تامین اعتبار و نیروی انسانی، پوشش امدادی جادههای روستایی و فرعی در سطح این استان کامل خواهد شد.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: دو بالگرد هوایی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار دارد که در زاهدان و چابهار است.
گفتنی است، نخستین جشنواره کشوری «پیشگیری از سوانح و حوادث» به همت شبکه رادیویی سلامت از چهارم شهریور ماه آغاز شده است و علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند آثار خود را تا یکم آذر ماه به دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال کنند.
انتهای پیام/